Αρης:Ανανέωσε για 2 χρόνια ο Μπάρτον

Αρης:Ανανέωσε για 2 χρόνια ο Μπάρτον
Η καλή φετινή πορεία της ομάδας αλλά και η σχέση που έχει αναπτύξει με τους οπαδούς του Αρη, ο Τσάρλς Μπάρτον, οδήγησαν την διοίκηση των "κιτρίνων" να ανανεώσει το συμβόλαιό του για ακόμα δύο χρόνια. Να θυμίσουμε ότι το συμβόλαιο τελείωνε με το τέλος της περιόδου.

Oπως δήλωσαν μετά την επίτευξη της συμφωνίας, οι άνθρωποι της διοίκησης αποφάσισαν να ανανεώσουν το συμβόλαιο του παίκτη γιατί έχει την ίδια φιλοσοφία με όλους αυτούς που υπάρχουν στην οικογένεια του Αρη.

" Δεν κρατάμε τον Τσαρλς Μπάρτον λόγω των αποτελεσμάτων που έχει φέρει φέτος, αλλά λόγω της δουλειάς και του τρόπου σκέψης του. Μας εκφράζει ως άνθρωπος και τον θέλαμε μαζί μας", υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης, Γιάννης Δαμιανίδης, ο οποίος ερωτηθείς γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική στιγμή για την όλη κίνηση είπε: " Από τη στιγμή που πήραμε την απόφαση να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τον κ. Μπάρτον, γεγονός που το ήθελε και εκείνος, θεωρήσαμε καλύτερο και πιο ώριμο να προχωρήσουμε στην ανανέωση του συμβολαίου τώρα για να ηρεμήσει και ο ίδιος, αλλά και η ομάδα".

" Η ιδέα της ανανέωσης με τον Αρη ήρθε γρήγορα στη σκέψη μου. Σε μια ομάδα όμως με την ιστορία του Αρη χρειάζεται να αποδείξεις κάτι για να γίνει αυτό. Και θα ήταν ανόητο για κάποιον να μη δεχτεί την πρόταση της ανανέωσης με μια τέτοια ομάδα όταν του την προσφέρουν. Ηταν κάτι που το θέλαμε και οι δύο και τελικά έγινε", τόνισε με τη σειρά του ο Τσαρλς Μπάρτον και συνέχισε: " Πριν έρθω στην Ελλάδα πολλοί μου είπαν να μην συμφωνήσω με τον Αρη, λέγοντας μου ότι είναι πολύ δύσκολο μέρος για έναν προπονητή για να δουλέψει. Για μένα ήταν πρόκληση, όμως, να έρθω. Πάντα ήθελα να έρθω να δουλέψω εδώ. Με τη δική μου ιδιοσυγκρασία θεωρώ ότι μου πάει το κλίμα που υπάρχει στην Ελλάδα. Γνωρίζω άλλους προπονητές με διαφορετική ιδιοσυγκρασία, οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να αντέξουν στην πίεση και στους εδώ ρυθμούς. Αν δεν μπορεί να διασκεδάσει κανείς αυτήν την ατμόσφαιρα, δεν θα πρέπει να έρθει για δουλειά εδώ".

Μιλώντας για την επιτυχημένη μέχρι τώρα πορεία του Αρη, ο τεχνικός των "κίτρινων" είπε: " Κανείς με το ξεκίνημα της συνεργασίας μας δεν άρχισε να μετράει τις νίκες. Πρέπει να παίρνουμε κάθε πράγμα χωριστά και να μένουμε συγκεντρωμένοι στη δουλειά. Χαίρομαι που αυτό το σκεπτικό συμμερίζεται η διοίκηση και αυτό λέω συνέχεια και στους παίκτες μου. Αν σκεφτόμασταν για παράδειγμα τα Χριστούγεννα τι θα έπρεπε να κάνουμε στη συνέχεια, δεν θα περνούσαμε αρχικά καλά στις γιορτές".

Συνεχίζοντας ο Αμερικανός τεχνικός εξήγησε πως σε κάθε παιχνίδι έχει αγωνία για την έκβαση του.

" Σε κάθε περίπτωση αισθάνομαι ότι είμαι με την πλάτη στον τοίχο. Μου αρέσει η πίεση. Αν είσαι χαλαρός και δεν φοβάσαι δεν προστατεύεις τον εαυτό, δεν μπορείς να αμυνθείς", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Τσαρλς Μπάρτον ρωτήθηκε τέλος για τις μελλοντικές σκέψεις που κάνει για τον Αρη.

" Το μέλλον μας είναι το παιχνίδι με την Ανβιλ. Το επόμενο θα είναι το φάιναλ φορ του Κυπέλλου. Παίρνουμε τα πράγματα ένα-ένα, σκεφτόμαστε μέρα με τη μέρα. Υπάρχει, βέβαια, συνεχής συνεργασία με τη διοίκηση και θέτουμε κάποια θέματα. Αυτά δεν είναι, όμως, επί του παρόντος", ήταν η αναφορά του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK