Ανετα και απλά ο Παναθηναϊκός

Δέκα λεπτά προβληματισμού ήταν αρκετά για να πάρει η μπρος η μηχανή του Παναθηναϊκού. Όταν οι παίκτες του Ομπράντοβιτς βελτίωσαν τις αμυντικές επιδόσεις όλα έγιναν πιο απλά στον αγώνα με την Παρτιζάν και η νίκη ήρθε εύκολα με 81-62. Ηταν η 13η συνεχής επιτυχία των πρωταθλητών σε ισάριθμους αγώνες.

Ανετα και απλά ο Παναθηναϊκός
Δέκα λεπτά προβληματισμού ήταν αρκετά για να πάρει η μπρος η μηχανή του Παναθηναϊκού. Όταν οι παίκτες του Ομπράντοβιτς βελτίωσαν τις αμυντικές επιδόσεις όλα έγιναν πιο απλά στον αγώνα με την Παρτιζάν και η νίκη ήρθε εύκολα με 81-62. Ηταν η 13η συνεχής επιτυχία των πρωταθλητών σε ισάριθμους αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι Σέρβοι είχαν μάθει καλά το μάθημά τους από το Βουγιόσεβιτς και με πολύ δυνατή άμυνα επιχείρησαν να αναχαιτίσουν τον Παναθηναϊκό. Εν μέρει τα κατάφεραν καθώς η ομάδα του Ομπράντοβιτς έβρισκε σκορ κυρίως από τις ελεύθερες βολές και από προσωπικές ενέργειες.

Μετά το 24-20 του πρώτου δεκαλέπτου τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Οι πρωταθλητές σοβαρεύτηκαν, κυρίως στην άμυνα, έκλεισαν το δρόμο προς το καλάθι τους και άνοιξαν ταυτόχρονο τον ρυθμό. Αλβέρτης, Διαμαντίδης και Μπατίστ έκλεβαν μπάλες και εκτελούσαν ακόμα και στο τέλος των επιθέσεων, την ίδια ώρα που στην Παρτιζάν είχαν κατεβάσει διακόπτη. Το σκορ έγινε 37-21, 45-22 ενώ οι Σέρβοι πέτυχαν το πρώτο τους καλάθι εντός παιδιάς στο 2ο δεκάλεπτο μόλις στο τελευταίο δευτερόλεπτο (52-25)!

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία. Λίγο show time στο τρίτο δεκάλεπτο (εντυπωσιακές τάπες και αιφνιδιασμοί) με το σκορ να ανεβαίνει στο 68-31 και λίγη αδιαφορία στο 4ο όταν ο γερο-Λόντσαρ βρήκε την ευκαιρία να μειώσει με διαδοχικά τρίποντα συνέθεσαν ένα μάλλον αναμενόμενο σκηνικό.

Χαρακτηριστικό ήταν το ότι ο Ομπράντοβιτς είχε καθήσει στον πάγκο του από τις αρχές του 4ου δεκαλέπτου χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι επέτρεψε στους παίκτες του να χαλαρώσουν. Ακόμα και 10 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος ο Αλβέρτης πίεζε σα σκυλί σε όλο το γήπεδο. Η τελική διαφορά (81-62) θα μπορούσε να φτάσει και σε μεγαλύτερα επίπεδα.


Τα δεκάλεπτα: 24-20, 52-25, 68-31, 81-62

Παναθηναϊκός: Αλβέρτης 13 (3), Καλαϊτζής 5 (1), Παπανικολάου 2, Μπατίστ 11, Φέμερλιγκ 5, Χατζηβρέττας 11, Σπανούλης 11 (1), Τσαρτσαρής 3 (1), Διαμαντίδης 10 (1), Στεπάνοβιτς 4, Τομάσεβιτς 4, Σάκοτα 2.

Παρτιζάν: Τρίπκοβιτς 5 (1), Μποκντάνοβιτς 3 (1), Λόντσαρ 19 (5), Πέροβιτς 2, Σούπουτ 9 (1). Μπορόβνιακ, Μπάκιτς 1, Μιλόσεβιτς 10, Πέκοβιτς 9, Μπράουν 4.


News 24/7

24MEDIA NETWORK