Άρης - Τρίκαλα 91-60

Ο Άρης προερχόταν από τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία ματς, ωστόσο η τελευταία γεύση του 2014 είναι γλυκιά, αφού επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση (91-60) των Τρικάλων στο Αλεξάνδρειο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ με 24 πόντους.

Άρης - Τρίκαλα 91-60

Η εξέλιξη

"Πρέπει να περιορίσουμε την παραγωγικότητα των Τρικάλων και να ρίξουμε τα ποσοστά τους. Αυτά τα σημεία μαζί με τη μάχη των ριμπάουντ θα είναι καθοριστικά στοιχεία για την έκβαση του αγώνα", είχε δηλώσει ο Δημήτρης Πρίφτης στη συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς και τελικά δικαιώθηκε.

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ξεπέρασε πλήρως τις ενοχλήσεις του και σημειώνοντας τους μισούς πόντους του Άρη στο πρώτο ημίχρονο (22 από τους 44), έκανε τη διαφορά, βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα του. Στο δεύτερο μέρος σίγησε, αλλά η αρχή είχε γίνει παρά τα πολλά λάθη των γηπεδούχων (9).

Το τρίτο δεκάλεπτο άρχισε με σερί 15-0 για τους "κίτρινους", οι οποίοι καθάρισαν πρόωρα την αναμέτρηση, δεδομένου ότι η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 28 πόντους (70-42), με συνέπεια η τελευταία περίοδος να αποτελέσει τυπικά διαδικασία.

Η καλύτερη πεντάδα

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ. Με 22 πόντους στο πρώτο ημίχρονο (24 συνολικά) κι επτά ριμπάουντ, κερδίζει δίκαια τον τίτλο του MVP.

Ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς. Ήταν ένας εκ των τριών παικτών του Άρη που έβαλε διψήφιο αριθμό πόντων (13), ενώ μοίρασε και τρεις ασίστ.

Ο Ντρου Νέιμικ. Συνέβαλε τα μέγιστα για να κερδηθεί η μάχη των ριμπάουντ, αφού μάζεψε τα περισσότερα (8), ενώ προσέθεσε και 10 πόντους.

Ο Νίκος Γκίκας. Μοίρασε τις περισσότερες ασίστ του αγώνα (5), αποδεικνύοντας γι' ακόμα μία φορά ότι είναι ένας χρήσιμος γκαρντ.

Ο Δημήτρης Πρίφτης. Όταν μία ομάδα πανηγυρίζει μία τόσο εμφατική νίκη, ένα μεγάλο μερίδιο ανήκει στον προπονητή της.

Φύλλο αγώνα

Τα υψηλά ποσοστά του Άρη, η σκληρή άμυνα των παικτών του και η χαοτική διαφορά στα ριμπάουντ είχαν ως αποτέλεσμα το ματς να λήξει... πριν από την ώρα του. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη χρειαζόταν μία νίκη με πειστική εμφάνιση, αν κρίνει κανείς ότι προερχόταν από τέσσερις ήττες σε πέντε ματς. Τα Τρίκαλα, αντίθετα, δεν πήραν βοήθειες από τους νεοφερμένους Άλεξ Χάρις και Ίλια Μιλουτίνοβιτς, γνωρίζοντας την τέταρτη διαδοχική εκτός έδρας ήττα τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK