ΜΠΑΣΚΕΤ

Αρωμα ταλέντου στο ΟΑΚΑ

Εχουμε κατά καιρούς γράψει πολλά πράγματα κατά της διοργανώτριας αρχής της Ευρωλίγκα, η πρωτοβουλία της όμως να γίνεται παράλληλα με το φάιναλ φορ το τουρνουά των εφήβων είναι αξιέπαινη.

Αρωμα ταλέντου στο ΟΑΚΑ

Εχουμε κατά καιρούς γράψει πολλά πράγματα κατά της διοργανώτριας αρχής της Ευρωλίγκα, η πρωτοβουλία της όμως να γίνεται παράλληλα με το φάιναλ φορ το τουρνουά
των εφήβων είναι αξιέπαινη.

Βρεθήκαμε, δυστυχώς όχι για πολύ, στο παιχνίδι της Τσιμπόνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και απολαύσαμε μπάσκετ. Δίχως ίχνος υπερβολής. Χορτάσαμε απλό, επιθετικό μπάσκετ αφού οι προπονητές φρόντισαν να μην περιορίσουν το ταλέντο των παικτών τους εγκλωβίζοντάς τους σε δυσνόητα συστήματα και στα άλλα καλούπια του επαγγελματισμού.

Οι σκάουτερ του ΝΒΑ παρακολουθούσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το παιχνίδι και κρατούσαν σημειώσεις. Για παράδειγμα ο Σίμον Κόουτ που δουλεύει για τους Ντένβερ Νάγγετς δεν πήρε τα μάτια του από το παρκέ. Ο γκαρντ της Τσιμπόνα Φίλιπ Κρούσλιν πρέπει να του έκανε πάντως μεγάλη εντύπωση καθώς μετά από πολλές προσπάθειές του παίκτη ο Αμερικανός σκάουτερ έσκυβε στο μπλοκάκι του.

Ο εν λόγω 18χρονος είναι ένας πολλά υποσχόμενος σκόρερ που δεν διστάζει να σουτάρει αλλά και να δημιουργεί καταστάσεις. Στο παιχνίδι κόντρα στην Τσιμπόνα οΚρούσλιν είχε 33 πόντους (5/10 δίποντα και 4/10 τρίποντα) ενώ κέρδισε και 10 φάουλ. Επίσης, ο Λεόν Ραντόσεβιτς, 17χρονος πάουερ φόργουορντ άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με τους 13 πόντους και 15 ριμπάουντ του αλλά και με τα πολύ μακριά του χέρια.

Σε τελική ανάλυση το να παίρνουν αυτά τα νέα παιδιά άρωμα ευρωλίγκας δείχνοντας παράλληλα το ταλέντο του στους ειδικούς του αθλήματος αποτελεί ένα πολύ σπουδαίο κίνητρο προόοδου. Και από ότι φάνηκε, το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει ταλέντα στα οποία μπορεί να επενδύσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK