Αρλάουκας στο Contra.gr: "Η διαιτησία θα κρίνει πολλά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού"

Το Contra.gr συνάντησε έναν από τους πιο εμβληματικούς παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος έχει περάσει και από τα ελληνικά γήπεδα. Ο λόγος φυσικά για τον Τζο Αρλάουκας που έδωσε τις προβλέψεις του για το Final Four, αλλά αποθέωσε και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Αρλάουκας στο Contra.gr: "Η διαιτησία θα κρίνει πολλά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού"

Ο Τζο Αρλάουκας συνέδεσε το όνομά του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία έμεινε μια πενταετία κατακτώντας ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο και φυσικά την Ευρωλίγκα στον τελικό της Σαραγόσα κόντρα στον Ολυμπιακό. Έκλεισε την καριέρα του στον Άρη το 2000, ενώ πέρασε και για μια χρονιά από την ΑΕΚ.

Ο Αμερικανός με λιθουανικές ρίζες βρίσκεται αυτές της ημέρες στην Κωνσταντινούπολη παίρνοντας μέρος στα events του "One Team" που θα γίνονται κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Final Four.

Αν και ασπρομάλλης πλέον, κάνει σαν μικρό παιδί. Παίζει, κάνει ζαβολιές και σίγουρα το ζει με την ψυχή του. Εκεί λοιπόν τον συνάντησε και ο απεσταλμένος του Contra.gr στην Πόλη, Γιάννης Ζωιτός και εκείνος δεν δίστασε να δώσει τις προβλέψεις του για τα παιχνίδια, καθώς φυσικά και να θυμηθεί την Ελλάδα.

Αρλάουκας στο Contra.gr: "Η διαιτησία θα κρίνει πολλά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού"

Σε είδαμε εδώ να κάνεις σαν μικρό παιδί. Σου λείπει όλο αυτό;

"Ξέρεις είναι πολύ ωραίο να γυρνάς πίσω και να βλέπεις όλα αυτά. Τα πρόσωπα, τα χαμόγελα. Δεν μου λείπει τώρα γιατί κάνω πολλά πράγματα και με κρατούν απασχολημένο. Κάποιες φορές ίσως δουλεύω πάρα πολύ, αλλά το απολαμβάνω".

Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από τα Final Four;

"Κυρίως να το κερδίζω. Δύσκολα θυμάμαι τα πάντα. Είναι κομμάτια που θυμάσαι. Ήμασταν συγκεντρωμένοι. Τότε δεν είχαμε όλα αυτά που έχουν τώρα οι πάικτες. Πηγαίναμε από το γήπεδο στο γυμναστήριο και στο ξενοδοχείο και μετά ξανά στο γήπεδο".

Το 1995 κατέκτησες το τρόπαιο με τη Ρεάλ κόντρα στον Ολυμπιακό. Τι πιστεύεις ότι θα γίνει φέτος;

"Θα είναι πολύ καλά παιχνίδια. Η Φενέρμπαχτσε πιστεύω είναι το φαβορί γιατί παίζει και στην έδρα της, αλλά η Ρεάλ είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο βάθος, η καλύτερη ομάδα. Όμως όταν έχεις απέναντι τη Φενέρμπαχτσε και σε μονό παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο.

Για το άλλο παιχνίδι πιστεύω ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τη διαιτησία. Πώς θα σφυρίξουν. Με τον τρόπο που παίζει ο Ολυμπιακός, είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος για την ΤΣΣΚΑ, είναι αθλητική ομάδα οι "ερυθρόλευκοι". Θα είναι πολύ ενδιαφέρον και θα κρίνει πολλά η διαιτησία".

Σε είδαμε να μαρκάρεις τον Μιχάλη Κακιούζη. Ήσασταν και συμπαίκτες για μια χρονιά στην ΑΕΚ το 1998-99. Τι θυμάσαι από τότε;

"Ήταν μια τρελή χρονιά. Ήταν δύσκολη σεζόν για εμένα. Μετά από πολλά χρόνια στην Ισπανία ήρθα στην Ελλάδα. Είχαμε μια καλή ομάδα, δεν ήταν όλα όπως τα περίμενα".

Ένα σχόλιο για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς;

"Ο καλύτερος. Είναι τρομερός ως προπονητής, ως άνθρωπος, ως χαρακτήρας. Ένας από τους πολύ καλούς μου φίλους".

News 24/7

24MEDIA NETWORK