Ακούστε και τον Σαμπόνις, κύριοι της FIBA

Αν η γνώμη του Λιθουανού γίγαντα, με όλη τη σημασία της λήξης, δεν μετράει, τότε το μπάσκετ έχει χάσει τον προσανατολισμό του.

Ακούστε και τον Σαμπόνις, κύριοι της FIBA
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Λιθουανία έφτασε στα νοκ άουτ του Ευρωμπάσκετ γιατί είχε έναν Βαλαντσιούνας κι έναν Κουζμίνσκας στη σύνθεσή της. Βγάλτε αυτούς τους δύο από την εξίσωση και τοποθετήστε την δίπλα σε οποιαδήποτε μικρομεσαία ομάδα της Ευρώπης.

Θα δυσκολευτεί πολύ να προκριθεί στα τελικά. Πόσο μάλλον όταν από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 θα λείπουν επίσης ο Μάντας Καλνιέτις, ο Γιόνας Ματσιούλις, ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας, ο Αρτούρας Μιλάκνις, ο Εντγκάρας Ουλανόβας, ο Αρτούρας Γκουντάιτις (παίκτης της 12άδας), αλλά και ο μικρός Σαμπόνις με τον Παούλιους Γιανκούνας.

Ο Άρβιντας Σαμπόνις καταλαβαίνει ότι υπό αυτές τις συνθήκες, το νέο σύστημα διεξαγωγή της FIBA με τα παράθυρα για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ να συμπίπτουν με αγώνες των συλλογικών διοργανώσεων (Ευρωλίγκα, Eurocup), δεν έχει το παραμικρό νόημα, παρά τις καλές προθέσεις του. Αλλοιώνει τη μορφή του σπορ, ανατρέπει τ' αγωνιστικά δεδομένα.

Εξ ου και δήλωσε πως " όσοι καταλαβαίνουν το μπάσκετ θα πρέπει να είναι απογοητευμένοι. Οι φίλαθλοι έρχονται στο γήπεδο για να βλέπουν τους καλύτερους παίκτες".

Μοιάζει παρόλα αυτά σαν άλλη μια ακόμη φωνή βοώντος εν τη ερήμω... Μήπως, αλήθεια, πήρε κάποιος στα σοβαρά τα λεγόμενα του Έτορε Μεσίνα;

News 24/7

24MEDIA NETWORK