ΑΕΚ, 2 δύο χρόνια μετά: Θυμάσαι ποιοι κατέκτησαν την κούπα του 2018;

Μόνο δέκα παίκτες είχαν χρησιμοποιηθεί στον νικηφόρο τελικό του BCL απέναντι στη Μονακό. Είσαι σίγουρος ότι μπορείς να μαντέψεις αυτούς και τους άλλους δύο που δεν έπαιξαν δευτερόλεπτο;

Το τελικό αποτέλεσμα του Τελικού του BCL πριν από 2,5 χρόνια
Το τελικό αποτέλεσμα του Τελικού του BCL πριν από 2,5 χρόνια EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ του 2020 δημιουργήθηκε όχι μόνο για να διεκδικήσει, αλλά για να κατακτήσει δεύτερη φορά σε τρία χρόνια το τρόπαιο του Basketball Champions League. Οι προϋποθέσεις, αν όχι τα εχέγγυα, είναι εκεί. Υπάρχουν σε χειροπιαστή μορφή.

Πρώτα απ' όλα η Ένωση παίζει εντός έδρας, όπως και τον Μάη του 2018. Λείπει φυσικά ο κόσμος της, εξαιτίας των απαγορεύσεων που έχει επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθεια να 'φρενάρει' την περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού. Ωστόσο την άνεση με το γήπεδο την έχει η ομάδα του Παπαθεοδώρου κι αυτό δεν αμφισβητείται.

Σε δεύτερο επίπεδο ανάγνωσης - και μάλλον κυριότερο, το ρόστερ της δεν στάζει απλώς, ξεχειλίζει από εμπειρία, ωριμότητα και ηγετικά στοιχεία. Ο Νίκος Ζήσης, ο Κιθ Λάνγκφορντ, ο Ταϊρίς Ράις και ο Ματ Λοτζέσκι συνθέτουν μεν μια 30φεύγα περιφέρεια, αλλά ταυτόχρονα ικανή να ορίσει τη μοίρα αγώνων της μιας βραδιάς. Όπως ακριβώς είναι τα νοκ άουτ ματς του Final-8 στο ΟΑΚΑ. Κόντρα σε ό,τι έπαθαν την πρώτη ημέρα του τουρνουά η Χάποελ (από Μπούργος) και η Τουρκ Τέλεκομ (από Ντιζόν).

Ομολογουμένως ως σύνολο η ΑΕΚ διαφέρει πολύ από εκείνο που πριν από 29 μήνες σχεδόν νικούσε 100-94 τη Μονακό και σήκωνε την τρίτη διεθνή κούπα της - προτού ακολουθήσει το Διηπειρωτικό. Σε διαφορετικές βάσεις είχε δομηθεί εκείνη η ομάδα, υπό άλλο πρίσμα και φιλοσοφία, το μπάσκετ που υπηρετούσε δεν είχε σχέση με το τωρινό. Τόσο στη μία όσο και στην άλλη περίπτωση πάντως το αποτέλεσμα είναι αυτό που κρίνει το εγχείρημα.

Η ΑΕΚ του 2018 πέτυχε, αναμφίβολα. Πρώτα στο Κύπελλο και κατόπιν στο Final-4. Εκείνους τους δώδεκα της αναμέτρησης της 6ης Μαΐου αφορά το κουίζ. Δίνουμε θέση και πόντους, ζητάμε ονοματεπώνυμο. Έναν προς έναν. Τους θυμάστε όσους είχαν δηλωθεί στο φύλλο αγώνα;

Τα 4 λεπτά είναι αρκετά για ένα τόσο νωπό γεγονός.


News 24/7

24MEDIA NETWORK