Από το -15 στο +29 η διαδρομή του Παπαπέτρου

Ο Νικ Καλάθης ήταν, είναι, θα είναι ηγέτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, την ίδια ώρα όμως ο Ιωάννης Παπαπέτρου παραμένει το πιο ενδεικτικό παράδειγμα των πεπραγμένων του στην Euroleague.

Από το -15 στο +29 η διαδρομή του Παπαπέτρου
EUROKINISSI

Στην απόδοση του Ιωάννη Παπαπέτρου θα μπορούσε ν' αντικατοπτριστεί η συνολική πορεία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στη Euroleague. Μια μακρά πορεία διαδοχικών στάσεων ανά την Ευρώπη με αναλαμπές καλού μπάσκετ, πολλές προβληματικές βραδιές, κυρίως εκτός έδρας, μια αλλάγη προπονητή στα μέσα της σεζόν (Πιτίνο αντί Πασκουάλ), νέα περίοδο προσαρμογής και μια άνοδος στα τελευταία δύο παιχνίδι που αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για μια θέση στον ήλιο της 8άδας.

Ένα αδιάκοπο 'roller coaster' με εισιτήριο διαρκείας που δεν σ' αφήνει να καταλήξεις κάπου. Προφανώς ο σχεδιασμός των 'πρασίνων' υπήρξε ελλειμματικός το περασμένο καλοκαίρι, ειδάλλως δεν θα γίνονταν διορθωτικές κινήσεις σε περιφέρεια και ρακέτα, ασχέτως αν ο Πέιν που επέστρεψε αντί του Λάσμε δεν έχει κερδίσει πολύ χρόνο. Ταυτόχρονα όμως υπάρχει πρώτη ύλη.

Τι λείπει; Μα, η αγωνιστική συνέπεια και η διάρκεια, που είναι δύο βασικά ζητούμενα σ' ένα δρόμο αντοχής μ' ένα και μόνο check point. Το οποίο όλες οι ομάδες έχουν ήδη αφήσει πίσω μπαίνοντας στην ευθεία των 100 μέτρων.

Τίποτα από τα δύο στοιχεία εμφάνισαν οι 'πράσινοι' στα πρώτα 22 ματς, παρά τις σποραδικές νίκες επί του Ολυμπιακού, της Μπαρτσελόνα, της ΤΣΣΚΑ ή της Εφές - όλες στο ΟΑΚΑ. Οι διαδοχικές επιτυχίες ωστόσο με Χίμκι και Γκραν Κανάρια, με την άνεση μάλιστα που κατακτήθηκαν, άρχισαν να κινούν ξανά προς την αντίθετη κατεύθυνση τη βελόνα στο κοντέρ που ορίζει την πρόκριση από τον αποκλεισμό. Αρκεί φυσικά να δοθεί συνέχεια, γιατί οποιαδήποτε απώλεια εφεξής, πλην του αγώνα στη Μόσχα, θ' αποβεί πιθανόν καταδικαστική.

Το 'ξύπνημα', γιατί 'έκρηξη' δεν είναι ακόμα, της απόδοσης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ έχει συνδυαστεί με τις 'γεμάτες' εμφανίσεις του Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο οποίος επί Ρικ Πιτίνο έπαιζε πάντα πολύ, αλλά για πρώτη φορά στην έδρα της Γκραν Κανάρια κατέγραψε τέτοια νούμερα. Όχι απαραίτητα σε πόντους, αφού πέτυχε 10, ή ριμπάουντ - πήρε 5. Αλλά σε γενικότερη συνεισφορά. Κι ας χρειάστηκε να αγωνιστεί και ν' ανταποκριθεί ως πάουερ φόργουορντ ελλείψει Τόμας (άρρωστος).

Όπως προκύπτει από τα δεδομένα της πλατφόρμας της Newstats.eu που έχουμε στη διάθεσή μας, ο διεθνής φόργουορντ συνέβαλε έτσι ώστε οι πρωταθλητές να βρίσκονται στο +29 ενόσω ήταν στο παρκέ. Κόντρα στους 89 πόντους των 'πρασίνων' σ' αυτό το χρονικό διάστημα, κάτι που σημαίνει ότι ο Παπαπέτρου ήταν παρών στα 9/10 της παραγωγικότητας τους, η Γκραν Κανάρια πέτυχε μόλις 60! Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε το -10 (10-20) του 'τριφυλλιού' στα 8'04'' που έπαιρνε ανάσες, τότε αυτομάτως έχουμε ένα +39 που δεν συναντάς εύκολα.

Από το -15 στο +29 η διαδρομή του Παπαπέτρου

Βέβαια ο Ιωάννης Παπαπέτρου, των 19 συμμετοχών, έχει βιώσει βραδιές όπως εκείνη στο Μόναχο, μέσα Οκτωβρίου, έχει υπάρξει και στο -15. Τότε που ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχανε 78-62 από την Εφές στην Πόλη και ο ίδιος είχε 9 πόντους, αλλά με 3/11 σουτ και 2 λάθη! Ή το -13 με τη Φενέρμπαχτσε προσφάτως.

Ορίστε το διάγραμμά του:

Αυτός όμως είναι ο Παναθηναϊκός...

Κεντρική φωτογραφία: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK