Αποχαιρέτησαν τον Σφαιρόπουλο για να υποδεχθούν τον Μπλατ!

Προτού στρώσουν κόκκινο χαλί στον Αμερικάνο προπονητή, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος θέλησαν ν' ανοίξουν την πόρτα και να ξεπροβοδίσουν τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, όπως του άρμοζε. Τι δήλωσαν οι διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού και ποια φράση του Έλληνα κόουτς προετοίμασε τη διάδοχη κατάσταση στον Πειραιά.

EUROLEAGUE / ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ FINAL-4 ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
EUROLEAGUE / ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ FINAL-4 ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Δεν θα μπορούσε ν' ανακοινωθεί η πρόσληψη του Ντέιβιντ Μπλατ προτού η ΚΑΕ Ολυμπιακός κλείσει τον κύκλο με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Θα ήταν άδικο για ό,τι ο Έλληνας κόουτς προσέφερε τα τέσσερα χρόνια που δούλεψε στον Πειραιά, φέρνοντας δύο πρωταθλήματα και δύο τελικούς.

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι κανόνισαν συνάντηση με τον Σφαιρόπουλο και έριξαν τους τίτλους τέλους. Μια συνάντηση τυπική, αλλά απαραίτητη.

Μετά το τέλος της οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος συνυπέγραψαν την ακόλουθη δήλωση: " Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση δυο συνεχόμενων πρωταθλημάτων (2015, 2016) και δυο φορές στον τελικό του Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας σε Μαδρίτη (2015) και Κωνσταντινούπολη (2017) στα τέσσερα χρόνια της παρουσίας του στον πάγκο της ομάδα μας.

Τέσσερα χρόνια συνεργασίας με έναν ακέραιο άνθρωπο και σπουδαίο επαγγελματία ο οποίος καθημερινά έδινε τον καλύτερο του εαυτό για τον Ολυμπιακό. Μαζί με τον κόουτς ζήσαμε μαγικές και ιστορικές στιγμές που θα μας μείνουν αξέχαστες.

Κόουτς σε ευχαριστούμε για όλα και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέφερε από την πλευρά του: " Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού. Κάθε τέλος ενός κύκλου είναι έναυσμα για μια νέα αρχή και για νέους στόχους.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που εκπροσώπησα έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός Πειραιώς. Το έπραξα με αξιοπρέπεια και ευθύνη.

Θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους κ.κ. Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, για την τιμή, την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, το διοικητικό προσωπικό και βέβαια όλους τους παίκτες, τον καθέναν ξεχωριστά, για τα τέσσερα χρόνια που δουλέψαμε μαζί. Κάναμε πάντα το καλύτερο που μπορούσαμε, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, μέχρι το τέλος της προσπάθειας.

Τέλος, να ευχαριστήσω τον κόσμο του Ολυμπιακού και τη Θύρα 7, που με στήριξαν και με αγάπησαν.

Ο Ολυμπιακός θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου. Καλή επιτυχία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ