Αναμένοντας την απόφαση

Αναμένοντας την απόφαση

Επιστρέφουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου τρεις από τους συνολικά πέντε παίκτες των Indiana Pacers που ενεπλάκησαν βάναυσα με παίκτες των Detroit Pistons και με τους οπαδούς τους στον αλησμόνητο αγώνα της 19ης Νοεμβρίου, στο «The Palace of Auburn Hills».

Η ακροαματική διαδικασία των Ron Artest, Jermaine O’Neal και Stephen Jackson θα λάβει χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής στο περιφερειακό δικαστήριο, ενώ ο David Harrison θα παρουσιαστεί στις 3 Οκτωβρίου. Ο John Pietrofesa, βοηθός των κατηγορουμένων είπε πως θα σύστηνε την πρόταση εάν οι εν λόγω παίκτες δεν παρουσιάζονται ένοχοι από τις κατηγορίες που τους βαραίνουν μετά τον ξυλοδαρμό και τα εκτεταμένα επεισόδια στις 19 Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου.

Σε όλους τους παίκτες έχουναπαγγελθεί οι κατηγορίες του ξυλοδαρμού και της επίθεσης, παράπτωμα που τους καταδικάζει σε 93 μέρες φυλάκισης και πρόστιμο 500 δολαρίων. «Νομίζω πως είναι το κατάλληλο ψήφισμα με βάση τις κατηγορίες από την όλη υπόθεση. Η όλη κατάσταση έχει «κιτρινίσει» τους παίκτες και των δυο ομάδων, την πόλη του Detroit και τους οπαδούς. Αυτός είναι ένας τρόπος να ξεχάσουν και οι δυο πλευρές το περιστατικό» δήλωσε ο Pietrofesa και πρόσθεσε: " Οι παίκτες θα είναι καλό να παρακολουθήσουν 50 ώρες κοινωνικής υπηρεσίας, δουλεύοντας με τα νέα παιδιά ούτως ώστε να τους διδάξουν το ευ αγωνίζεσθε".

Εκτός από τους παίκτες και αρκετοί οπαδοί συνελήφθησαν καθώς, μετά το σκληρό φαουλ και τις συμπλοκές που έλαβαν χώρα μεταξύ των παικτών, πολλοί εξ’ αυτών επενέβησαν πετώντας ότι έβρισκαν μπροστά τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Artest να αποβληθεί από τους αγώνες της ομάδας του για το υπόλοιπο της σεζόν, ο Jackson να μείνει εκτός σε 30 παιχνίδια, ο Ο’Neal σε 25 και ο Johnson για πέντε. Μετά από μερικές μέρες η ποινή του Johnson έπεσε στα 15 παιχνίδια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK