Αργεί ακόμη του δεύτερου ξένου

Αργεί ακόμη του δεύτερου ξένου

Ρεπορτάζ: Τάσος Μαγουλάς


Ζητείται παίκτης. Κοντός, όχι πολύ, οργανωτής, όχι φανατικά, καλός σκόρερ, σίγουρα. Αυτή την πολύ σαφή περιγραφή έχει στα χέρια του το τεχνικό τιμ της ΑΕΚ προκειμένου να αναζητήσει τον άνθρωπο κλειδί για την πορεία της ομάδας. Ο Στιβ Γιατζόγλου από τα γραφεία του δικεφάλου, ο Λευτέρης Κακιούσης από το Βελιγράδι και ο Θανάσης Παπαχατζής από την Καλαμάτα ψάχνουν τον Αμερικανό, κατά προτίμηση, ο οποίος θα αλλάξει την διαφαινόμενη τύχη του δικεφάλου. Πέραν των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων, υπάρχει και το ζήτημα της επικοινωνίας καθώς οι αποστάσεις ανάμεσα στους τρεις συνεργάτες είναι μεγάλες και μόνο το τηλέφωνο δεν βοηθά.

Από ότι φαίνεται δεν θα υπάρξει καμία εξέλιξη πριν από την επιστροφή του Κακιούση από το Βελιγράδι και μετά θα αποκτηθεί ο ηγέτης της ΑΕΚ. Ο χρόνος δεν είναι απαραίτητα κόντρα στην ομάδα αν υπολογίσουμε ότι φέτος οι στόχοι, πρακτικά μιλώντας, περιορίζονται σε συμμετοχή στα πλέι οφ. Τον Οκτώβριο κόβονται οι παίκτες από τα καμπ των ομάδων του ΝΒΑ και είναι πιο εφικτό να ταξιδέψει στην Ελλάδα ακόμα κι ένα καλό όνομα αποδεχόμενος ένα ποσό μέχρι και 120.000 δολάρια.

Τέταρτη στην Καλαμάτα

Ούτε στον μικρό τελικό του Ποσειδώνιου τουρνουά που διεξάγεται στην Καλαμάτα, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη. Ηττήθηκε από το γηπεδούχο Ποσειδώνα με 73-69 ολοκληρώνοντας ένα μάλλον αρνητικό διήμερο (είχε προηγηθεί η ήττα από τη Δάφνη). Εκείνο πάντως που θα μείνει είναι οι ικανοποιητικές εμφανίσεις των ψηλών (Παπαϊωακείμ, Ταμίρ), όσο και ο χρόνος συμμετοχής που δόθηκε σε νεαρούς αθλητές (Αθανασούλας, Μάτος).

Τα δεκάλεπτα: 16-25, 34-38, 59-55, 73-69

ΑΕΚ: Ταμίρ 18 (1), Μάτος, Πελεκάνος 5 (1), Αθανασούλας 10( 2), Μαγκουνής 6, Καλαμπόκης 7 (1), Παπανικολάου 3, Παπαιωακείμ 20

Ποσειδώνας
: Γραμματικός 9, Μπάκας 12, Γαλλιώτος 2, Τριανταφυλλόπουλος 12 (2), Κλίμης 2, Χαραλαμπόπουλος 5 (1), Βούλγαρης 2, Καραπλής 16 (3), Κρίτσαλος 13 (1)






News 24/7

24MEDIA NETWORK