Αποσύρθηκε το Νο 30 των Blazers προς τιμήν του Terry Porter

O Terry Porter τίμησε και με το παραπάνω επί μία δεκαετία τα χρώματα των Portland Blazers και η ανταπόδωση από την πλευρά της ομάδας ήρθε τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/12). Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα των Blazers με τους Kings έλαβε χώρα η τελετή απόσυρσης της φανέλας με το νούμερο 30 η οποία θα κοσμεί απο'δω και πέρα την οροφή του Rose Garden.

Αποσύρθηκε το Νο 30 των Blazers προς τιμήν του Terry Porter

Oλοι όσοι βρέθηκαν στο κατάμεστο κλειστό του Portland σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν για αρκετά λεπτά έναν από τους παίκτες που πρωταγωνίστησαν στη χρυσή εποχή των Blazers στα τέλη της δεκαετίας του '80 και αρχές της επόμενης.

Εκείνη η παρέα των Porter, Clyxe Drexler, Jerome Kersey, Buck Williams και λίγο αργότερα του Kevin Duckworth έφτασε τρεις φορές στους τελικούς της Δύσης και δύο στους τελικούς του ΝΒΑ, αλλά χωρίς να καταφέρει να πάρει το δαχτυλίδι. Το 1990 οι Blazers έχασαν τον τίτλο από τους Detroit Pistons και δύο χρόνια αργότερα από την αυτοκρατορία του Michael Jordan και τους Chicago Bulls.

"Eίχαμε έναν κοινό στόxo, να προσπαθήσουμε να πετύχουμε κάτι καλό. Τα πάντα αφορούσαν στο ταξίδι. Ολοι μιλούν για αυτό το ταξίδι αλλά κάποιες φορές δεν φτάνεις στο σωστό προορισμό. Πάντως για εμάς αυτό το ταξίδι σήμαινε πολλά. Ημασταν ευχαριστημένοι και διασκεδάζαμε με όλα τα σκαμπανεβάσματα που είχαμε κατά τη διαδρομή και τη δύναμη που είχαμε ως νεανική ομάδα", δήλωσε ο Terry Porter ενώπιον συγγενών, φίλων και φυσικά των φιλάθλων της μεγάλης του αγάπης.

Ο Porter είχε επιλεχθεί στο νούμερο 24 του draft το 1985. Εφυγε από τους Blazers μετά την ολοκλήρωση της σεζόν 1994-95 και έπαιξε άλλα επτά χρόνια στο ΝΒΑ πριν εγκαταλείψη την αγωνιστική δράση. Επιλέχθηκε δύο φορές στην All-Star ομάδα της χρονιάς και διατηρεί το ρεκόρ του συλλόγου στις ασίστ (5.319), ενώ είναι ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών (11.330 πόντους). Στη δεκαετή καριέρα του στο Portland είχε κατά μέσο όρο 14,9 πόντους και 7 ασίστ, πετυχαίνοντας 8 triple-double.

News 24/7

24MEDIA NETWORK