All Star Game: Κατεστημένο η Δύση

Κατεστημένο τείνει να γίνει η νίκη για τα παιδιά από τα ...δυτικά προάστια. Στο πλαίσιο του 54ου All Star Game που έγινε στο Los Angeles, οι West All Stars επιβλήθηκαν εκ νέου των East All Stars, αυτή τη φορά με 136-132. Στη λαμπερή βραδιά, ξεχώρισαν οι δύο οικοδεσπότες Shaquille O' Neal και Kobe Bryant που πέτυχαν 24 και 20 πόντους αντίστοιχα. Μάλιστα ο πρώτος αναδείχθηκε και MVP του αγώνα. Πρώτος σκόρερ για τους Ανατολικούς, ο Jamaal Magloire με 19 πόντους. Τι έγινε τοΣάββατο

All Star Game: Κατεστημένο η Δύση
Μία όμορφη συνήθεια αρχίζει να γίνεται για τους δυτικούς η υπόθεση νίκη στα τελευταία All Star Game. Στο πλαίσιο του 54ου All Star Game που πραγματοποιήθηκε στο "STAPLES Center" του Los Angeles, το συγκρότημα των West All Stars διατήρησε για ακόμη μία χρονιά τα ηνία, τείνοντας να κάνει κατεστημένο την υπόθεση νίκη, έχοντας κυριαρχήσει πλήρως την τελευταία τριετία. Το συγκρότημα των ...δυτικών προαστίων επικράτησε των αντιπάλων του με 136-132, σε ένα παιχνίδι που σε πολλά σημεία ήταν αμφίρροπο. Με την επικράτηση αυτή οι επίλεκτοι της Δύσης, μείωσαν λίγο ακόμη την απόσταση τους από τους Ανατολικούς, οι οποίοι με την πάροδο των χρόνων έχουν δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας, καθώς προηγούνται με 34-20 νίκες .

Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν δυναμικά στο παρκέ, δείχνοντας ότι για την "τιμή των όπλων" θέλουν το θετικό αποτέλεσμα. Στο πρώτο δωδεκάλεπτο οργανωτής στις προσπάθειες των Ανατολικών, ήταν ο Allen Iverson (έχει τον καλύτερο μ.ο. πόντων στην ιστορία αυτών των παιχνιδιών με 22.8 πόντους) και εκτελεστής ο Vince Carter. Οι East All Stars ήταν αυτοί που είχαν το προβάδισμα με 33-31, ενώ στη συνέχεια όλα τα λεφτά και πάλι γι' αυτούς ήταν ο Jamaal Magloire που είχε οχτώ πόντους στην περίοδο αυτή, με το σκορ στο ημίχρονο να έχει διαμορφωθεί σε 64-58. Αξιος βοηθός του ο κλασικός Tracy McGrady των Orlando Magic.

Μπορεί και στην επάνοδο από τα αποδυτήρια οι Ανατολικοί να είχαν αρχικά το πάνω χέρι με τον Iverson να μοιράζει ασίστ σε McGrady και Carter, όμως κάπου εκεί "ξύπνησε" ο Shaquille O' Nealκαι η παρέα του μπαίνοντας και πάλι μέσα στο παιχνίδι με μία δυναμική επαναφορά. Από εκεί που η Δύση έχανε με 71-62, τα πράγματα άλλαξαν άρδην και το ηνία πέρασαν στα χέρια της με σκορ 87-81.

Στην συνέχεια η κατάσταση κύλησε στα ίδια επίπεδα, ωστόσο το φινάλε ήταν αρκετά δραματικό. Ετσι, περίπου δυόμισι λεπτά πριν τη λήξη το σκορ ήταν ισορροπημένο (127-127). Μόλις 37 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, οι Ανατολικοί πήραν το τελευταίο τους προβάδισμα με τον McGrady να ευστοχεί σε δύο βολές και το σκορ να γίνεται 132-131. Κατόπιν όμως μίλησε ο άσος των πρωταθλητών Spurs, Tim Duncan που ήταν ψύχραιμος κάνοντας το σκορ 133-132 και ενώ απέμεναν 26''. Στη συνέχεια, ο Ray Allen των Sonics μίλησε εις διπλούν από την γραμμή των βολών, ο Michael Redd έχασε την ευκαιρία να στείλει το ματς στη παράταση, αφού αστόχησε σε τρίποντο και το τελικό σκορ διαμόρφωσε με βολή ο Duncan.

Πρώτος σκόρερ των νικητών και MVP του παιχνιδιού ο Shaquille O' Neal των Los Angeles Lakers που είχε 24 πόντους ενώ δεν παρέλειψε να μαζέψει και 11 ριμπάουντ. Τον ακολούθησε ο "κολλητός" του και εξίσου γηπεδούχος, Kobe Bryant με 20 πόντους. Πολύ καλός και ο Tim Duncanμε 14 πόντους, 13 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Στην αντίπερα όχθη, πρώτο ...βιολί ήταν ο Jamaal Magloire με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ.Μεγάλη προσφορά και από τον Kenyon Martin με 17 πόντους,7 ριμπάουντ. Εξαιρετικός καιο Jermaine O' Nealμε 16 πόντους και 9 ριμπάουντ. Τέλος, πρωταγωνιστικό ρόλο είχε και ο Jason Kidd με 14 πόντους και 10 ασίστ.

Περίοδοι (West-East): 31-33, 27-31, 45-37, 33-31

West All Stars: Bryant 20, Francis 13, Garnett 12, Duncan 14, Ming 16, O' Neal 24, Allen 16, Cassell 4, Nowitzki 2, Stojakovic 5, Kirilenko 2, Miller 8

East All Stars: Iverson 3, McGrady 13, O' Neal 16, Carter 11, Wallace4, Martin 17, Kidd 14, Magloire 19, Artest 7, Davis 7, Redd 13, Pierce 8

News 24/7

24MEDIA NETWORK