Ανακοίνωσε Κερκ ο Κόροιβος

Η ΚΑΕ Κόροιβος ήρθε σε συμφωνία με τον Αμερικανό φόργουορντ, Ντόναβαν Κερκ, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Ηλεία και έχει τεθεί κανονικά στη διάθεση του Χάρη Μαρκόπουλου.

Ανακοίνωσε Κερκ ο Κόροιβος

Η αναγκαστική αποχώρηση του Λάρι Τέρνερ δημιούργησε κενό στη γραμμή των ψηλών του Κοροίβου, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι της ομάδας από την Ηλεία να έρθουν σε συμφωνία με τον 24χρονο φόργουορντ, Ντόναβαν Κερκ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το νέο μας μεταγραφικό απόκτημα γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου 1991 στην πολιτεία του Μίσιγκαν και πήγε σχολείο στο Ντιτρόιτ, όπου άρχισε να κάνει και τα πρώτα του μπασκετικά βήματα. Η τελευταία του χρονιά με το Ντιτρόιτ Κάουντρι Ντέιτ ήταν εξαιρετική, καθώς βρέθηκε στους 30 καλύτερους πάουερ φόργουορντ των ΗΠΑ και το ενδιαφέρον από τα κολέγια δεν άργησε να έρθει, με τον παίκτη να επιλέγει το Μαϊάμι.

Η πρώτη του χρονιά ήταν άτυχη και έπαιξε ελάχιστα λόγω τραυματισμού, όμως με τη σκληρή δουλειά και την προσήλωσή του στην μπασκετική προπόνηση και στα βάρη, του δόθηκε το βραβείο: "Iron Man". Το καλοκαίρι του 2011 πήρε μεταγραφή για το Ντε Πολ, όπου συνέχισε με επιτυχία την παρουσία του στο NCAA.

Η ικανότητά του στην άμυνα και στα ριμπάουντ, καθώς η έφεση στα κοψίματα τον έκαναν να ξεχωρίζει και μετά από δυο καλές σεζόν στους "Μπλε Δαίμονες", επέστρεψε στο Μαϊάμι, απ' όπου αποφοίτησε πιο ώριμος από ποτέ, έχοντας κατά μέσο 7.5 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1.7 κοψίματα ανά παιχνίδι.

Πρώτος επαγγελματικός σταθμός του ήταν η Κύπρος και η ΕΘΑ, όπου κατέκτησε και το εγχώριο Κύπελλο. Μάλιστα, ο 24χρονος -πλέον- πάουερ φόργουορντ / σέντερ διέπρεψε στο κυπριακό πρωτάθλημα, με 14.3 πόντους και 7.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Ο Κόροιβος είναι ο επόμενος σταθμός του και ήδη έχει πιάσει δουλειά για να αφομοιώσει όσο πιο γρήγορα μπορεί την φιλοσοφία του προπονητή του και να είναι "ετοιμοπόλεμος" στο εκτός έδρας ματς της 23ης αγωνιστικής στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ, με αντίπαλο τον Πανελευσινιακό".

WHO IS WHO

Ονομα: Ντόναβαν Κερκ

Ημ. Γέννησης: 22/07/1989

Ύψος: 2.05μ

Θέση: power forward/center

Προηγ. ομάδες: Μαϊάμι (κολέγιο), Ντε Πολ (κολέγιο), ΕΘΑ (Κύπρος)

News 24/7

24MEDIA NETWORK