8 σπουδαίοι παίκτες του NBA που σήμερα είναι στα αζήτητα

Βάζουμε στη σειρά τους ποιοτικούς free agents που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε οποιαδήποτε ομάδα του NBA ή της Ευρωλίγκα.

Ο Καρμέλο Άντονι των Χιούστον Ρόκετς σε στιγμιότυπο πριν από την έναρξη του αγώνα με τους Μέμφις Γκρίζλις σε φιλικό αγώνα, Αλαμπάμα, Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018
Ο Καρμέλο Άντονι των Χιούστον Ρόκετς σε στιγμιότυπο πριν από την έναρξη του αγώνα με τους Μέμφις Γκρίζλις σε φιλικό αγώνα, Αλαμπάμα, Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 AP PHOTO/BUTCH DILL

Μετράμε μέρες μέχρι το πρώτο τζάμπολ του επίσημου αγωνιστικού προγράμματος του NBA, με την preseason να είναι ήδη σε εξέλιξη, προσφέροντας ένα 'ζέσταμα' στις ομάδες πριν από τον μαραθώνιο των 82 αγώνων της regular season. Μέχρι και αυτήν τη στιγμή που γράφεται το κείμενο που διαβάζεις, η λίστα των καλών παικτών που παραμένουν άνεργοι, διαθέτει αρκετά ελκυστικά ονόματα. Η παρακάτω λίστα είναι αφιερωμένη σε κάθε ομάδα που κάνει δεύτερες σκέψεις για το ρόστερ της, που ψάχνεται λίγο περισσότερο. Είτε από το εξωτερικό είτε από Euroleague. Και στον Τζέρεμι Λιν επίσης, που βρέθηκε στον κάδο των απορριμάτων του NBA.

Ρέιμοντ Φέλτον

Τίμιος βετεράνος - γυρολόγος πολυτελείας, που έχει ιδρώσει τη φανέλα κάθε μιας από τις 8 ομάδες όπου έχει αγωνιστεί στα 14 χρόνια που βρίσκεται στο NBA. Τον είδαμε για τελευταία φορά με τα χρώματα των Θάντερ, στους οποίους κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν κατέγραψε μέσο όρο 4,3 πόντων σε περίπου 11 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Ο 35χρονος Φέλτον αμείφθηκε με 2.300.000 δολάρια κατά την πιο πρόσφατη σεζόν του και σίγουρα έχει να δώσει 1-2 χρόνια ποιοτικού μπάσκετ ακόμα.

Τζοακίμ Νοά

Συμμετείχε σε 'οντισιόν' για μια θέση σέντερ στο ρόστερ των Λέικερς (κατέληξαν στον Ντουάιτ Χάουαρντ), προσπάθησε να δουλέψει με τους Κλίπερς, αλλά μέχρι στιγμής ο γαλλικής καταγωγής παίκτης παραμένει χωρίς ομάδας. Ένας από τους καλύτερους σέντερ της σύγχρονης ιστορίας των Σικάγο Μπουλς, που προσπάθησε να σώσει ό,τι μπορούσε να σωθεί και από το ναυάγιο των Νικς της Νέας Υόρκης κατά τη σεζόν 2016-2017 και στη συνέχεια κέρδισε με αξιοπρέπεια το μεροκάματό του στο ρόστερ των Μέμφις Γκρίζλις. Στα 34 του, αξίζει μια καλύτερη τύχη.

Μόντα Έλις

Θα μπορούσε να βρίσκεται ακόμα στο ρόστερ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και να παραδίδει showtime ενώ ο Στεφ Κάρι ξεκουράζεται στον πάγκο. Άλλωστε, ο Έλις υπήρξε ένας παίκτης με τα χαρακτηριστικά του Κάρι, που στήριξε την ομάδα του Όκλαντ όταν ακόμα το πρωτάθλημα του NBA έμοιαζε με όνειρο απατηλό. Από το 2012 και μετά βρέθηκε στο Μιλγουόκι, στο Ντάλας και τέλος στους Πέισερς της Ιντιάνα, με τις επιδόσεις του να πέφτουν δραματικά, ενώ παράλληλα υπέφερε από τραυματισμούς. Στα 34 του, παραμένει ανενεργός εδώ και περίπου 1,5 χρόνο. Το 'κύκνειο άσμα' του δεν έχει έρθει ακόμα.

Κόρι Μπρούερ

Συμπαθής σούτινγκ γκαρντ, ο οποίος κατά την περασμένη σεζόν έβγαζε το ψωμί του στους Σακραμέντο Κινγκς, σε καθεστώς 10ήμερων συμβολαίων. Πριν από έναν μήνα έκανε προπονήσεις με τους Ρόκετς, χωρίς να καταφέρει να κερδίσει μια θέση στην ομάδα. Σε 6 σεζόν με τη Μινεσότα και δυο με τους Λος Άντζελες Λεικερς, ήταν ένας καλός sixth player με μέσο όρο 10-12 πόντους. Μοιάζει θέμα χρόνου να βρει ξανά κάποιο συμβόλαιο περιορισμένου χρόνου στο NBA.

Λουόλ Ντενγκ

Σικάγο Μπουλς, Μαϊάμι Χιτ, Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Από όπου κι αν πέρασε ο βρετανικής καταγωγής φόργουορντ, άφησε το στίγμα του, διατηρώντας το προφίλ ενός leader που δεν δίσταζε να πάρει πρωτοβουλίες σε κρίσιμα λεπτά. Ένας σπουδαίος αμυντικός με καλό σουτ, με κρυφό ταλέντο και στην επιχειρηματικότητα, περιμένει ακόμα μια ευκαιρία για να χαρίσει μερικά ποιοτικά λεπτά σε κάποια ομάδα του NBA.

Ντέβιν Χάρις

Πέρασε μια δεκαετία στο Ντάλας και συνολικά 15 χρόνια στο NBA, πήρε πρωτάθλημα (2011), προσέφερε λύσεις στο σκοράρισμα και σήμερα, στα 36 του, δηλώνει πως απολαμβάνει την πατρότητα και ζυγίζει τις επιλογές του -εκτός Ντάλας- για μια ακόμα, τελευταία λογικά, συμμετοχή στο NBA.

Καρμέλο Άντονι

Τα δάκρυα δεν αξίζουν στους all-star κατόχους δακτυλιδιών πρωταθλητή, που έχουν φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο των ΗΠΑ, που έχουν ηττηθεί από την Εθνική Ελλάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη. Η εμφάνιση του Άντονι στα παρκέ του NBA μοιάζει με 'καυτή πατάτα', με ένα 'πρόβλημα' που καμία ομάδα δεν επιθυμεί να διαχειριστεί. Ο 'Μέλο', ένας παίκτης που δε νίκησε ποτέ τον εαυτό του, αξίζει ένα καλύτερο τέλος.

Τζάμαλ Κρόφορντ

"Κι όμως είναι ακόμα εδώ κι αυτό το καλοκαίρι". O Τζαμάλ Κρόφορντ στα 39 του προσελκύει ακόμα το ενδιαφέρον των ομάδων του NBA, με τους Γουόριορς να τον έχουν πλησιάσει, χωρίς όμως να υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια συμφωνία. Ο Κρόφορντ των 10.000+ πόντων στο ενεργητικό του, o Κρόφορντ που έπαιξε ακόμα και κόντρα στο θάνατο και νίκησε, σήμερα παίζει με τα νεύρα όσων στοιχηματίζουν στην απόσυρσή του και δεν είναι καθόλου απίθανο να τον δούμε στο ρόστερ ομάδας του NBA που θα κάνει πρωταθλητισμό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK