Ο Αντετοκούνμπο δεν... σεβάστηκε τον Κουφό με triple-double και poster dunk

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε το δεύτερο triple-double της σεζόν, διαλύοντας τους Σακραμέντο Κινγκς και κυρίως... ισοπεδώνοντας τον Κώστα Κουφό σε ένα poster dunk που θα θυμούνται και οι δύο.

Ο Αντετοκούνμπο δεν... σεβάστηκε τον Κουφό με triple-double και poster dunk
AP PHOTO/MORRY GASH

Ήταν ακόμα μία μέρα στη δουλειά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και δεν θα τον σταματούσε ούτε ο συμπαίκτης του στην Εθνική Ελλάδας, Κώστας Κουφός. Σε μία βραδιά... οργίων στο NBA από τους Μιλγουόκι Μπακς, το triple double έμοιαζε φυσιολογικό με βάση το τελικό σκορ, έστω και μέσα σε μόλις 3 περιόδους. Τα 'ελάφια' ισοπέδωσαν τους Σακραμέντο Κινγκς με 144-109, έκαναν το 8-1 στην Ανατολή και προπορεύονται μαζί με τους Τορόντο Ράπτορς.

Και μπορεί τα 22 τρίποντα (σε 56 προσπάθειες) να αποτελούν ρεκόρ για την ιστορία του franchise, ο Αντετοκούνμπο είχε μεγαλύτερο φόρτο εργασίας μέσα από τη γραμμή. Ενίοτε και μέσα από τη ρακέτα, εκεί όπου... τρομοκρατούσε τον Κουφό!

Ήδη από το 1ο ημίχρονο, ο Greek Freak είχε δείξει τις διαθέσεις του με 13 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο (και 4 λάθη). Όντας σε τροχιά για το δεύτερο triple-double της σεζόν, το πήρε πιο... ζεστά στο 3ο δωδεκάλεπτο, με τη διαφορά να έχει μονιμοποιηθεί πάνω από τους 20 πόντους.

Όταν η μπάλα έφτανε στον Αντετοκούνμπο, αυτός εφορμούσε στο αντίπαλο καλάθι και χάριζε εντυπωσιακά καρφώματα, τρία εξ αυτών στην ίδια περίοδο. Το τελευταίο ήταν και το... φαρμακερό για τον Κουφό, αφού έγινε... πόστερ σε μία προσπάθεια του Giannis. Δεν ήταν η βραδιά του Κουφού, δεν ήταν η βραδιά των 'βασιλιάδων'. Αγωνίστηκε για 16 λεπτά, σημείωσε 2 πόντους (1/2 δίποντα), βοήθησε στα ριμπάουντ (3) και στις ασίστ (3), είχε 1 κλέψιμο, αλλά έβλεπε κι έναν Αντετοκούνμπο να καρφώνει in his face.

Όταν στο τέλος της 3ης περιόδου ο Αντετοκούνμπο πάσαρε στον Πατ Κόναγκντον κι αυτός ευστόχησε σε τρίποντο για το 108-82, καταγράφηκε η 10η ασίστ του ηγέτη των Μπακς, που με 23 πόντους και 12 ριμπάουντ έφτανε σε triple-double. Δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί πολύ ακόμα. Έβαλε άλλους 3 πόντους, μοίρασε και μία ασίστ και αποσύρθηκε στον πάγκο για να ξεκουραστεί και να απολαύσει το θέαμα, αφού το σκορ έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη.

Το τέλος της βραδιάς βρήκε δύο από τα καρφώματά του και ένα κόψιμο στο top-10 των αγώνων (στο top-7 πιο σωστά), αν και όχι στο νο1.

Στις δηλώσεις του, προσπάθησε να χρυσώσει το 'χάπι' στον Κουφό. Άγνωστο αν τα κατάφερε: 'Είναι σπουδαίος άνθρωπος, ένα εξαιρετικό παιδί. Έχω γνωρίσει την οικογένειά του. Έχω γνωρίσει τη μητέρα του. Είναι φίλος μου, είναι συμπατριώτης μου. Θα είναι κάπως αμήχανο όταν επιστρέφουμε στην Ελλάδα και μιλήσουμε ξανά, αλλά πρέπει να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις, τη δουλειά σου'.

Νωρίτερα, είχε δώσει μία άλλη, πιο... αντιπροσωπευτική απάντηση για το πώς αισθάνθηκε σε αυτό το κάρφωμα: 'Δεν ξέρεις πώς είναι το αίσθημα αυτό. Δεν θέλεις να ξέρεις την απάντηση. Είναι δύο πράγματα, αυτό και το άλλο που δεν μπορώ να το πω στην κάμερα'.

Photo credits: AP Photo/Morry Gash

News 24/7

24MEDIA NETWORK