Άρης-ΑΕΚ 86-75

Ο Άρης από τα…παλιά πήρε το ντέρμπι του παρόντος νικώντας εύκολα την ΑΕΚ με 86-75 για να επιστρέψει με εμφατικό τρόπο στις νίκες.

Άρης-ΑΕΚ 86-75
INTIME

Η εξέλιξη

Οι "κιτρινόμαυροι" της Θεσσαλονίκης μπήκαν …οπλισμένοι. Μετά από συνεχόμενες αποτυχίες, εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να τελειώνουν από νωρίς με την φορμαρισμένη αντίπαλό τους. Οι πέντε γρήγοροι πόντοι του Πάσαλιτς και η εξαιρετική άμυνα έδωσαν αυτό που ήθελε ο Πρίφτης.

Το 15-2 στο 4’ έγινε 21-11 με την ΑΕΚ να σκοράρει μόνο από βολές. Μιλόσεβιτς, Γουίλιαμσον και ο Αθηναίου στην πρεμιέρα του, κατάφεραν να οδηγήσουν την ΑΕΚ σε μία ανατροπή με επιμέρους σκορ 13-2 έκαναν το 30-16 του 11’ 32-29 στο 16'. Ο Άρης απάντησε με τρίποντο του Τόμας κόβοντας την φόρα του "δικεφάλου" και πήγε στο ημίχρονο προηγούμενος με 43-36 καθώς οι άμυνες κατέρρευσαν.

Το παιχνίδι είχε ενδιαφέρον μέχρι το 47-40(23’) όταν ο Άρης ξεκίνησε το δικό του επιμέρους σκορ που τελικά του έδωσε την νίκη. Με 10-2 βρέθηκε μπροστά 57-42 και ουσιαστικά απειλήθηκε μόνο στο 36’ όταν η ΑΕΚ μείωσε στους εννέα(74-65) αλλά δεν πλησίασε περισσότερο.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Πάσαλιτς ήταν ο κορυφαίος με 19 πόντους και αυτός που σκόραρε πάντα όταν έπρεπε.

2. Ο Τόμας που πέτυχε το κρίσιμο τρίποντο όταν η ΑΕΚ γυρνούσε το παιχνίδι.

3. Ο Γουίλιαμσον για την καλή δουλειά όταν οι… βεντέτες σιγούσαν.

4. Ο Βεζένκοφ διότι παραμένει πολύ σταθερός

5. Ο Μιλόσεβιτς σε μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση για την ΑΕΚ.

Το φύλλο αγώνα

Η διαφορά της έτοιμης ομάδας με την βαριά φανέλα, με την ανέτοιμη ομάδα με την βαριά φανέλα. Ο Άρης δεν μπορούσε να κάνει και άλλη κακή εμφάνιση. Έδειξε μετά από καιρό χαρακτήρα κι έδειξε στην ΑΕΚ πως ακόμα δεν είναι έτοιμη για τα…ντέρμπι. Κάτι λογικό διότι ο δικέφαλος παρά τις σπουδαίες νίκες, ακόμα και τώρα δεν μπορεί να είναι ομάδα βάζοντας συνεχώς καινούργιους παίκτες στην εξίσωση. Αυτό το παιχνίδι να το σημειώσουμε για την επόμενη…διετία, θα έχει ακόμα μεγαλύτερη αίγλη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK