ΜΠΑΣΚΕΤ

Αλλαγές στη Euroleague

Αλλάζει η δομή της Euroleague από τη σεζόν 2015-16, όπου θα υπάρχουν πλέον και υποβιβασμοί των χειρότερων ομάδων. Διαβάστε αναλυτικά τι αλλαγές θα υπάρξουν.

Αλλαγές στη Euroleague

Η Euroleague αλλάζει από τη σεζόν 2015-16. Λαμβάνοντας υπόψη ότι όλες οι πρωταθλήτριες ομάδες θέλουν να μετέχουν στη διοργάνωση και ότι τα συμβόλαια Α τύπου που ανανεώνονται μεν, κάθε τριετία, αλλά επί της ουσίας είναι ισόβια, δεν υπάρχουν πολλές ελεύθερες θέσεις.

Έτσι τη λύση θα δίνει ένα σύστημα αξιολόγησης που υπάρχει ήδη στην Euroleague θα έχει ένα σύστημα αξιολόγησης, μαζί με το τέλος των αδειών τύπου Α.

Το ranking

Σειρά Λίγκα Θέση
1 Ισπανική Πρωταθλητής
2 VTB United League Πρωταθλητής
3 Ιταλική Πρωταθλητής
4 Τουρκική Πρωταθλητής
5 Λιθουανική Πρωταθλητής
6 Ελληνική Πρωταθλητής
7 Γαλλική Πρωταθλητής
8 Γερμανική Πρωταθλητής
9 ΑΒΑ Liga Πρωταθλητής
10 Πολωνική Πρωταθλητής
11 ΑΒΑ Liga Δευτεραθλητής
12 Ισπανική Δευτεραθλητής
13 VTB United League Δευτεραθλητής
14 Ιταλική Δευτεραθλητής
15 Τουρκική Δευτεραθλητής
16 Λιθουανική Δευτεραθλητής
17 Ελληνική Δευτεραθλητής
18 Γαλλική Δευτεραθλητής
19 Γερμανική Δευτεραθλητής
20 ABA Liga Τρίτος
21 Ουκρανία Πρωταθλητής
22 Τσεχία Πρωταθλητής
23 Βελγική Πρωταθλητής
24 Ισραηλινή Πρωταθλητής
25 Βουλγαρική Πρωταθλητή
26 Λετονική Πρωταθλητής
27 Αγγλική Πρωταθλητής
28 Πολωνική Δευτεραθλητής

Όσον αφορά τις άδειες τύπου Α είναι 13 και βγαίνουν σύμφωνα με την κατάταξη μετά την ολοκλήρωση των πλέι-οφ της σεζόν 2013-14.

Rank Ομάδα Πόντοι
1 ΤΣΣΚΑ 162
2 Μπαρτσελόνα 160
3 Ολυμπιακός 154
4 Ρεάλ Μαδρίτης 144
5 Παναθηναϊκός 139
6 Μακάμπι Τ.Α. 136
7 Αναντολού Εφές 105
8 Μάλαγα 100
9 Φενέρμπαχτσε 99
10 Λαμποράλ Κούτσα 97
11 Σιένα 96
12 Ζάλγκιρις 95

Αν κάποια από αυτές τις ομάδες βρεθεί στις τρεις τελευταίες θέσεις της κατάταξης της σεζόν 2015-16, θα χάνει το εισιτήριο, εκτός κι αν αποτελεί μια από τις λεγόμενες παραδοσιακές δυνάμεις, που τότε θα παίρνει την wild card (η διοργάνωση θα μπορεί να δίνει wild cards για εμπορικούς λόγους).

Οι τρεις χειρότερες ομάδες της διοργάνωσης που θα προκύπτουν από ένα μίνι τουρνουά που θα διεξάγεται με τη συμμετοχή των οκτώ που αποχωρούν από την κανονική περίοδο, θα “υποβαθμίζονται”, πηγαίνοντας στο Eurocup, απ’ όπου αντίστοιχα θα ανεβαίνουν οι τρεις καλύτερη στη Euroleague.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ