Αεράμυνα

Αεράμυνα
Πληρώνοντας για άλλη μια φορά την πολύ κακή του άμυνα, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Μπενετόν στο Κορυδαλλό με 89-102. Οι Πειραιώτες αν και ήταν πολύ καλοί στην επίθεση ( 59% στα δίποντα, 50% στα τρίποντα) δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να σταματήσουν την περιφέρεια των Ιταλών που πετυχαίνοντας 11 τρίποντα ήταν πολύ δύσκολο να φύγουν ηττημένοι από την Ελλάδα.

Δήμιος των "ερυθρόλευκων" ένας πρώην παίκτης τους, ο Μορίς Εβανς, ο οποίος με 32 πόντους ήταν ασταμάτητος. Από τους γηπεδούχους, προσπάθησαν Λιαδέλης, Διαμαντόπουλος και Μπάγκαριτς, αλλά η προσφορά τους ήταν μόνο στον επιθετικό τομέα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν φουριόζοι στο παρκέ και με πέντε συνεχόμενους πόντους του Νικόλα και δύο βολές του Τζιοβανόνι το σκορ έγινε γρήγορα 3-7. Όμως Λιαδέλης και Γιούρακ απάντησαν άμεσα στην ευστοχία των "γειτόνων" μας κάνοντας το 7-7. Με τις τρίποντες βόμβες των Ιταλών με Νικόλα (2) και Εντι (1) και την ταυτόχρονη κακή περιφερειακή άμυνα των "ερυθρόλευκων" το σκορ εκτοξεύτηκε στο 14-23 πριν καλά καλά καταλάβουν οι παίκτες του Ολυμπιακού τι συμβαίνει μέσα στο παρκέ.

Το τάιμ άουτ του Ντράγκαν Σάκοτα φαινόταν επιτακτικό. Μάλιστα παρά το γεγονός ότι η πεντάδα των γηπεδούχων δεν άλλαξε, ο Ολυμπιακός αντέδρασε στην άμυνα ζώνης του Ετορε Μεσίνα και κατέβασε τη διαφορά στο -4 ( 20-24). Όμως Πίτις και Νικόλα οδήγησαν εκ του ασφαλούς τους "πράσινους" ολοκληρώνοντας το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 28-22.

Το σκηνικό της έναρξης του πρώτου δεκαλέπτου έκανε την εμφάνιση του και στη δεύτερη περίοδο, όταν Εντνι και Σλόκαρ με εύκολα καλάθια έκαναν το 22-32. Η οξυδέρκεια του Χαρίση στην άμυνα και η ευστοχία του επίθεση δεν άφησε τους Ιταλούς να ξεφύγουν και με συμπαραστάτη τον Παναγιώτη Λιαδέλη μείωσαν στο 31-36. Η αντεπίθεση του Ολυμπιακού καλά κρατούσε και με πολύ καλή άμυνα πάνω στον Εντνι που στο πρώτο δεκάλεπτο έκανε πάρτι, ισοφάρισε σε 38-38.

Ο Χαρίσης και ο Λιαδέλης δείχνοντας σε καλή μέρα έδωσαν για πρώτη φορά προβάδισμα στην ομάδα τους με 42-40 και έδωσαν στον κόσμο που βρισκόταν στο κλειστό του Κορυδαλλού το δικαίωμα να πανηγυρίσει. Όμως ο Μορίς Εβανς που έδειχνε ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για τα όσα συνέβησαν πέρσι στο λιμάνι καισημειώνοντας τρίποντο στη λήξη του ημιχρόνου έστειλε τους Ιταλούς στα αποδυτήρια μπροστά με 52-49.

Με τον Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς να συνεχίζει το απόλυτο ποσοστό του στα δίποντα και τον Τόμιτς να χτυπά από την γραμμή των τριών πόντων οι "ερυθρόλευκοι" πήραν διαφορά τεσσάρων πόνων ( 61-57). Ο Εβανς είχε βαλθεί να αποδείξει την αξία του και φτάνοντας τους 21 πόντους έδωσε προβάδισμα στους Ιταλούς με 61-66. Αν και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε προσωρινά ( 66-66), ο πρώην παίκτης των γηπεδούχων συνέχισε να διατηρεί την ομάδα του μπροστά ( 69-73).

Το σκηνικό των προηγούμενων περιόδων ήταν γνωστό. Οι παίκτες του Ετορε Μεσίνα με συνεχόμενους πόντους στο ξεκίνημα ήραν διαφορά που έφτασε και του έξι πόντους (81-87). Οι Ιταλοί δεν έδειχναν διατεθειμένοι να χάσουν τη νίκη και εκμεταλλευόμενοι την απουσία άμυνας από τους "ερυθρόλευκους" διατηρούσαν μια διαφορά της τάξης των πέντε πόντων ( 87-92). Την επιθυμία τους για τη νίκη επέδειξαν και μέχρι το τέλος της αναμέτρησης παίρνοντας τελικά μια εύκολη νίκη με 102-89.

Τα δεκάλεπτα: 22-28, 49-52, 76-78, 89-102

Oλυμπιακός: Λιαδέλης 19, Διαμαντόπουλος 15, Μπάγκαριτς 16, Γιούρακ 7, Τόμιτς 11, Σκλάβος 5, Χαρίσης 14, Γκόρενς 2

Μπενετόν: Νικόλα 24, Εβανς 32, Μαρκονάτο 6, Εντνι 16, Πίτις 4, Μπαργκάνι 2, Ιντες 3, Τζιοβανόνι 4, Σλόκαρ 11


-**- Στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού άρχισαν να βρίζουν εν χορώ τον Ντράγκαν Σάκοτα τα συνθήματα: "Αντε γ... Σάκοτα" και "Ομάδα μοντέλο την κάνατε μπ...ο" .
ΝΤΡΑΓΚΑΝ ΣΑΚΟΤΑ: "Δεν έχω να αποδείξω τίποτα. Ολοι ξέρουν ότι δεν μπορεί να φταίω εγώ. Αυτό το κλίμα δεν είναι εναντίον μου αλλά εναντίον της ομάδας. Εγω ακούω, αλλά... δεν ακούω. Κάνω πρόσκληση σε όλους να έρθουν να δουν από κοντά την προπόνηση. Δεν ήρθα για την φετινή ομάδα. Ηρθα να βοηθήσω".

News 24/7

24MEDIA NETWORK