Αμυντικό σέντερ με... ελληνικό παρελθόν επέλεξε ο Πρίφτης

Αντικαταστάτη του Έρικ Μπάκνερ βρήκε ο Άρης, με τον Δημήτρη Πρίφτη να καταλήγει στον Τζάστιν Τζάκσον που πριν από 2,5 χρόνια έφυγε νύχτα από την Κηφισιά.

Αμυντικό σέντερ με... ελληνικό παρελθόν επέλεξε ο Πρίφτης

Η προσθήκη ψηλού ήταν εκ των ων ουκ άνευ για τον φιλόδοξο Άρη. Μόνο που μέχρι την αποδέσμευση του Έρικ Μπάκνερ υπήρχε καθυστέρηση. Από τη στιγμή που επήλθε το "διαζύγιο", ο Δημήτρης Πρίφτης έλεγξε τη διαθέσιμη λίστα και επέλεξε τον Τζάστιν Τζάκσον.

Πρώην σέντερ της πολωνικής Σλουπσκ ο 27χρονος Αμερικανός από τη Φλόριντα. Αλλά και της Κηφισιάς, στην οποία ήρθε Αύγουστο και έφυγε πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα της σεζόν 2014-15. Έχει δηλαδή θητεία στην Ελλάδα χωρίς να παίξει. Ο κόουτς Παπαθεοδώρου τον είχε επιλέξει τότε ως απόφοιτο του φημισμένου Σινσινάτι για τα αθλητικά προσόντα του (2μ05). Τον "έκοψε" όμως τον Οκτώβριο γιατί δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στα θέλω του.

Έκτοτε βέβαια πέρασαν 27 μήνες, μεσολάβησαν οι σεζόν στη φινλανδική Λόιμα και στην πολωνική Σλουπσκ. Εφέτος και σε 15'46'' ανά ματς στο πολωνικό πρωτάθλημα είχε 7 πόντους (63% δίποντα, 53% βολές), 5.3 ριμπάουντ (3.8 αμυντικά, 1.5 επιθετικά) και 1.2 κοψίματα.

Πρόκειται ως εκ τούτου για παίκτη που θα τελειώνει τις λίγες φάσεις που του αναλογούν χάνοντας τις βολές, αλλά βγάζει ενέργεια στην άμυνα και πηγαίνει σε όλα τα ριμπάουντ. Στα κολεγιακά χρόνια του ήταν από τους κορυφαίους μπλοκέρ του πρωταθλήματος και μέχρι τώρα γι' αυτό βρίσκει δουλειές σε μικρομεσαίες ομάδες.

Ο Άρης τον θέλει ακριβώς γι' αυτό, αφού λύσεις επιθετικά μπορούν να δίνει από το "5" ο Βασίλης Καββαδάς. Στο χέρι του Πρίφτη τώρα είναι να τον εκμεταλλευτεί και στο δικό του να αρπάξει τη δεύτερη ευκαιρία του στην Ελλάδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK