Αντετοκούνμπο: "Δεν υπάρχει σταρ σε αυτή την ομάδα"

Την πρώτη της συγκέντρωση στο ΟΑΚΑ έκανε η Εθνική ομάδα μπάσκετ με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να τονίζει πως θέλει να είναι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για πολλά χρόνια ακόμη. Η ομάδα αναχώρησε για Καρπενήσι χωρίς τον... δικαιολογημένο απόντα Γιάννη Μπουρούση.

Αντετοκούνμπο: "Δεν υπάρχει σταρ σε αυτή την ομάδα"

Το παρών στην πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής ομάδας στο ΟΑΚΑ, έδωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος τόνισε πως δεν υπάρχει σταρ στην ομάδα, ενώ ο ίδιος θέλει να παραμείνει μέλος της για πολλά χρόνια.

" Θα είμαι εδώ για τα επόμενα 15 χρόνια", ήταν η πρώτη ατάκα που είπε, για να προσθέσει πως " δεν θέλω να βάλω πίεση στους συμπαίκτες μου, δεν θέλω να μιλήσω για μετάλλιο. Πρέπει να δουλέψουμε μέρα με τη μέρα, να βάλουμε δουλειά στο παρκέ και να παλέψουμε.

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Πρέπει να καταλάβουμε ποιοι είμαστε και να πηγαίνουμε βήμα βήμα", για να απαντήσει ακολούθως σε ερώτηση που του έγινε για την Εθνική Νέων πως "τα παιδιά έπαιξαν καταπληκτικά, πήραν το χρυσό μετάλλιο. Αξίζουν πολλά μπράβο γιατί έχουν πολλές επιτυχίες, είναι σίγουρα παράδειγμα για εμάς για να φέρουμε μια επιτυχία. Θέλω να φέρω κι εγώ κάποια στιγμή μία επιτυχία στην Εθνική ομάδα".

Ενώ συνέχισε εξηγώντας πως " θέλω να γίνω ένας καλός συμπαίκτης. Να γίνομαι όλο και καλύτερος συμπαίκτης. Υπάρχει ταλέντο στην ομάδα. Μέρα με τη μέρα πρέπει να γίνουμε ομάδα με τα παιδιά και μακάρι να έρθουν οι επιτυχίες μέσα απ' αυτό. Ήθελα να παίξω και πέρυσι και φέτος και είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ.

Μέρα με τη μέρα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Ξέρω πόσο ενθουσιασμένοι είναι τα παιδιά που θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών. Πρέπει όμως να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και να πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα. Να γινόμαστε μια γροθιά και να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Δεν υπάρχει σταρ σε αυτή την ομάδα. θα παίξουμε μαζί κι όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό".

Kατά την πρώτη συγκέντρωση, ο Κώστας Μίσσας δήλωσε πως " ξεκινάμε την προετοιμασία με δεκαπέντε παιδιά, τα οποία θέλουν και μπορούν να παίξουν στην Εθνική ομάδα, να υποστηρίξουν ένα ιδιαίτερο ιδανικό κι έναν στόχο διαφορετικό από τις λογικές των ομάδων. Ένα σημαντικό κομμάτι είναι να είμαστε υγιείς, να έχουμε τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε και σωματικά αυτό που θέλουμε να κάνουμε.

Πρέπει από αύριο να γίνουμε ομάδα, αυτό είναι το σημαντικότερο. Για μένα είναι πολύ σημαντικό ότι τα παιδιά είναι εδώ, πρόθυμα. Είναι σημαντικό να το βλέπουν με αυτή τη λογική, με χαρά. Για εμάς επιτυχία θα είναι να είμαστε μέσα στα μετάλλια. Πρέπει να έχουμε μικρότερους στόχους, να πάμε βήμα βήμα και στη συνέχεια να δούμε το επόμενο κομμάτι. Οποτεδήποτε έχουμε μπει στη λογική να κοιτάμε μόνο τον μακρινό στόχο, έχουμε αποτύχει".

Αντετοκούνμπο: "Δεν υπάρχει σταρ σε αυτή την ομάδα"

Στη συνέχεια τα μέλη της αποστολής μπήκαν στο πούλμαν με προορισμό το Καρπενήσι, όπου θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ωστόσο έλειπε ο Γιάννης Μπουρούσης. Ο 33χρονος σέντερ θα ανηφορίσει στο Καρπενήσι με καθυστέρηση, αφού έπρεπε να μείνει για δύο ακόμη ημέρες στην Αθήνα προκειμένου να διευθετήσει τις λεπτομέρειες για την αναχώρησή του για την Κίνα.

Με μοναδική εκκρεμότητα την επίσκεψή του στην κινεζική πρεσβεία, βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαδικασιών για να έχει δικαίωμα να ταξιδέψει σε μερικούς μήνες στην Κίνα, για το επόμενο επαγγελματικό του βήμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK