ΑΕΛ-Άρης 83-85

Στο σουτ Μετά κόπων και βασάνων, ο Άρης πέτυχε την τρίτη εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα επικρατώντας 85-83 της ΑΕΛ. Σκληρό καρύδι η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή, καμία σχέση με το "φάντασμα" στο Αιγάλεω, απείλησε τους "κίτρινους", οι οποίοι γλίτωσαν στο παρά πέντε από μια εκτός προγράμματος γκέλα.

ΑΕΛ-Άρης 83-85
Έτσι νίκησε

Αν το 16-23 και το 19-27 ήταν σκορ που φανέρωναν την τάση των φιλοξενούμενων να ξεδιαλύνουν από πολύ νωρίς την κατάσταση στο παιχνίδι, η συνέχεια τους διέψευσε κατηγορηματικά. Ο Άρης δίχως τα βασικά ατού του (Νέλσον, Μάρσαλ, Κλαρκ) στο παρκέ αποσυντονίστηκε πλήρως. Επιθετικά έμεινε χωρίς καλάθι για πέντε λεπτά (από το 11' ως το 16'), ενώ η προσωπική άμυνα ήταν αναποτελεσματική.

Ένας δεινός σκόρερ όπως ο Μέχια, αφού βρήκε χώρο και τρόπο, έδρασε αναλόγως. Παρέα με τον Φράνσις αλλά και τον Λαμπρόπουλο ανέτρεψαν τα δεδομένα και η ΑΕΛ με ένα απίστευτο 16-0, το οποίο έφτασε στις επόμενες φάσεις στο 21-2 προηγήθηκε 35-27 και 40-29. Επειδή όμως οι "κίτρινοι" δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια, το παιχνίδι γύρισε εκ νέου (44-42, 52-52, 61-66). Ο Μάρσαλ έκανε καταπληκτική δουλειά, ο Τσαλδάρης ανέβηκε, ενώ ο Νέλσον συνέχισε σε υψηλές πτήσεις (67-73).

Ούτε πάντως μετά το 67-75 και το 72-80 οι Θεσσαλονικείς ένιωσαν ασφαλείς. Με πείσμα και αποφασιστικότητα η ΑΕΛ επέστρεψε. Με τρίποντο ο Ζάρας έκανε το 78-80 (1.20 πριν από τη λήξη) και τα πάντα ήταν ανοικτά είτε προς τη μία είτε προς την άλλη μεριά. Ο Κλαρκ σκόραρε γρήγορα, το ίδιο και ο Φράνσις, ο οποίος όμως έχασε τη μεγάλη ευκαιρία αστοχώντας από τη γραμμή των βολών. Ο Άρης δεν φρόντισε να "κλειδώσει" τη νίκη (83-85)και χρειάστηκε το άστοχο τρίποντο του Αποστολίδη (βρήκε σίδερο) από το κέντρο για να διασφαλιστεί ένα διπλό.

Το αστέρι

Ο Σον Μάρσαλ εξελίσσεται στην "σταθερή αξία" του Άρη. Κάνει πολλές δουλειές και συμφέρει. Ο Αντρέα Ματσόν ματς με ματς δικαιώνεται για την επιλογή του να τον πάρει στην ομάδα και χτίσει πάνω του το παιχνίδι.

Απογοήτευση

Δεν μας έχει συνηθίσει σε τόσο χαμηλές πτήσεις ο Νέστορας Κόμματος. Δεν μας απογοήτευσε γιατί δεν ήταν παραγωγικός στην επίθεση (2 πόντοι), αλλά για το ότι δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες. Έδειξε να του λείπει αυτοπεποίθηση, μια και δεν πήρε σουτ. Έχασε δε δύο κρίσιμες βολές.

Σχόλιo

Άρης και ΑΕΛ μοιάζουν αρκετά. Είναι δυο ομάδες, με διαφορετικούς στόχους βέβαια, που στηρίζονται σε συγκεκριμένους παίκτες. Ο Αντρέα Ματσόν έχει περισσότερες λύσεις για να κάνει τη δουλειά του, σε αντίθεση με το Βαγγέλη Αλεξανδρή που το παλεύει με όποια μέσα διαθέτει. Η νίκη των "κίτρινων" αποτύπωσε αυτή τη διαφορά σε υλικό. Ακόμη κι αν το 85-83 είναι ξεκάθαρο της μάχης που έγινε στο κλειστό της Νεάπολης φαντάζει αντιπροσωπευτικό δύο ομάδων που μάχονται για διαφορετικούς σκοπούς. Οι "βυσσινί" δεν έκαναν την έκπληξη αλλά τουλάχιστον έφτιαξαν την τσαλακωμένη εικόνα τους μετά τη συντριβή στο Αιγάλεω. Τέτοιες εμφανίσεις θα φέρουν και τις νίκες που χρειάζεται η θεσσαλική ομάδα για να σωθεί.

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 44-39, 61-64, 83-85

Στατιστικά: GALANIS sports data









News 24/7

24MEDIA NETWORK