A' όμιλος

A' όμιλος
Γερμανία - Ρωσία 51-50

Μπορεί στο παρκέ να βρέθηκαν αντιμέτωπες η Ρωσία με τη Γερμανία, όμως εκείνο που είχε περισσότερο ενδιαφέρον ήταν η μονομαχία του Αντρέι Κιριλένκο με τον Ντιρκ Νοβίτσκι, δύο εκ των καλύτερων Ευρωπαίων που μετέχουν στο ΝΒΑ. Νικητής αναδείχθηκε ο φόργουορντ των Ντάλας Μάβερικς, ο οποίος εκτός από το προσωπικό ρεσιτάλ του στην επίθεση (24 πόντους), οδήγησε τα "πάντσερ" στη νίκη με 51-50 και στην ταυτόχρονη κατάκτηση της δεύτερης θέσης πίσω από την "αρκούδα". Ηταν αυτός, άλλωστε, που με το πέμπτο τρίποντό του στον αγώνα, 27 δεύτερα πριν από το τέλος, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η ήττα πάντως ουδόλως στεναχώρησε το συγκρότημα του Σεργκέι Μπάμπκοφ, αφού η πρωτιά και η απ ευθείας πρόκριση στα προημιτελικά δεν χάθηκε. Διεκδίκησε πάντως τη νίκη μέχρι τέλους ούτως ώστε οι "φωνακλάδες" Ιταλοί να μην αρχίσουν τις διαμαρτυρίες περί… αδιαφορίας. Προηγήθηκε μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο με δέκα πόντους διαφορά (26-16) δείχνοντας ικανοί να κάνουν το 3 στα τρία. Έλα όπως που ο Νοβίτσκι είχε διαφορετική άποψη.

Τι και αν συμπαίκτες του δεν τον βοήθησαν, αυτός πετυχαίνοντας κάτι λιγότερο από τους μισούς πόντους της ομάδας του (24 από τους 51) την οδήγησε στη νίκη. Σκεφτείτε πως ο δεύτερος σκόρερ της Γερμανίας είχε επτά πόντους (Γκριν). Οι Ρώσοι είχαν περισσότερες επιλογές με τους Χόλντεν, Κιριλένκο και Κριάπα να μοιράζονται τις προσπάθειες, όμως οι 37 συνολικά πόντοι τους δεν στάθηκαν αρκετοί για να κερδίσουν τον Νοβίτσκι.

Τα δεκάλεπτα: 10-8, 26-16, 38-34, 50-51


Ρωσία: Χόλντεν 13 (3), Μοργκούνοφ 4, Σαμοϊλένκο 1, Κριάπα 12 (2), Πασούτιν 5, Μόνια 3, Κιριλένκο 12

Γερμανία: Γκάρετ 5 (1), Γκριν 7 (1), Βούχερερ 2, Νικαγκμπάτζε 4, Σούλτσε 3, Αρικγμπάμπου 4, Φέμερλινγκ 2, Νοβίτσκι 24 (5)
Ιταλία - Ουκρανία 99-62

Οι προβληματικές εμφανίσεις στα δύο πρώτα παιχνίδια του Ευρωμπάσκετ αποτελούν –προσωρινά- παρελθόν για την Ιταλία. Το συγκρότημα του Τσάρλι Ρεκαλκάτι μετά την αγχώδη νίκη επί της ελλιπής Γερμανίας στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και τη συντριβή που δέχθηκε από τη Ρωσία το Σάββατο, ξέσπασε στην αδύναμη Ουκρανία με 99-62 όμως κατέλαβε την τρίτη θέση του Α' Ομίλου μετά τη νίκη της Γερμανίας. Αντίθετα, το συγκρότημα του Γκανάτι Ζάστσουκ αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης με τρεις ήττες σε αντίστοιχα παιχνίδι.

Ούτε πάντως στο συγκεκριμένο παιχνίδι, η "σκουάντρα ατζούρα" κατόρθωσε με την απόδοσή της να πείσει τους αμφισβητίες της. Παρά την ευρεία διαφορά, χρειάστηκε ένα ολόκληρο 20λεπτο για να επιβάλει το ρυθμό της και να απομακρυνθεί στο σκορ. Μπορεί στην πρώτη περίοδο να βρέθηκε μπροστά με έντεκα πόντους (29-18), όμως η ομάδα της... Μαύρης Θάλασσας κατόρθωσε να μείνει κοντά στο σκορ πηγαίνοντας στα αποδυτήρια μόλις με πέντε πόντους πίσω.

Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως, η περιφέρεια της Ιταλίας πήρε... φωτιά και με τους Καλάμπρια, Μπουλέρι να "πυροβολούν" ασταμάτητα, η διαφορά εκτοξεύθηκε. Η Ουκρανία δεν βρήκε αντίδοτο, καθώς εκτός του Λίστσουκ, ουδείς βοήθησε επιθετικά, ενώ η άμυνα χώλαινε.Ακόμη και ο ΝΒΑer Μεντβεντένκο έμεινε στα ρηχά δείχνοντας πως ήδη σκέπτεται την επιστροφή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 46-41, 68-51, 99-62


Ιταλία: Καλάμπρια 20 (4), Μπαζίλε 6 (1), Γκαλάντα , Σοράνια 7 (1), Μαρκονάτο , Ποτσέκο , Ριγκέτι 19 (6), Μαντσινέλι, Μπουλέρι 14 (2), Μορντέντε 5 (1), Κιάτσιγκ 9, Τζίγκλι 7

Ουκρανία: Λεμπαντίεφ 2, Κόμπζιστι 3, Ι. Κρίβιτς 9 (1), Ραγιέφσκι 2, Ρ. Κρίβιτς 10 (2), Λίστσουκ 13, Πεσέροφ 8, Γκούρτοβι 7, Μεντβεντένκο 8




News 24/7

24MEDIA NETWORK