Aρχή με νίκη για τους Σλοβένους

Aρχή με νίκη για τους Σλοβένους
Υπάρχουν φορές όπου η καρδιά δεν φτάνει. Ιδιαίτερα όταν έχεις να κάνεις με …περισσότερους αντιπάλους. Οι Βόσνιοι κέρδισαν το χειροκρότημα των ουδετέρων φιλάθλων αλλά οι Σλοβένοι έδειξαν ένα πολύ μικρό κομμάτι των δυνατοτήτων τους νικώντας με 74-65 στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ .

Μετά το 13-4 του 7’ (η αστοχία ήταν εκνευριστική για τους δύο αντιπάλους) οι Βόσνιοι χάρις στον Αμερικανό Ντόμερκαντ και τον Μίρσιτις σημείωσαν επιμέρους σκορ 11-2 για να ισοφαρίσουν. Το …δράμα για τους κατ' ουσία γηπεδούχους Σλοβένους (πάνω από 3.000 συμπατριώτες τους βρέθηκαν στην εξέδρα) συνεχίστηκε στην δεύτερη περίοδο και το πρώτο ημίχρονο τελείωσε 34-34.

Τα χειρότερα ήρθαν στο πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης όταν το ταμπλό έγραψε 48-42 υπέρ των Βοσνίων χάρις σε τρίποντο του Τελέτοβιτς. Το ταλέντο των Σλοβένων κάποια στιγμή θα ξυπνούσε όπως και η κούραση των αντιπάλων τους. Λόρμπεκ και Νάχμπαρ κατάφεραν να αλλάξουν την εικόνα της αναμέτρησης με αποτέλεσμα να προηγηθούν 54-50 στο 30'.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πρίμοζ Μπρέζετς κράτησε τα ηνία για τους Σλοβένους και σε συνδυασμό με την σχετική άνοδο του Λάκοβιτς έφτασαν στην σχετικά άνετη νίκη με 74-65.


ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Λάκοβιτς 11, Γιούρακ 3, Μπετσίροβιτς 4, Νεστέροβιτς 2, Μίλιτς 4, Μπρέζετς 16, Νάχμπαρ 16, Λόρμπεκ 14.

ΒΟΣΝΙΑ: Πρίντς 3, Όβτσινα 14, Τελέτοβιτς 6, Χούκιτς 5, Μπαϊράμοβιτς 4, Ντόμερκαντ 10, Μίρσιτς 11, Κοβάσεβιτς 9, Ραντόγεβιτς 4.


Oι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Αλες Πίπαν: (Σλοβενία) "Σημαντικό ότι πετύχαμε νίκη στην πρεμιέρα. Κάθε αρχή είναι δύσκολη γιατί τα χέρια είναι δεμένα και βαριά. Σιγά-σιγά βρήκαμε τον ρυθμό μας. Πήγαμε καλά επιθετικά και στην άμυνα κάναμε ακριβώς αυτό που ζήτησα από τους παίκτες μου. Τώρα δεν πρέπει να χάσουμε το μυαλό μας. Ελπίζω ότι αύριο θα είμαστε χαρούμενοι με την Ελλάδα."

Μενσούρ Μπαϊράμοβιτς:(Βοσνία) "Δεν κάναμε ό,τι καλύτερο σήμερα. Για να κερδίσεις τη Σλοβενία πρέπει να παλέψεις και να έχεις ρυθμό για 40 λεπτά. Τώρα έχουμε δύο παιχνίδια μπροστά μας κι αν με ρωτήσετε ποιο μπορούμε να κερδίσουμε θα σας πω αυτό με τη Γαλλία, γιατί είναι πιο αθλητική ομάδα, αλλά έχει αδυναμίες που εμείς μπορούμε να χτυπήσουμε."

News 24/7

24MEDIA NETWORK