Απολύεις τον καλύτερο προπονητή της χρονιάς; Βεβαίως...

Τον Ντουέιν Κέισι έστειλαν στο... ταμείο ανεργίας μετά από επτά σεζόν στους Τορόντο Ράπτορς η κλάση και το αγριεμένο βλέμμα του Λεμπρόν Τζέιμς! Γίνεται; Και όμως γίνεται. Και μάλιστα στο ΝΒΑ.

Washington Wizards guard John Wall (2) stands next to Toronto Raptors head coach Dwane Casey, right, during the second half of Game 3 of an NBA basketball first-round playoff series, Friday, April 20, 2018, in Washington. The Wizards won 122-103. (AP Photo/Nick Wass)
Ντουέιν Κέισι AP PHOTO/NICK WASS

Οι Τορόντο Ράπτορς έρχονταν από την καλύτερη σεζόν της ιστορίας τους. Ποτέ άλλοτε από το 1995, όταν πρωτομπήκαν στη λίγκα, δεν έφτασαν να έχουν 59 νίκες σε 82 παιχνίδια της κανονικής περιόδου! Τους Γουίζαρντς δε στον α' γύρο των πλέι οφς τούς απέκλεισαν σχετικά εύκολα, παίρνοντας τις τέσσερις νίκες σ' έξι ματς.

Μετά όμως ήρθε το... χάος. Ο κακός δαίμονάς τους. Ο Λεμπρόν Τζέιμς εμφανίστηκε σαν ανεμοστρόβιλος και σάρωσε τους Ράπτορς. Όπως πρόπερσι και πέρσι.

Το 4-0 ήταν αχώνευτο. Ούτε με σόδα τέτοια πίκρα. Με αποτέλεσμα ν' αποφασιστεί η απομάκρυνση του Ντουέιν Κέισι. Του κόουτς που ψηφίστηκε καλύτερος προπονητής της χρονιάς από τους συναδέλφους του στο ΝΒΑ!

Μετά από 7 χρόνια στον πάγκο του Τορόντο ο 61χρονος μάζεψε τα μπογαλάκια του κι αποχαιρέτησε. Εξέλιξε το σύνολο που είχε στα χέρια του; Αναμφίβολα. Βοήθησε παίκτες του, όπως ο Λόουρι και ο ΝτεΡόζαν, να γίνουν σούπερ σταρς. Το δίχως άλλο! Έφτασε το ταβάνι του; Προφανώς...

Πλέον οι Καναδοί ψάχνουν για τον προπονητή που θα τους ανεβάσει επίπεδο. Κοινώς θα τους φέρει ως τους τελικούς του Πρωταθλήματος, θα τους κάνει ισάξιους διεκδικητές του δαχτυλιδιού.

Με την προϋπόθεση, φυσικά, ότι δεν θα ξαναβρούν στο δρόμο τους τον Βασιλιά!

News 24/7

24MEDIA NETWORK