Αποκλείστηκε με νίκη ο Αθηναϊκός

Ο Αθηναϊκός πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ελιτζούρ Ράμλα, η οποία αποδείχτηκε καλύτερη ομάδα και δίκαια πέρασε στους τελικούς του Eurocup. Το 88-81 υπέρ της ελληνικής ομάδας δεν έφτανε, καθώς στον πρώτο αγώνα είχε ηττηθεί με 15 πόντους (74-59) και αυτή η διαφορά αποδείχτηκε πολύ μεγάλη.

Αποκλείστηκε με νίκη ο Αθηναϊκός

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο Αμερικανίδες της Ελιτζούρ να κάνουν μεγάλη ζημιά. Ράιτ και Γουίλινγκχαμ ήταν εκπληκτικές, η Ντορόν οργάνωσε με μαεστρία, αλλά ο παράγοντας Χ αποδείχτηκε η Ρίβι Γκρινμπάουμ, η οποία σούταρε 6/7 τρίποντα. Όχι πως έκανε τίποτα σπουδαίο, καθώς οι συμπαίκτριές της τραβούσαν την ελληνική άμυνα πάνω τους κι αυτή τοποθετημένη στην άλλη πλευρά έπαιρνε το χρόνο της για να ευστοχήσει.

Το 18-15 του δεκαλέπτου μετατράπηκε σε 41-37 στο ημίχρονο, όμως στο τρίτο δεκάλεπτο με δυνατή άμυνα και μυαλωμένο επιθετικά παιχνίδι, ο Αθηναϊκός κατάφερε να πάρει διαφορά 8 πόντων, 55-47. Τότε παίχτηκε η πρόκριση, καθώς η Τανάσα Ράιτ κράτησε την Ελιτζούρ ζωντανή, η οποία πέρασε μπροστά στο σκορ στην έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου και δεν απειλήθηκε επί της ουσίας ποτέ από τις γηπεδούχους.

Κάποια τρίποντα της Καλέντζου έδωσαν ώθηση, η Ζονάρεβα τα έβαζε από την περιφέρεια, πλην όμως, επιθετικά ο Αθηναϊκός δεν εκμεταλλεύτηκε τα μεγαλύτερα σώματα που είχε, ενώ στην άμυνα διαδοχικές αδράνειες κόστισαν τον αποκλεισμό.

Μετά τη λήξη του αγώνα, η Όλγα Χατζηνικολάου δήλωσε απόλυτα λογικά: "Η πρόκριση χάθηκε στο πρώτο παιχνίδι. Εδώ ήταν πολύ δύσκολο να καλυφθεί η διαφορά. Δώσαμε ό, τι είχαμε, αλλά δεν ήταν αρκετό. Πλέον, μας μένουν οι δύο τίτλοι στην Ελλάδα για να πάρουμε".

Μεγάλη γιορτή έστησαν οι Ισραηλινοί στο κλειστό της Εργάνης, καθώς οι πανηγυρισμοί για την πολυπληθή αποστολή τους δεν είχαν τελειωμό. Δικαίως, καθώς ήταν εξαιρετική ομάδα. Στον τελικό θα αντιμετωπίσει τη γαλλική Αράς.

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καλέντζου 16 (3), Λύμουρα 9 (1), Χατζηνικολάου 8, Σωτηρίου 3 (1), Κρες 10, Ράιαλι 11, Ντέιβις 10, Μπάλετιτς 3, Ζόνοβα 18 (1).

ΕΛΙΤΖΟΥΡ: Ντορόν 20 (1), Ιβάντσεβιτς 4, Σέλγουιν, Σβαρτζ, Ζαϊρί, Γκρινμπάουμ 20 (6), Γουίλινγκχαμ 18, Ράιτ 19 (1), Αϊζενστάτ, Ζαρίτσκα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK