Αντετοκούνμπο: "Ξέρω πως να παίξω άμυνα για όλους"

Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε αμερικάνικη ιστοσελίδα όπου μίλησε για την μεγάλη βελτίωσή του σε σχέση με πέρυσι, την προσαρμογή του στις ΗΠΑ, αλλά και το ενδεχόμενο του All Star Game.

Αντετοκούνμπο: "Ξέρω πως να παίξω άμυνα για όλους"

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο "brewhoop.com":

Σε ξέρω από τη συνέντευξη Τύπου μετά την επιλογή σου στο ντραφτ και σε έχω δει από κοντά να μεγαλώνεις με τον καιρό εδώ. Στα μάτια σου, ποιο είναι το σημείο, στο οποίο έχεις βελτιωθεί περισσότερο από τότε;

"Είναι ένα μεγάλο και διασκεδαστικό ταξίδι. Το παιχνίδι μου βελτιώθηκε περισσότερο ειδικά σε σύγκριση με τον περασμένο χρόνο. Με το που ήρθε το προπονητικό επιτελείο φέτος, ήξεραν πως τρέφω αγάπη για το παιχνίδι. Κάθε μέρα προπονούμαστε περισσότερο και κάθε μέρα μου μιλάει (ο προπονητής Τζέισον Κιντ) και προσπαθεί να μου διδάξει το παιχνίδι. Στο αμυντικό κομμάτι, γνωρίζω που πρέπει να βρίσκομαι, ποια είναι τα σωστά σημεία στο γήπεδο, ξέρω πώς να κινήσω τους συμπαίκτες μου και να παίξω άμυνα για όλους. Προσπαθώ να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα κάθε μέρα, γιατί στο τέλος της μέρας, μπορεί να είσαι 35 και να μαθαίνεις ακόμα το παιχνίδι. Είναι διασκεδαστικό".

Οι αντίπαλοί σου ξέρουν ποιος είσαι τώρα και σου επιτίθενται περισσότερο, πως προετοιμάζεσαι καθημερινά; Έχεις προσαρμοστεί σε αυτό;

"Το έχω συνηθίσει. Προσπαθώ να βγω εκεί έξω και να παίξω όσο μπορώ πιο δυνατά. Σίγουρα, όποτε παίζουμε μια ομάδα με κάποιο μεγάλο όνομα όπως ο Καρμέλο Άντονι ή ο ΛεΜπρον Τζέιμς ή ο Κέβιν Ντουράντ, απλά βγαίνω εκεί έξω και παίζω δυνατά, έτσι ώστε μετά τη λήξη του αγώνα να με θυμούνται και να πουν “αυτός είναι ο Γιάννης”.

Κάνεις εντυπωσιακές φάσεις για χάιλαϊτ σχεδόν κάθε βράδυ και κυκλοφορούν παντού στο ίντερνετ. Έχεις σκεφτεί να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό καρφωμάτων στο All Star Game;

"Δεν ξέρω. Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ αυτό. Αν με καλέσουν, θα την αποδεχτώ σίγουρα".

Είχες κάποιον αγαπημένο παίκτη στα καρφώματα, καθώς μεγάλωνες;

"Ναι, τον Βινς Κάρτερ".

Θυμάμαι που είπες, όταν ήσουν στο Μπρούκλιν, κανένας δεν ήξερε ποιος ήσουν πέρυσι, αλλά τώρα όλοι σε περιέβαλαν στα αποδυτήρια. Με τόσους ανθρώπους να θέλουν να σου μιλήσουν και να σε ακούσουν, προσεγγίζεις τα πάντα με τον ίδιο τρόπο όπως πάντα;

"Είναι το ίδιο. Προσπαθώ να είμαι δεκτικός σε όλους. Είναι ωραίο όταν σε προσέχει ο κόσμος, αλλά μερικές φορές γίνεται δύσκολο. Αλλά πρέπει πάντα να είσαι ευγενικός, να δείξεις τους καλούς σου τρόπους, προσπαθώ να είμαι ανοικτός σε όλους".

Είναι φανερά καλύτερα πλέον, αλλά πως είναι κατά τη γνώμη σου τα αγγλικά σου τώρα;

"Είναι πολύ καλύτερα, απλά μαθαίνω από τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου για το πώς να πρέπει να μιλάμε. Όταν μιλάω με τους αδερφούς μου στο σπίτι, προσπαθώ να γίνεται πάντα στα αγγλικά. Απλά προσπαθώ να γίνω καλύτερος".

Τους βρίζεις και στα αγγλικά τότε(γέλια);

"Τους αδερφούς μου; Όχι, αλλά μερικές φορές στους αγώνες βρίζω, μερικές φορές".

Όταν οι γονείς ήρθαν για πρώτη φορά εδώ στο Μιλγουόκι, τους πήγες στο εμπορικό κέντρο με μια λιμουζίνα. Γιατί το έκανες αυτό;

"Απλά ήθελα να τους δείξω την Αμερική. Την πρώτη φορά που μπήκα σε μια λιμουζίνα, ήταν όταν ήρθα εδώ στο Μιλγουόκι και με παρέλαβαν από το αεροδρόμιο. Αυτή ήταν η πρώτη φορά, οπότε ήθελα να κάνω το ίδιο και για την οικογένειά μου. Έτσι απλά ώστε να ευχαριστηθούν τη μέρα τους στην Αμερική".

Οπότε ήθελες να συνεχίσεις την παράδοση, έτσι;

"Ναι".

Τα μικρά αδέρφια σου μεγαλώνουν εδώ στο Μιλγουόκι και ο Κώστας κάρφωσε την μπάλα τις προάλλες. Τι τους μεταλαμπαδεύεις;

"Απλά να αγαπούν την Αμερική και να προσπαθήσουν να προσαρμοστούν όσο περισσότερο γίνεται. Να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά. Είναι διαφορετικό για μένα, είναι πολύ διαφορετικό για τα αδέλφια μου, αλλά πρέπει απλά να δουλεύεις σκληρά και να μάθεις όσο το δυνατόν περισσότερα από τους προπονητές".

Πόσο συχνά τα λες με τον Θανάση;

"Του μιλάω κάθε μέρα. Όποτε είμαι στο σπίτι και έχω τη δυνατότητα, τον καλώ ή με καλεί αυτός στο τηλέφωνο. Κάθε μέρα μιλάμε. Παίζει καλά, δουλεύει σκληρά και περιμένει τη σωστή στιγμή την ευκαιρία του".

Όταν είσαι στο σπίτι παίρνεις στο ΝΒΑ2Κ τον εαυτό σου;

"Σταμάτησα να παίζω έτσι. Απλά δοκιμάζω και άλλους παίκτες τώρα. Τώρα παίζω με τον Στέφεν Κάρι, μου άρεσε πολύ στις τελευταίες δυο εκδόσεις του παιχνιδιού. Τα βάζει όλα τα σουτ".

Είναι η ομάδα σου δηλαδή οι Γουόριορς στο ΝΒΑ2Κ15;

"Οι Μπακς είναι η ομάδα μου, αλλά παίζω και με τους Γουόριορς επίσης".

Ποιο είναι το αγαπημένο σου γεύμα;

"Συνήθως πριν τα ματς τρώω μακαρόνια με κοτόπουλο και σαλάτα, αλλά η αλήθεια είναι πως μου αρέσει το Τσιπότλε".

News 24/7

24MEDIA NETWORK