Ένα πεταχτάρι για την καλύτερη ομάδα της 10ετίας

Ο Γιώργος Πρίντεζης ονοματίστηκε ως δεύτερος, μετά τον Ρώσο Χριάπα, υποψήφιος για την κορυφαία 10άδα των τελευταίων 10 ετών στην Euroleague. Δικαίως.

Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι υποψήφιος για την κορυφαία ομάδα της 10ετίας στην Euroleague
Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι υποψήφιος για την κορυφαία ομάδα της 10ετίας στην Euroleague EUROKINISSI SPORTS

Η πολυμορφικότητα του Γιώργου Πρίντεζη αφορά κατά βάση την εξωτερική εμφάνισή του. Αφενός το μαλλί του που από στρατωτικό κοντό πέρασε τη φάση της χαίτης και από το ανέμελο του μόλις ξύπνησα στην αψεγάδιαστη χωρίστρα που απαιτεί τσατσάρα. Αφετέρου το κορμί του, μια και τα tattoos πλημμύρισαν κάθε γωνιά του, από την κορυφή του κορμού ως τα νύχια. Ως αθλητής ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού μορφές δεν απέκτησε πολλές. Από ένας δυναμικός και εν μέρει προβλεπόμενος πάουερ φόργουορντ στην Ολύμπια Λάρισας του Μπαρτζώκα, με έφεση στα 'one handed' καρφώματα που τον έχριζαν νικητή σε all star διαγωνισμούς, εξελίχθηκε -δουλεύοντας ακατάπαυστα- σ' έναν πανέξυπνο δεύτερο ψηλό του post κυρίως.

Ο Γιώργος Πρίντεζης στο διαγωνισμό καρφωμάτων του All Star Game
Ο Γιώργος Πρίντεζης στο διαγωνισμό καρφωμάτων του All Star Game ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στη διάρκεια αυτής της μετάλλαξής του, έπειτα από την επιστροφή του από τη Μάλαγα στον Πειραιά τον Απρίλιο του 2011, ο 33χρονος σήμερα Συριανός απέκτησε μια μοναδικότητα με σφραγίδα γνησιότητας. Το copywright τού ανήκει. Η suis generis εκτέλεσή του με το δεξί ή το αριστερό χέρι τελειοποιήθηκε σε τόσο υψηλό βαθμό που ούτε αντίγραφό της ούτε αντίδοτό της εντοπίστηκε ως τις μέρες μας.

Η πρωτόλεια, ανεπεξέργαστη σχεδόν, εκδοχή της, αυτή που με τα χρόνια έχει αποκτήσει μια μουσειακή αξία, δεν ήταν άλλη από τη νικητήρια του τελικού στην Κωνσταντινούπολη τον Μάιο του 2012. Ο Βασίλης Σπανούλης διέσχισε τα 3/4 του παρκέ, μετά τη δεύτερη άστοχη βολή του Σισκάουσκας, πάσαρε στον Πρίντεζη αριστερά και αυτός στέλνοντας συστημένη την μπάλα στο καλάθι της ΤΣΣΚΑ έγραψε το 62-61 και προσέδωσε στην κίνηση μια ιστορικότητα που δεν θ' απωλέσει ποτέ.

Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν τότε 27 ετών και κάτι ψιλά. 7 χρόνια αργότερα είναι 34.5, με δύο ευρωπαϊκά τρόπαια στη συλλογή του, μία πρόσφατη παρουσία στην καλύτερη 5άδα της Euroleague (2016-17) και ένα βραβείο για τον MVP του Απριλίου το 2015.

Με ή χωρίς τούτα τα κατορθώματα, θ' αρκούσε η αυθεντικότητα της κίνησής του για να συμπεριληφθεί στους 50 υποψηφίους για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας της δεκαετίας 2011-2020 στην Euroleague. Η διαδικασία θα διαρκέσει 10 εβδομάδες και από τη Δευτέρα ως την Παρασκευή καθεμιάς εξ αυτών θα αναγγέλονται οι παίκτες προς ψήφιση. Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι μεταξύ αυτών βρίσκεται ο Βίκτορ Χριάπα - θ' ακολουθήσουν οι επόμενοι 48 (μεταξύ των οποίων θα είναι σίγουρα Έλληνες) προκειμένου αμέσως μετά το κοινό, προπονητές - αρχηγοί των 18 ομάδων και οι δημοσιογράφοι να καταλήξουν στους 10 που αντανακλούν καλύτερα το μπάσκετ που παίχθηκε στη δεύτερη 10ετία από τη 'γέννηση' της διοργάνωσης. Μιας διοργάνωσης που ενηλικιώθηκε.

Αντίστοιχα είχε συμβεί το 2010, όταν (μόνο από κόσμο και μέσα ενημέρωσης) είχαν ψηφιστεί οι Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Δημήτρης Διαμαντίδης, Τζέι Αρ Χόλντεν, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Τρέιτζαν Λάνγκντον, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Θοδωρής Παπαλουκάς, Άντονι Πάρκερ, Ραμούνας Σισκάουσκας και Νίκολα Βούισιτς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK