Ανετα στον τελικό το Μαρούσι

Στο Μαρούσι δόθηκε ευκαιρία να πάρει μέρος σε ακόμη έναν τελικό και οι παίκτες του δεν την πέταξαν στα σκουπίδια. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη νίκησε και στο δεύτερο ημιτελικό τον ΠΑΟΚ 71-60 και προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Κυπέλλου. Σε απλές μορφές μπάσκετ στηρίχθηκαν οι γηπεδούχοι απέναντι σε ένα τραγικό Δικέφαλο του Βορρά.

Ανετα στον τελικό το Μαρούσι
Στο Μαρούσι δόθηκε ευκαιρία να πάρει μέρος σε ακόμη έναν τελικό και οι παίκτες του δεν την πέταξαν στα σκουπίδια. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη νίκησε και στο δεύτερο ημιτελικό τον ΠΑΟΚ 71-60και προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Κυπέλλου. Σε απλές μορφές μπάσκετ στηρίχθηκαν οι γηπεδούχοι απέναντι σε ένα τραγικό Δικέφαλο του Βορρά.

O ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο γήπεδο και προηγήθηκε γρήγορα-γρήγορα 2-9 και 4-12. Το Μαρούσι αφυπνίστηκε εγκαίρως όμως. Βελτίωσε την περιφερειακή του άμυνα και σταδιακά μείωσε τη διαφορά ώσπου πέρασε και μπροστά (16-14).

To Mαρούσι είχε παίξει στον τελικό του Κυπέλλου το 2002 αλλά ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Το ρεσιτάλ (άμυνας κυρίως) το Μαρούσι το έδωσε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο ΠΑΟΚ έχασε το δρόμο προς το καλάθι ενώ στην επίθεση η ομάδα του Γιαννάκη είχε την πολυτέλεια των πολλών λύσεων. Και ο Κολώκας, και ο Χόμαν και ο Μπλάκνεϊ σκόραραν εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη συγκέντρωσης των φιλοξενούμενων. Με αυτό τον τρόπο το Μαρούσι «έχτισε» διαφορά (28-21, 34-26, 38-30 ημίχρονο).

H κατάσταση δεν άλλαξε στο υπόλοιπο του παιχνιδιού. Και πώς να αλλάξει όταν ο ΠΑΟΚ είχε μηδαμινή βοήθεια από τους ξένους του αλλά και τεράστιο πρόβλημα στα ριμπάουντ. Κάνοντας τα αυτονόητα (καλή άμυνα, ώριμες επιλογές στην επίθεση) το Μαρούσι έφτασε τη διαφορά στο +15 (55-40) αλλά ακόμα και όταν ο Δικέφαλος μείωσε είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.

Στο τέλος οι παίκτες του Πρέλεβιτς προσπάθησαν να αλλάξουν τα δεδομένα αλλά η ρουλέτα των μακρινών σουτ δεν τους βοήθησε. Απόλυτα δίκαια, το Μαρούσι προκρίθηκε στον τελικό με δύο νίκες.




Τα δεκάλεπτα: 20-20, 38-30, 58-51, 70-61 ΜΑΡΟΥΣΙ: Μπλάκνεϊ 13 (2), Νικολαϊδης 5 (1), Μπουντούρης 3 (1), Κυρίτσης 11, Σέκουλιτς 7, Χόμαν 7, Στεφανίδης 2, Κολώκας 9 (2), Καϊμακόγλου 14 (2), Δέσπος, Λόλας, Καράγκουτης.

ΠΑΟΚ: Ξανθόπουλος 7, Μανωλόπουλος, Βεργίνης, Βασιλειάδης 15 (1), Γεωργίτσης, Ζούγιοβιτς, Γκαγκαλούσης 16 (2), Μαυροκεφαλίδης 10, Μάντσε 4, Μάρεϊ 7 (1), Φορντ 1.


News 24/7

24MEDIA NETWORK