Artest: "Δεν είμαι το κακό παιδί του NBA"

Ολος ο κόσμος συνδύασε τον Ron Artest με τα κωμικοτραγικά επεισόδια που έλαβαν πέρυσι μεταξύ του αγώνα των Indiana Pacers με τους Detroit Pistons. Ο ίδιος θέλει να καταρρίψει τον μύθο του "κακού παιδιού" στο ΝΒΑ και με μια συνέντευξη ποταμό αναφέρεται για όλα.

Artest: "Δεν είμαι το κακό παιδί του NBA"

Ολος ο κόσμος συνδύασε τον Ron Artest με τα κωμικοτραγικά επεισόδια που έλαβαν πέρυσι μεταξύ του αγώνα των Indiana Pacers με τους Detroit Pistons. Ο ίδιος θέλει να καταρρίψει τον μύθο του "κακού παιδιού" στο ΝΒΑ και με μια συνέντευξη-ποταμό αναφέρεται σε όλα.

"Μπορεί να έκανα ότι έκανα πέρυσι στον αγώνα, με τα κανάλια να δείχνουν τα επεισόδια που έλαβαν χώρα. Οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν όμως, καθώς κοιτάνε ή διαβάζουν από τις εφημερίδες το τι πραγματικά συνέβη. Αυτούς τους τύπους ανθρώπων, θα τους αφήσω να γνωρίσουν τον πραγματικό Ron Artest".

"Μπορεί οι σχέσεις μας να πέρασαν από σαράντα κύματα τα τελευταία χρόνια, όμως τώρα είμαστε αγαπημένοι. Η απουσία του πέρυσι για ένα χρονικό διάστημα, φαίνεται ότι έβαλε μυαλό. Τον θαυμάζω. Ελπίζω σε μια καλή σεζόν φέτος", τόνισε ο πρόεδρος της ομάδας, Larry Bird.

Ο Artest δεν πέρασε και τα καλύτερα παιδικά του χρόνια, καθώς είναι παιδί χωρισμένων γονέων από μικρή ηλικία. Οταν ήταν 15 ετών, έχασε την 10χρονη αδελφή του, Quanisha. "Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να υπερβείς σε έναν αθλητή της αξίας του Artest που έχει περάσει τόσα πολλά τον τελευταίο καιρό", τόνισε ο συμπαίκτης του στους Pacers, Stephen Jackson.

Ο Artest ήταν ένας από τους ηγέτες των Chicago Bulls στα δυόμισι χρόνια που αγωνίστηκε εκεί, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 12,5 πόντους. Αργότερα,τον Φεβρουάριο του 2002μεταγράφηκε στους Pacers, όπου αγωνίζεται εως τώρα.

"Ο ίδιος έχει απίστευτα επιθετικά χαρίσματα ωστόσο είναι πολύ καλός και στα αμυντικά του καθήκοντα. Μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις", τόνισε ο τεχνικός των Minnesota, Dwane Casey.

Το 2004 συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της εθνικής ομάδας, όπου ψηφίστηκε ως ο καλύτερος αμυντικός παίκτης της χρονιάς. Ωστόσο, ο Artest είναι διαφορετικός άνθρωπος εκτός των αγωνιστικών χώρων. Μπορεί στα παρκέ να είναι οξύθυμος μερικές φορές και να προκαλεί τους αντιπάλους του, αλλά στην προσωπική του ζωή είναι πολύ φιλικός, αγαπητός, ενθουσιώδης και αφιερώνει πολλές ώρεςστα μικρά παιδιά, που είναι η μεγάλη του αδυναμία.

Μπορεί να παρουσιάζει αυτά τα χαρακτηριστικά εκτός των παρκέ, ωστόσο εντός έχει εμπλακεί πολλές φορές σε συμπλοκές με συμπαίκτες του, με δημοσιογράφους και οπαδούς. Η Λίγκα τον έχει τιμωρήσει επτά φορές από το 2002, ενώ πέρυσι απουσίαζε από τα δυο πρώτα παιχνίδια της ομάδας του, με τον λόγο ότι έπρεπε να παρουσιάσει το νέο του ραπ άλμπουμ.

"Ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει ότι ο Artest είναι διψασμένος για νίκες και θέλει να παρουσιάζει πάντα το καλό του πρόσωπο. Νομίζω ότι μερικές φορές χάνει την ψυχραιμία γνωρίζοντας ότι μπορεί να παίξει καλύτερα. Θέλει να είναι ο καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο. Είναι αυτό που τον εκφράζει. Γί' αυτό ζει εξάλλου", τόνισε ο Jackson.

Αναφορικά με τα επεισόδια που έλαβαν τον Νοέμβριο του 2004, ο Artest είπε: "Νομίζω ότι ο οποιοσδήποτε θα ενεργούσε όπως έκανα και εγώ. Έχω μάθει ότι όταν κάποιος οπαδός σου πετάξει ένα αντικείμενο, εσύ σαν παίκτης θα κάνεις δυο πράγματα. Πρώτον δεν θα συμφωνήσεις με τον οπαδό και δεύτερον θα κάνεις κάτι που δεν το θέλεις και στην συνέχεια θα αποκλειστείς".

Ο ίδιος ζήτησε δημοσίως συγνώμη από τους συμπαίκτες του, τους οπαδούς της ομάδας του και από όλον τον φίλαθλο κόσμο για την συμπεριφορά που επέδειξε στον αλήστου μνήμης αγώνα με τους Detroit Pistons.

"Δεν ρίχνουμε τα βέλη μας στον Ron Artest. Είμαστε ομάδα και πρέπει να λάβουμε όλοι τις ευθύνες μας", τόνισε ο O' Neal που αγωνίστηκε σε μόλις 44 παιχνίδια την περυσινή σεζόν, καθώς τιμωρήθηκε για 15 αγώνες από τη Λίγκα, αλλά και αντιμετώπισε ουκ ολίγους τραυματισμούς.

Παρά την τιμωρία του, ο Artest έμεινε στην πόλη της Indiana, προπονούνταν κανονικά με τον μικρότερο αδελφό του Daniel, ενώ στο πλευρό του είχε πάντα την γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά του που τον στηρίζουν.

"Η οικογένεια μου ήταν χαρούμενη που ήμουν σπίτι. Διάβαζα ιστορίες στα παιδιά μου για να κοιμηθούν και αυτό μου ανέβασε κατά κάποιον τρόπο το πεσμένο μου ηθικό", ανέφερε ο άσος των Pacers και πρόσθεσε: "Στην ζωή θα κάνουμε και λάθη, εγώ έκανα ένα τέτοιο σε εκείνο το παιχνίδι με τους Pistons. Διαβεβαιώνω ότι δεν θα επαναλάβω τέτοιες συμπεριφορές στο μέλλον".

News 24/7

24MEDIA NETWORK