Αποσύρθηκε ο Αμερικανός που είχε "απογειώσει" τον Πανελλήνιο

Ο καλύτερος ξένος που έπαιξε στους "Ολυμπιονίκες" σταμάτησε το μπάσκετ. Μια υπόκλιση στον... σούπερ(μαν) Ντέβιν Σμιθ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ / ΦΑΣΗ / ΣΜΙΘ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ / ΦΑΣΗ / ΣΜΙΘ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Η δεύτερη "νιότη" του ιστορικού Πανελληνίου, η αγωνιστική αναγέννηση των περισσότερο τμημάτων του, είχε συνδυαστεί με την παραγοντική παρουσία - οικονομική ενίσχυση του Μίνωα Κυριακού. Σ' αυτήν την περίοδο "άνθισε" και το τμήμα μπάσκετ.

Μια ομάδα που έφτασε να παίξει στο Final-4 του Eurocup, να κοιτάξει στα μάτια τους ισχυρούς της χώρας, να τερματίσει τέταρτη στο πρωτάθλημα - στην καλύτερη θέση της μετά το '78.

Φέρνοντας (και πληρώνοντας) μάλιστα φημισμένους ξένους. Ο καλύτερος εκ των οποίων, ή τουλάχιστον εκείνος που προσέφερε τα περισσότερα, ήταν ο Ντέβιν Σμιθ. Τον επέλεξε τότε ο Ηλίας Ζούρος (παρέα με τους έμπιστους συνεργάτες του) τη σεζόν 2009-10 και μαζί του όλο το υπόλοιπο σύνολο (με Βουγιούκα, Όουενς, Παπαμακάριο, Μπλάκλεϊ, Όστοϊτς) ανέβηκε αυτομάτως επίπεδο.

Λίγους μήνες πριν συμπληρώσει 35 χρόνια ζωής και μετά από μια "γεμάτη" 6ετία στη Μακάμπι ο Αμερικάνος φόργουορντ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται. Καταλαβαίνοντας, γιατί είχε πάντα το κουμάντο του εαυτού του, πως "το σώμα μου και η καρδιά μου δεν συμφωνούν", παρά την επιθυμία του να συνεχίσει.

Στην "ομάδα του λαού" ήταν από τους πλέον χρήσιμους παίκτες, και αγαπημένο παιδί του Ντέιβιντ Μπλατ, γιατί έκανε πολλές δουλειές στο παρκέ.

Αναλογιστείτε πόσο πολύτιμος ήταν ενόσω έπαιζε, όχι στο Τελ Αβίβ, αλλά στην Κυψέλη. Στην Ευρώπη είχε 14.6 πόντους με 64% στα δίποντα, 43% στα τρίποντα και 4 ριμπάουντ ανά αγώνα. Στην Ελλάδα, από την άλλη, είχε 13.2 πόντους με 57% στα δίποντα, 35% στα τρίποντα, 5.2 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ ανά συμμετοχή.

Κυρίως όμως δεν δίσταζε να πάρει αυτά που όφειλε να πάρει ως ηγέτης, μόνος λίγο έλειψε να στείλει τον Πανελλήνιο στον τελικό του Eurocup έχοντας 29 πόντους (8/9 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 7/10 βολές) και 5 ριμπάουντ στον χαμένο ημιτελικό με τη Βαλένθια. Στην Κυψέλη θα έχουν να θυμούνται πάντα τη φανέλα με το... 9! Τη φανέλα του Superman...

News 24/7

24MEDIA NETWORK