Άντονι Ντέιβις στους Λέικερς: Μεταγραφή τίτλου;

Ο star player που 'αναπόφευκτα έπρεπε να βρεθεί εκεί' δίπλα στον Λεμπρόν Τζέιμς, μπορεί να φέρει την αναγέννηση των Λέικερς;

O Λεμπρον Τζέιμς και ο Άντονι Ντέιβις σε μια από τις τελευταίες τους αναμετρήσεις ως αντίπαλοι
O Λεμπρον Τζέιμς και ο Άντονι Ντέιβις σε μια από τις τελευταίες τους αναμετρήσεις ως αντίπαλοι AP PHOTO/JAE C. HONG

Εδώ και λίγες ώρες έχει γίνει γνωστό ότι ο Άντονι Ντέιβις ανήκει στους Λέικερς. Η ομάδα του Λος Άντζελες έχει παραχωρήσει στους Πέλικανς τους Λόνζο Μπολ, Τζος Χάρτ, Μπράντον Ίνγκραμ μαζί και μια σειρά από draft picks πρώτου γύρου ως το 2024, ώστε το ειδύλλιο με τον Ντέιβις να γίνει επιτέλους γάμος. Ένας γάμος που θα φέρει τον Ντέιβις δίπλα στον Λεμπρόν για μια σεζόν, δίνοντας το δικαίωμα στον νεαρό σέντερ να επαναδιαπραγματευτεί ξανά το συμβόλαιο του ως free agent από το καλοκαίρι του 2020. Τώρα αυτό δηλαδή, είναι μια επιτυχία, σωστά;

Ο τίτλος 'Ah Shit, The Lakers are good again' από το Deadspin, δίνει το κλίμα που δημιουργεί αυτή η μεταγραφή. Επιτέλους ο Λεμπρόν έχει στο πλευρό του έναν ακόμα star player, έναν παίκτη για τον οποίο λίγους μήνες πριν, οι Λέικερς μόνο τις καρέκλες του Staples Center δεν είχαν βγάλει για να τον πάρουν. Ο Άντονι Ντέιβις ήρθε τελικά στην ομάδα, σε ένα μεταγραφικό trade σχετικά πιο νορμάλ, αν και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα συμβεί αν μετά την επικείμενη σεζόν, ο παίκτης βγάλει δυσαρέσκεια, τραυματισμούς ή απλά δεν αντέξει την συνεργασία με τον 'Ναπολέοντα' του Χόλιγουντ, Λεμπρόν Τζέιμς.

Ο Ντέιβις φαίνεται πως ανοίγει την όρεξη στους Λέικερς - που έχουν 30 εκατομμύρια δολάρια στο salary cup- για ένα ακόμα trade, που σημαδεύει είτε τον Καγουάι Λέοναρντ είτε τον Κέμπα Γουόκερ, ξυπνώντας όνειρα για μια ακόμα 'Showtime' εποχή, από την ομάδα που κάθε γνήσιος φαν του NBA αγαπάει να μισεί ή απλά αγαπάει. 'Μέτρια' συναισθήματα δεν μπορούν να υπάρξουν, όταν μιλάμε για τους Λέικερς.

Το 'κάστρο' ανοίγει ξανά

'Το μέλλον προβλέπεται τουλάχιστον απρόβλεπτο και για τις δυο ομάδες που βρέθηκαν στο trade. Από τη μια, η Νέα Ορλεάνη θα πλαισιώσει έναν ανερχόμενο superstar του NBA, τον Ζάιον Γουίλιαμσον, με πολύτιμες μονάδες, δημιουργώντας ένα σφιχτοδεμένο σύνολο, που μπορεί να βρεθεί με αξιώσεις στα Playoffs. Από την άλλη, ο Ντέιβις θα παίξει επιτέλους σε μια ομάδα που θα έχει βοήθειες εντός και εκτός ρακέτας από έναν star που κάνει τα πάντα στο παρκέ και δεν αποκλείεται οι δυο τους να βρουν άλλον ένα υπερήρωα που θα σφραγίσει μια νέα Big 3 τριπλέτα για τους Λέικερς. Στο κάστρο των γιγάντων που έχτισαν Τσάμπερλεν - Τζαμπάρ μαζί με τα χέρια της Φυσικής Υπερδύναμης που ακούει στο όνομα Σακίλ Ο`Νιλ, ο Ντέιβις έρχεται για να θυμίσει στους οπαδούς των 'Λιμνάνθρωπων' τις εποχές που η ομάδα θύμιζε πολιορκητική μηχανή. Μπορεί μόνος του;

H πιο 'Exceptional' ομάδα της Λίγκας

Μια σειρά από tweets του Μάτζικ Τζόνσον για τη μεταγραφή του Άντονι Ντέιβις
Μια σειρά από tweets του Μάτζικ Τζόνσον για τη μεταγραφή του Άντονι Ντέιβις

Κάπου εδώ, αξίζει να σταθούμε σε μια ατάκα του Κρις Ράιαν, για τον 'εξαιρετισμό' που διέπει τον οργανισμό των Λος Άντζελες Λέικερς, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Ringer, κάθε άνθρωπος που συνεργάζεται με παράγοντες των Λέικερς δεν σταματάει να ακούει για κάθε star παίκτη του NBA πως 'αναπόφευκτα' η διαδρομή του πρέπει να καταλήγει στο Staples Center, πως είναι 'παράσημο' για την καριέρα του να παίξει εκεί. Η μεταγραφή του Λεμπρόν ήταν η εμπέδωση αυτού του φρονήματος, με τον Μάτζικ Τζόνσον να βάζει την υπογραφή του, επιδιώκοντας να γίνει ο σημαιοφόρος μιας νέας Σπουδαίας Εποχής για τους Λέικερς.

πιθανότητες κατάκτησης του πρωταθλήματος από τους Λεικερς, μετά από την μεταγραφή Ντέιβις.
πιθανότητες κατάκτησης του πρωταθλήματος από τους Λεικερς, μετά από την μεταγραφή Ντέιβις. ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΕΙΚΕΡΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΝΤΕΙΒΙΣ.

Η τραγική σεζόν που ακολούθησε, τα πισώπλατα μαχαιρώματα και ένα σήριαλ κινηματογραφικών προεκτάσεων που έφερε τον Τζόνσον εκτός ομάδας και την οικογένεια Μπας να προσπαθεί να ανασυστήσει το οικοδόμημα του οργανισμού με σπασμωδικές κινήσεις, αναλύθηκε σε αυτόν τον ύμνο της La La Land από τη Νίκη Μπάκουλη. Από χθες όμως, η τραγωδία του να είσαι Λέικερ το 2019, φαίνεται πως έχει φτάσει στο στάδιο της λύτρωσης. Η ομάδα έχει έναν ακόμα star player στο roster της, έναν ακόμα που 'αναπόφευκτα' η διαδρομή του θα έβγαζε εκεί. Η συνέχεια του μεταγραφικού καλοκαιριού, αναμένεται τουλάχιστον εκρηκτική.

ΠΗΓΗ: 

ΠΗΓΈΣ: THE RINGER, ESPN

News 24/7

24MEDIA NETWORK