Άρης-Πανιώνιος 80-70
Ήταν παιχνίδι... επιβίωσης κι ο Άρης επέζησε.
Ήταν παιχνίδι… επιβίωσης κι ο Άρης επέζησε. Ο Πανιώνιος πρόβαλε ισχυρή αντίσταση, αλλά οι “κίτρινοι” με περισσότερες λύσεις στα κρίσιμα σημεία, αποτελεσματική περιφερειακή άμυνα και την… αύρα του ισχυρού επικράτησαν με 80-70. Έδειξαν δε δυνατοί σε μια κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία οι ήττες είχαν αρχίσει να λυγίζουν το ηθικό τους και να επηρεάζουν την ψυχολογία τους.
Ο Άρης έφτασε στη νίκη γιατί ήταν… γηπεδούχος. Στο Αλεξάνδρειο δύσκολα γλιτώνει κάποια ομάδα. Έστω κι αν ο κόσμος που βρέθηκε στις κερκίδες δεν ήταν ούτε πολύς ούτε ιδιαίτερα ζεστός. Όμως οι παίκτες του Αντρέα Ματσόν είχαν αυτό το κάτι παραπάνω προκειμένου να ξεπεράσουν τον “κυανέρυθρο” σκόπελο, ο οποίος για τουλάχιστον τριάντα λεπτά εμπόδισε την πορεία τους.
πειθαρχικό παράπτωμα οφείλεται ο αποκλεισμός του
Γιώργου Καλαΐτζή από την αποστολή του Άρη. Ο
Αντρέα Ματσόν δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα θεωρώντας το λήξαν. ”
Ο Γιώργος έκανε ένα λάθος. Για το αν θα δοθεί συνέχεια θα αποφασίσει η διοίκηση. Εγώ δεν έχω πρόβλημα, αυτά συμβαίνουν “, είπε ο Ιταλός.
Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με +5 στο πρώτο δεκάλεπτο (15-20), ενώ κυνήγησαν τους “κίτρινους” όποτε κατάφεραν να ξεφύγουν. Ωστόσο το εκτός λογικής τρίποντο του
Τερέλ Καστλ στο τέλος της τρίτης περιόδου (59-53)
έδειξε το δρόμο στον Άρη και”σκότωσε” τον Πανιώνιο. Στα τελευταία δέκα λεπτά, οι Θεσσαλονικείς
διατήρησαν ισχυρό προβάδισμα (65-57, 70-59, 77-66), από οκτώ ως δέκα πόντους, κι έφτασαν εύκολα στο ζητούμενο.
Σταρ
Ο Τζέρεμι Μάσεϊ δεν καταλαβαίνει από κούραση, σωματική και ψυχολογική. Έβγαλε τόσο ενέργεια στο παρκέ όση χρειαζόταν ο Άρης για να κυριαρχήσει στη ρακέτα. Ο Αμερικανός σημείωσε το 1/4των πόντων των “κίτρινων” (19 από 80) με εξαιρετικά ποσοστά (7/11 δίποντα) ενώ μάζεψε ακόμη 6 ριμπάουντ και φόρτωσε τους αντιπάλους του με 7 φάουλ.
Απογοήτευση
Το ποσοστό στα σουτ τριών πόντων
καταδίκασε τον Πανιώνιο. Οι “κυανέρυθροι” ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 3/15, παρότι τα περισσότερα εξ αυτών εκδηλώθηκαν υπό κατάλληλες προϋποθέσεις.
Σχόλιο
Ο Άρης είχε περισσότερη ανάγκη τη νίκη. Όχι γιατί διεκδικεί τη δεύτερη θέση (ήταν κι αυτός ένας λόγος), αλλά περισσότερο για να τονώσει την ψυχολογία του. Ήταν τέτοια η ψυχική κατάσταση των “κίτρινων” που μία τέτοιανίκη, επί ενός αξιόμαχου αντιπάλου, ήταν απαραίτητη.
Τα δεκάλεπτα: 20-20, 42-33, 59-53, 80-70
Άρης: Καστλ 16(1), Σιγάλας 5(1), Τσαλδάρης 2, Σεραπίνας 4, Σκέιλς 17(4), Ηλιάδης, Γουίλκινσον 6, Παντελιάδης 4, Μάσεϊ 19, Γιαννούλης 7
Πανιώνιος: Καυκής 2, Μίλκοβιτς 7(1), Περπέρογλου 10, Ντόιτσιν 10(1), Σούμπαρα 5, Αγγελόπουλος 6, Ουίνστον 14(1), Ντρογκοΐλοβιτς 2, Χάτσον 14(9ριμπ)