ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΕΛ-Ολύμπια 75-62

Η ΑΕΛ είναι η βασίλισσα της Λάρισας τη φετινή σεζόν. Η ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη νίκησε για δεύτερη φορά φέτος την Ολύμπια (75-62) το Σάββατο το βράδυ στο κλειστό της Νεάπολης και απέδειξε την ανωτερότητά της μέσα στο παρκέ. Ιδιαίτερα αποδοτικοί οι νικητές στο τελευταίο τρίλεπτο, δεν άφησαν περιθώρια στους αντιπάλους τους. «Χλωμή» και προβλέψιμη επιθετικά η Ολύμπια.

ΑΕΛ-Ολύμπια 75-62

Σούζα το αλογάκι!


Η ΑΕΛ είναι η βασίλισσα της Λάρισας τη φετινή σεζόν. Η ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη νίκησε για δεύτερη φορά φέτος την Ολύμπια (75-62) το Σάββατο το βράδυ στο κλειστό της Νεάπολης και απέδειξε την ανωτερότητά της μέσα στο παρκέ. Ιδιαίτερα αποδοτικοί οι νικητές στο τελευταίο τρίλεπτο, δεν άφησαν περιθώρια στους αντιπάλους τους. «Χλωμή» και προβλέψιμη επιθετικά η Ολύμπια.


H AEΛ αντέδρασε με ψυχραιμία ακόμα και στα διαστήματα που ο Πιλαφίδης έδινε ανάσες σε Κις και Τινγκ. Η επίθεσή της λειτούργησε καλύτερα στη συνέχεια, βρήκε τα αδύνατα σημεία της αντίπαλης άμυνας και οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 12-0 για να γίνει το σκορ 36-30 από το 24-30. Η Ολύμπια, στο ίδιο διάστημα, αποκόπηκε από το καλάθι (ο Γκάιτον δεν μπόρεσε να δώσει λύσεις) ενώ ο ιθύνων νους Φάνης Κουμπούρας φορτώθηκε με τρία φάουλ (το ίδιο συνέβη και με τον Κις). Η μάχη όμως δεν είχε κριθεί ακόμη (36-33), κάθε άλλο.

Το παιχνίδι είχε να δώσει ακόμη πολλά, κυρίως στον τομέα του πάθος αλλά και της νευρικότητας. Ο προπονητής της Ολύμπιας Γιώργος Μπαρτζώκας, εμφανώς δυσαρεστημένος από την απόδοση των ψηλών του, έριξε στη μάχη τον τραυματία Λέισι, όμως και πάλι η ΑΕΛ κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα και έβρισκε ελεύθερα σουτ, κυρίως με τον Τινγκ (46-40). Η περιφέρεια της Ολύμπιας όμως, το μεγάλο όπλο της ομάδας, κρατούσε το λάβαρο του πολέμου ψηλά καθώς οι λύσεις βρέθηκαν και πάλι (με τον Κούρτοβιτς να φωνάζει παρών) (49-47).

Διαφάνηκε στον ορίζοντα ότι τη νίκη θα την έπαιρνε η ομάδα που θα είχε τις πιο αξιόπιστες επιλογές αλλά και καθαρό μυαλό στο τέλος. Αυτή ήταν η ΑΕΛ τις οποίας οι επιθέσεις στα τελευταία λεπτά ήταν γεμάτες ορθολογισμό και καλές κινήσεις. Η Ολύμπια, μονότονη επιθετικά, ματαίως προσπαθούσε να σκοράρει από το τρίποντο με τραβηγμένα σουτ (ακόμα και ο Αριγκμπάμπου δοκίμασε). Αντιθέτως, η ΑΕΛ χτυπούσε και κοντά και μακριά από το καλάθι ενώ με τρίποντο του Κολώκα, 2 λεπτά πριν από το τέλος, πήρα αέρα 8 πόντων (65-57). Ουδέποτε κοίταξε πίσω στη συνέχεια και πήρε τη νίκη με το ευρύ 75-62.

Σταρ

Η ομάδα της ΑΕΛ, θα ήταν κρίμα να ξεχωρίσουμε κάποιον από ένα τόσο αρμονικό σύνολο. Το μυστικό όπλο του Κώστα Πιλαφίδη είναι ακριβώς αυτό. Το ότι παίρνει το 100% από τους παίκτες του με συνέπεια να υπάρχουν 5-6 πρωταγωνιστές σε κάθε παιχνίδι. Το Σάββατο για παράδειγμα ο Κολώκας, παίζοντας μόνο 14 λεπτά, σκόραρε τα πιο κρίσιμα καλάθια του αγώνα, χωρίς να διστάσει να πάρει την μπάλα στα χέρια του.

Απογοήτευση

Η Ολύμπια του δευτέρου ημιχρόνου ήταν μία εύκολα προβλέψιμη ομάδα, άρα και εύκολη λεία. Πάλεψε βέβαια με όλες τις δυνάμεις της αλλά της έλειψαν οι πολλές λύσεις και το παιχνίδι μέσα στο καλάθι. Ακόμα και ο Αριγκμπάμπου σούταρε απ’ έξω. Μηδαμινή προσφορά τέλος για ακόμη ένα παιχνίδι από τον Γκάιτον.

Σχόλιο

Νίκησε η καλύτερη ομάδα χωρίς, μάλιστα, να παίξει κάποιο πολύ σπουδαίο μπάσκετ. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα περισσότερο. Η ΑΕΛ έχει πληρότητα στο παιχνίδι της τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι. Η Ολύμπια παίρνει ελάχιστη βοήθεια από τους ψηλούς της και σχεδόν μηδαμινή από τους ξένους της.


Tα δεκάλεπτα: 22-24, 36-33, 49-47, 75-62.

ΑΕΛ: Κυριακόπουλος 7(1), Κις 8(3), Παπανικολόπουλος 6, Παπαχρήστος 8(2), Τινγκ 14(2), Παπανικολάου, Κολώκας 9(1), Κλιμαβίτσιούς 14, Καραβανάς 1, Τσέρανιτς 8

Ολύμπια: Κούρτοβιτς 13(3), Μπέλσερ 3(1), Κουμπούρας 17(2), Λέισι, Αγγέλοφ 8(1), Τσιάρας 13(2), Γιαννουλάκος, Μπατής 8(1), Αριγκμπάμπου, Γκάιτον.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK