Αντετοκούνμπο: Η επική κίνηση wrestling που τρόμαξε το NBA

Η κίνηση 'κόμπρα' του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον Μπρουκ Λόπεζ στα αποδυτήρια ήταν ο πρόλογος μιας βραδιάς απολαυστικού showtime των Μιλγουόκι Μπακς κόντρα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Τα 'Ελάφια' είναι πολύ σκληρά για να χάσουν.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επιχειρεί να σκοράρει, κατά τη διάρκεια του αγώνα Μιλγουόκι Μπακς-Κλίβελαντ Καβαλίερς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επιχειρεί να σκοράρει, κατά τη διάρκεια του αγώνα Μιλγουόκι Μπακς-Κλίβελαντ Καβαλίερς AP PHOTOS

Οι Μιλγουόκι Μπακς μπήκαν αγριεμένοι στο 'Fiserv Forum' για την αναμέτρησή τους κόντρα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Το εμπόδιο δεν έμοιαζε τόσο υψηλό, αλλά η επίδειξη δύναμης απέναντι στη συμπαθή ομάδα του Οχάιο ήταν ένας ποθητός στόχος, ώστε και οι υπόλοιποι συνδιεκδικητές του φετινού τίτλου του NBA (βλέπε Λος Άντζελες Λέικερς) να νιώσουν τις δονήσεις από την εκρηκτική πορεία των 'Ελαφιών'. Οι Μπακς υποδέχτηκαν τους Καβαλίερς με δύναμη οδοστρωτήρα ή μάλλον ακόμα καλύτερα με δύναμη που θύμιζε ακόμα και τους θρύλους του WWE.

Το τελικό 125-108 υπέρ των Μπακς είχε ως κεντρικό πρωταγωνιστή -ποιον άλλον;- τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 29 πόντους με 10/15 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 3/7 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο σε 24 λεπτά συμμετοχής. Ακολούθησαν σε απόδοση ο Κρις Μίντλετον με 24 πόντους, ενώ ο Ρόμπιν Λόπεζ και ο Ντόντε Ντιβιντσέντζο πρόσθεσαν 16 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Με 18 σερί νίκες και σε απόσταση δυο ακόμα ροζ φύλων αγώνα από το να ισοφαρίσουν το ρεκόρ της σεζόν 1970-1971, όταν και κέρδισαν το πρωτάθλημα, οι Μπακς χάρισαν επικά highlights στο κοινό τους.

(Όχι, δεν αναφερόμαστε μόνο σε αυτό)

Αλλά κυρίως, σε αυτό:

Όπως και πριν από το ματς κόντρα στους Μέμφις Γκρίζλις, ο Αντετοκούνμπο 'επιτέθηκε' στον Λόπεζ μαζί με τον Γουέσλι Μάθιους, κάνοντας μια πιστή αντιγραφή της κίνησης 'cobra' του WWE που θύμισε παλαιστές όπως ο Σαντίνο Μαρέλα και ίσως -γνώμη μας- λίγο Undertaker. Το παράξενο αυτό τελετουργικό ανέδειξε γι' ακόμα μια φορά ότι οι Μπακς είναι ενωμένοι σαν γροθιά και το κυριότερο: το διασκεδάζουν πριν και κατά τη διάρκεια κάθε παιχνιδιού. Με αυτό το ηθικό, είναι πια ηλίου φαεινότερο πως είναι πολύ σκληροί για να χάσουν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK