ΑΕΚ-Τρίκαλα 96-73

Μέσα σε συγκινησιακό κλίμα λόγω της τελετής της ΚΑΕ για τον Γιώργο Αμερικάνο και με την ΑΕΚ να ντεμπουντάρει με τις κοντομάνικες εμφανίσεις, η Ενωση επικράτησε εύκολα 96-73 των Τρικάλων στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ-Τρίκαλα 96-73

Η εξέλιξη:

Ο Σάκοτα είδε από νωρίς πως οι παίκτες του δεν είχαν μεγάλη όρεξη για άμυνα και χρειάστηκε το 25 για να πιάσουν τόπο οι φωνές και τα τάιμ άουτ. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ορεξάτοι απέναντι κι εκμετελλεύτηκαν την χαλαρότητα των γηπεδούχων για να ξεφύγουν 24-28 στο 10'. Η παραγωγικότητα των Τρικάλων ξύπνησε λίγο την ΑΕΚ η οποία δέχθηκε 16 πόντους στην δεύτερη περίοδο και προηγήθηκε 50-44 στο ημίχρονο έχοντας αδυναμία να περάσει την μπάλα στους ψηλούς αλλά και να αμυνθεί απέναντι σε Τσούπκοβιτς και Πάνο.

Στο 25, με το σκορ στο 60-56 ο Σάκοτα κάλεσε ένα ακόμα τάιμ άουτ κι εκεί όλα τελείωσαν. Ντελινινκάιτις και Χέρστον ώθησαν σε σερί 18-0 και το όποιο ενδιαφέρον έλαβε τέλος καθώς τα Τρίκαλα έμειναν χωρίς καλάθι ως το 33.

Η καλύτερη πεντάδα:

Ο Ίνγκραμ για τον ρυθμό που έδωσε στην ομάδα του

Ο Ντελινινκάιτις ως ο καλύτερος γκαρντ της ΑΕΚ

ο Χέρστον που ήταν ο κορυφαίος από την αρχή ως το τέλος

Ο Μπονσού γιατί είχε 15 πόντους και 17 ριμπάουντ

Ο Πάνος που κέρδισε όλες τις μάχες στην ρακέτα.

Το φύλλο αγώνα:

Η ατομική ποιότητα της ΑΕΚ δεν έχει αντίπαλο στην Α1, πλην αιωνίων. Αρκεί για τέτοια παιχνίδια να υπερκεράσει ομαδικές αδυναμίες ή την έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα. Ακόμα κι έτσι ο δικέφαλος για να τερματίσει τρίτος, θα πρέπει να βρει μεγαλύτερη ομαδικότητα ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα. Επιθετικά ήδη τα πράγματα είναι πολυ καλά. Τα Τρίκαλα έκαναν την δουλειά τους φέτος και απέδειξαν πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο της Α1, χωρίς φυσικά να ευθύνονται αυτά, αφήνοντας τον προπονητή τους τον Κώστα Φλεβαράκη να πάει στην Πολωνία.

Διαβάστε ακόμη:

Στον ουρανό του ΟΑΚΑ ο Αμερικάνος (VIDEOS+PHOTOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK