Αποκλειστικό ρεπορτάζ: Τι έγινε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού

Το Contra.gr σας αποκαλύπτει όλα όσα έγιναν στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της διακοπής του ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Η στάση του Βασίλη Σπανούλη, η ψυχραιμία του Μίλαν Τόμιτς, η ένταση στα μάτια των "μικρών" της αποστολής και η επικοινωνία των παραγόντων της ΚΑΕ με τους ιδιοκτήτες της ομάδας.

Αποκλειστικό ρεπορτάζ: Τι έγινε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού
spanoulisosfppao.jpg INTIME SPORTS

Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ θα μείνουν για χρόνια χαραγμένα στη μνήμη των μελών της αποστολής του Ολυμπιακού. Το Contra.gr σας μεταφέρει τις σκηνές που διαδραματίστηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες, όταν η ομάδα αποχώρησε από το παρκέ του ΟΑΚΑ.

Η στάση του Βασίλη Σπανούλη

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν ο πρώτος που κατάλαβε ότι κάτι γινόταν στον πάγκο του Ολυμπιακού και ήταν ο πρώτος που έτρεξε προς τη φυσούνα. Στα αποδυτήρια ήταν εντελώς ανέκφραστος, περιμένοντας τις αποφάσεις του επικεφαλής της αποστολής. Δεν εξέφρασε άποψη για το αν θα έπρεπε να επιστρέψουν οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, την ίδια ώρα που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος προσπαθούσε να κρατήσει τους παίκτες του σε εγρήγορση, δίνοντας κυρίως οδηγίες όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο coach των "ερυθρόλευκων" έδειξε θαυμαστή ψυχραιμία και ήταν αυτός που αποφάσισε να αφήσει τον "Kill Bill" στην πεντάδα, όταν άρχισε το ματς μετά τη διακοπή. Η κίνησή του είχε δύο παραμέτρους. Αφενός ήθελε να δείξει ότι δεν φοβήθηκε από τα γεγονότα που είχαν προηγηθεί και αφετέρου δεν ήθελε να αφήσει τον Σπανούλη κοντά στον πάγκο για ευνόητους λόγους.

Η αλήθεια είναι ότι ο Βασίλης Σπανούλης δεν άκουσε το υβριστικό παραλήρημα έξω από τα αποδυτήρια και δημοσίευσε η ΚΑΕ, καθώς εκείνη τη στιγμή μέσα στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων επικρατούσε πανικός. Όταν αποφασίστηκε η επανέναρξη της αναμέτρησης ο 32χρονος γκαρντ ήταν από τους πρώτους που επέστρεψαν στο παρκέ, διασχίζοντας αργά-αργά τον διάδρομο που οδηγεί στη φυσούνα και από εκεί στον αγωνιστικό χώρο. Σε αυτό το διάστημα κανείς δεν του μίλησε και δεν μίλησε σε κανέναν. Το ίδιο ψύχραιμος και ανέκφραστος και χωρίς πανηγυρισμούς για τη μεγάλη νίκη ήταν και μετά το τέλος του παιχνιδιού. Σαφώς επηρεασμένος ήταν και στους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η εμπειρία του Τόμιτς και η ένταση των "μικρών"

Ο συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ήταν αυτός που κράτησε τις ισορροπίες στα αποδυτήρια, όταν η κατάσταση ήταν έκρυθμη και κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τη συνέχεια. Ο Τόμιτς έχει συναντήσει παρόμοιες καταστάσεις ουκ ολίγες φορές, όταν ήταν παίκτης και αρχηγός του Ολυμπιακού και είχε τον πρώτο λόγο προκειμένου να ηρεμήσει τους παίκτες. Μάλιστα μερικοί από τους νεότερους παίκτες είχαν υποστεί σοκ. Ο Μίλαν Τόμιτς με την ηρεμία που έβγαλε και χωρίς να πανικοβληθεί, αποφόρτισε τους "πιτσιρικάδες" της ομάδας και τους έκανε να νιώσουν ασφάλεια.

Η επικοινωνία με τους Αγγελόπουλους

Για περίπου πέντε λεπτά μέσα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και έξω από αυτά επικρατούσε πανικός. Κανείς από τα μέλη της αποστολής δεν ήθελε να ξαναβγεί στο γήπεδο. Η λύση δόθηκε μετά από τις εγγυήσεις της Αστυνομίας, αλλά και από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Γιώργος Σκινδήλιας και ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Χρήστος Σταυρόπουλος με τους ιδιοκτήτες της ομάδας. Στις συνομιλίες οι οποίες ήταν συνεχόμενες και έντονες, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος αποφάσισαν ο Ολυμπιακός να επιστρέψει στο παρκέ του ΟΑΚΑ, προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά και αφού πήραν τη διαβεβαίωση ότι οι παίκτες δεν κινδυνεύουν.

Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Καρύδας: Ο απρόσιτος Ιβάνοβιτς και οι σχέσεις του με τον Διαμαντίδη

Τσάρλυ: Αξίζει ένα καλύτερο τέλος ο Διαμαντίδης

Θέμης Καίσαρης: Να βγει ο Τσίπρας στο τηλέφωνο

News 24/7

24MEDIA NETWORK