Άλμπα-Ολυμπιακός: Μια κόκκινη Ferrari στην Mercedes Benz Arena

Πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση και στα 40 λεπτά της αναμέτρησης στην Mercedes Benz Arena, ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε την Άλμπα όπως μαρτυρά το τελικό 80-99, έχοντας μόνο πρωταγωνιστές και κανέναν υστερήσαντα στην 12άδα του. Κορυφαίος ο Ρούμπιτ (16π., 8ρ.).

Πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση και στα 40 λεπτά της αναμέτρησης στην Mercedes Benz Arena, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 80-99 της Άλμπα για την 10η αγ. της Euroleague, έχοντας κουρφαίο παίκτη τον Ρούμπιτ (16π., 8ρ.). EUROLEAGUE / ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ - ΟΣΦΠ
Πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση και στα 40 λεπτά της αναμέτρησης στην Mercedes Benz Arena, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 80-99 της Άλμπα για την 10η αγ. της Euroleague, έχοντας κουρφαίο παίκτη τον Ρούμπιτ (16π., 8ρ.). ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Την κορυφαία του εμφάνιση στις πρώτες 10 αγωνιστικές της Euroleague πραγματοποίησε απέναντι στην Άλμπα ο Ολυμπιακός, που έμοιαζε με κόκκινη Ferrari η οποία τα έκανε... λαμπόγυαλο στην Mercedes Benz Arena. Οι 'ερυθρόλευκοι' ήταν καταιγιστικοί σε άμυνα και επίθεση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, το πλάνο του Κεστούτις Κεμζούρα ξεχαρβάλωσε την γερμανική ομάδα και το τελικό 80-99 μοιάζει απόλυτα λογικό με βάση την εικόνα στα 40 λεπτά του ματς.

Με τους Κόνιαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Ρούμπιτ και Μιλουτίνοβ παρέταξε την πεντάδα του Ολυμπιακού στην 'Mercedes Benz Arena' ο Κεστούτις Κεμζούρα. Η στόχευση των 'ερυθρολεύκων' επιθετικά είχε... αμυντικό πλάνο. Το στοίχημα ήταν να εκδηλώνονται αργά, ώστε η αναμέτρηση να μην πάρει το γρήγορο τέμπο που βολεύει την Άλμπα. Ομάδα που αρέσκεται να τρέχει στο γήπεδο και να παίζει σε υψηλές στρoφές. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να απειλήσει μέσα στην ρακέτα, είτε με ντράιβ των δύο γκαρντ, είτε με τους Ρούμπιτ - Μιλουτίνοβ χαμηλά στο ποστ. Ένα σπλιτ του Σπανούλη στον Παπανικολάου έφερε το πρώτο εύστοχο τρίποντο στο παιχνίδι, για το 4-11 του Ολυμπιακού στο 3'. Ο Ρούμπιτ έκανε σπουδαία δουλειά απέναντι στον Σίκμα, κερδίζοντας τον και στις δύο πλευρές του παρκέ, με τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ να έχει 7 προσωπικούς πόντους για το 8-16 στα μισά του δεκαλέπτου.

Φέρνοντας από τον πάγκο τους Ρότσεστι, Μπόλντουϊν, Πρίντεζη και Ριντ, ο Ολυμπιακός όχι μόνο διατήρησε την αμυντική του προσήλωση, αλλά με τον 'Πριντ' να 'χορεύει' τον Σνάιντερ στο low post και τον Παπανικολάου να εκτελεί από τα 6.75, πήγε την διαφορά στο +14 (11-25) 1.59' πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Η Άλμπα ήταν εγκλωβισμένη, καθώς δεν μπορούσε να τρέξει στο γήπεδο και έπαιρνε ανάσες με τα τρίποντα του Σνάιντερ, που απλά δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να ξεφύγει περισσότερο από το 17-30 στο 10'.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Κεμζούρα ξεκίνησε με διάθεση να είναι αμείλικτη στην άμυνα και χτυπώντας από τις θέσεις '4' και '5' στην επίθεση κρατούσε την διαφορά σε υψηλά επίπεδα. Το καλύτερο νέο για τον Ολυμπιακό ήταν πως διατηρούσε την συγκέντρωση του σε... εκνευριστικά -για την αντίπαλο του- μεγάλο βαθμό, βγάζοντας ενέργεια στην άμυνα και ψύχραιμες επιλογές στην επίθεση. Δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Πολ και Σπανούλη έφεραν τους 'ερυθρόλευκους' στο +19 (23-42), ακριβώς στα μισά του δεκαλέπτου. Η Άλμπα έβαλε πίεση στη μπάλα, έφτιαξε παγίδες και φρέναρε για λίγο το τέμπο του Ολυμπιακού, που κατάφερε ωστόσο να κλείσει το ημίχρονο με το εμφατικό 38-55, λειτουργώντας ονειρικά σε άμυνα και επίθεση.

Ο Κεμζούρα χρησιμοποίησε και τους 12 παίκτες που είχε στην διάθεση του σε αυτό το διάστημα, παίρνοντας λίγα ή πολλά από όλους. Η στατιστική έλεγε την αλήθεια μετά τα πρώτα 20 λεπτά στην 'Mercedes Benz Arena'. Η Άλμπα είχε 10 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 7 λάθη, 3 κλεψίματα, 46.7% δίποντα (7/15), 28.6% τρίποντα (4/14) και 12/12 βολές. Ο Ολυμπιακός μέτρησε 16 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 5 λάθη, 3 κλεψίματα, 79% δίποντα (15/19), 50% τρίποντα (6/12) και 7/10 βολές.

Χωρίς να υπολογίζει στον Ριντ, που τέθηκε νοκ-άουτ με τράβηγμα στον προσαγωγό, ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός, που είχε στο παρκέ την αρχική του πεντάδα. Με σεμιναριακή άμυνα και τον Ρούμπιτ να κάνει όργια στην επίθεση, οι 'ερυθρόλευκοι' έφτασαν στο +25 (40-65) στο 24'! Με τον Κόνιαρη να κάνει εξαιρετική δουλειά σε ριμπάουντ, δημιουργία, εκτέλεση αλλά και στην πίεση στη μπάλα, ο Ολυμπιακός ανέβασε κι άλλο την διαφορά, πριν η Άλμπα με δύο σερί τρίποντα την ρίξει στους 20 (49-69), 2.49' πριν το φινάλε του δεκαλέπτου. Η ζώνη που επέλεξε ο Αΐτο Ρενέσες προβλημάτισε για λίγο τους Πειραιώτες, που όμως προσαρμόστηκαν γρήγορα και με λύσεις από τους Μπόλντουϊν - Πρίντεζη έκλεισαν την τρίτη περίοδο με το σκορ στο 57-76.

Με τρίποντο του Πολ ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο για τον Ολυμπιακό, με τον Ρενέσες να επιμένει σε άμυνα ζώνης που περιόριζε την δράση των 'ερυθρολεύκων' μέσα στη ρακέτα. Ο Μέισον με τρίποντο κατέβασε την διαφορά στο -14 (65-79) στο 32', όμως ο Ρότσεστι απάντησε με τον ίδιο τρόπο, δίνοντας ανάσα στους συμπαίκτες του. Ο Πολ συνέχισε να εκτελεί από τα 6.75 και να δίνει πολύτιμες λύσεις στην άμυνα, έτσι ο Ολυμπιακός κρατούσε σε απόσταση ασφαλείας τους γηπεδούχους φτάνοντας στα μισά του δεκαλέπτου (68-88). Το υπόλοιπο της αναμέτρησης αποδείχθηκε τυπική διαδικασία, με τους 'ερυθρόλευκους' να παίρνουν την 4η νίκη τους στην διοργάνωση με εμφατικό τρόπο, όπως μαρτυρά το τελικό 80-99 στην 'Mercedes Benz Arena'.

Για την ομάδα του Κεμζούρα δεν υπήρξε παίκτης που να υστέρησε, αντίθετα είχε πολλούς πρωταγωνιστές. Κορυφαίος ήταν ο Ρούμπιτ (16π., 8ρ.), εξαιρετικοί οι Πρίντεζης (15π., 2ασ.), Παπανικολάου (12π., 4ρ.) και πολύτιμοι οι Κόνιαρης (7π., 4ρ., 4ασ.), Πολ (12π., 3ρ., 2ασ.), Σπανούλης (11π., 4ασ.), Ρότσεστι (5π., 2ρ., 6ασ.) και Μιλουτίνοβ (8π., 6ρ.). Για την 11η αγωνιστική της Euroleague, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί στο ΣΕΦ την Αρμάνι Μιλάνο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK