AEK: Νίκη επιβίωσης

Με πέντε ομάδες να διεκδικούν τις δύο προνομιούχες θέσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα, η νίκη της ΑΕΚ επί της Ολίμπια την Τετάρτη το βράδυ κρίνεται επιτακτική. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη με δύο νίκες στα τελευταία παιχνίδια θα πάρει σίγουρα την πρόκριση ενώ με μία θα πρέπει να περιμένει και τα αποτελέσματα των άλλων. Κατσικάρης:"Με σκληρή άμυνα θα κλείσουμε τους Σλοβένους. Χατζής:"Θα πεθάνουμε στο γήπεδο για να πάρουμε τη νίκη". Αισιόδοξοι παρουσιάζονται στις δηλώσεις τους οι Σλοβένοι. Η προϊστορία της ΑΕΚ με την Ολίμπια

AEK: Νίκη επιβίωσης
Ενα παιχνίδι που αν χαθεί θα "πετάξει" και η πρόκριση για την επόμενη φάση της Ευρωλίγκα, θα δώσει την Τετάρτη το βράδυ η ΑΕΚ με αντίπαλο την Ολίμπια.

Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη ισοβαθμεί και θα παλέψει με άλλες τέσσερις ομάδες για να πάρουν τις δύο προνομιούχες θέσεις για την πρόκριση. Το καλό είναι ότι η "Ενωση" κρατάει την τύχη στα χέρια της αφού με δύο νίκες επί της Ολίμπια εντός και Παρτιζάν εκτός τότε θα πάρει αυτομάτως αυτό που θέλει. Σε διαφορετική περίπτωση θα περιμένει και τα αποτελέσματα των άλλων, ενώ με δύο ήττες καταλαβαίνει κανείς ότι έρχεται ο αποκλεισμός.

Η νίκη στον αγώνα με την Ολίμπια είναι μονόδρομος. Πρώτον γιατί η ομάδα θα πάει με καλύτερη ψυχολογία στην Γιουγκοσλαβία για να αντιμετωπίσει την Παρτιζάν και δεύτερον, θα προκαλέσει ένα ...θανάσιμο πλήγμα στην Ολίμπια που μάχεται και αυτή για τον ίδιο στόχο με την ΑΕΚ.

Και οι δύο πλευρές στις δηλώσεις τους εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για την έκβαση του παιχνιδιού.

Ο προπονητής της ΑΕΚ θεωρεί ότι το κλειδί της νίκης θα είναι η σκληρή άμυνα που πρέπει να εφραμόσουν οι παίκτες του για να κλείσουν τους Σλοβένους:

" Ξέρουμε ότι η Ολίμπια είναι μια πολύ καλή ομάδα και τι δυνατότητες έχει. Εχουν μια πολύ ταλαντούχα ομάδα και τα τελευταία χρόνια έχουν σημειώσει σπουδαίες επιτυχίες. Γι αυτό εμείς πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, ειδικά τώρα που έχουν μείνει δύο παιχνίδια μέχρι το τέλος. Το δυνατό τους σημείο είναι η περιφέρια και το transition παιχνίδι και εμείς θα πρέπει να τους το καταστρέψουμε αυτό με πολύ σκληρή άμυνα. Θέλουμε τη νίκη όσο τίποτα άλλο ώστε να πάμε την τελευταία αγωνιστική στο Βελιγράδι και να τα παίξουμε όλα για όλα. Εχουμε το πρόβλημα με τον Σέκουλιτς ο οποίος έχει πρησμένο αστράγαλο και θα αποφασίσω την τελευταία στιγμή αν θα τον χρησιμοποιήσω ή όχι".

Mε την σειρά του, ο αρχηγός της ομάδας, Νίκος Χατζής, χαρακτηρίζει τον αγώνα τελικό ενώ θεωρεί ότι για να έρθει η νίκη θα πρέπει να ...πεθάνουν μέσα στο γήπεδο:

" Οπως και να το κάνουμε αυτό το παιχνίδι πρέπει να το κερδίσουμε γιατί είναι ένας τελικός για εμάς. Για να φτάσουμε στο στόχο μας θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά και να σταματήσουμε την περιφέριά τους. Η Ολίμπια έχει πολλούς ταλαντούχους παίκτες που συνηθίζουν να σουτάρουν από την περιφέρια και από το τρίποντο και εμείς αυτό το στυλ τους θα πρέπει να το σταματήσουμε. Για να νικήσουμε θα πρέπει να μην τους αφήσουμε να κάνουν ελεύθερα σουτ και να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό όσο πιο πολύ γίνεται. Η νίκη επί της Ολίμπια είναι το πρώτο βήμα για την πρόκρισή μας στους 16 της διοργάνωσης. Το άλλο θα είναι πιθανότατα στον αγώνα του Βελιγραδίου με την Παρτιζάν. Εκ μέρους μου και όλων των συμπαικτών μου θέλω να πω ότι αυτές οι 7 μέρες είναι πολύ σημαντικές για την πορεία της ομάδας στην διοργάνωση και θα πεθάνουμε μέσα στο γήπεδο για να πάρουμε τις δύο νίκες που χρειαζόμαστε".

Από την άλλη, ο προπονητής των Σλοβένων, Σάσο Φιλιπόφκσι τόνισε ότι έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες του, οι οποίοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν:

" Ξέρουμε ότι όσο κοντά είμαστε στην πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, άλλο τόσο μακριά είμαστε. Είμαστε έτοιμοι για άλλο ένα κρίσιμο παιχνίδι και θα πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά στην άμυνα, τόσο κάτω από την ρακέτα όσο και από την περιφέρια. Η ΑΕΚ έχει μια πολύ καλή ομάδα με τον Τζένκινς να είναι ο ηγέτης της. Στο πρώτο ματς μας δημιούργησε πολλά προβλήματα και αν καταφέρουμε να τον σταματήσουμε ή να τον κρατήσουμε μακριά από τους μέσους όρους που έχει στην διοργάνωση τότε θα έχουμε κάνει την ...μισή δουλειά. Είμαι πολύ αισιόδοξος και πιστεύω ότι μπορούμε εμείς να καθορίσουμε την μοίρα μας στην διοργάνωση. Πιστεύω πολύ στους παίκτες μου και γι αυτό μέχρι τώρα δεν έχουμε βγάλει κομπιουτεράκια για να δούμε τα σενάρια με τα οποία προκρινόμαστε".

Αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο Σάιμον Πετρόφ, ο οποίος την προηγούμενη αγωνιστική με την Ρόμα πέτυχε 26 πόντους:

" Εμείς θα πάμε στην Αθήνα για τη νίκη. Θα δώσουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε και ελπίζω να πραγματοποιήσουμε άλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση όπως την προηγούμενη αγωνιστική με την Ρόμα. Περιμένω να γίνει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αφού η ΑΕΚ είναι εξαιρετική ομάδα. Πιστεύω όμως ότι αν πραγματοποιήσουμε την εμφάνιση που κάνουμε πριν από μία εβδομάδα τότε θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την ιδέα να περάσουμε στους "16" της διοργάνωσης γι αυτό θα τα δώσουμε όλα".


Η ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ

Η "Ενωση" αντιμετωπίζει για έκτη φορά τους "πράσινους" της Λιουμπλιάνας σε αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και μέχρι στιγμής μετράει τέσσερις νίκες (2 εντός - 2 εκτός) και μία εκτός έδρας ήττα από τον περασμένο Δεκέμβριο με έναν πόντο διαφορά.

Γενικά, η εντός έδρας προϊστορία είναι υπέρ της ελληνικής ομάδας, όταν παίζει με σλοβενικά συγκροτήματα, αφού είναι αήττητη με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια των ευρωπαϊκών κυπέλλων.

Συνοπτικά τα παιχνίδια

12/11/1997 ΑΕΚ-Ολίμπια Λιουμπλιάνα 74-65
24/09/1997 Ολίμπια Λιουμπλιάνα-ΑΕΚ 71-74
27/02/2002 ΑΕΚ-Ολίμπια Λιουμπλιάνα 97-87
28/03/2003 Ολίμπια Λιουμπλιάνα-ΑΕΚ 69-85
11/12/2003 Ολίμπια Λιουμπλιάνα-ΑΕΚ 78-77



News 24/7

24MEDIA NETWORK