Ατλάντα: Υπέγραψε ο Μπατίστα

Ατλάντα: Υπέγραψε ο Μπατίστα

Ο Εστέμπαν Μπατίστα έγινε ο πρώτος Ουρουγουανός μπασκετμπολίστας που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με ομάδα του ΝΒΑ. Ο 22χρονος διεθνής φόργουορντ (2.05μ.)θα φορά από τη νέα σεζόν και για τα επόμενα τρία χρόνια τη φανέλα των Ατλάντα Χοκς. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί.

Πέρυσι ο Μπατίστα αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της χώρας του για λογαριασμό της Τρούβιλ, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 20,1 πόντους μέσο όρο και 15 ριμπάουντ ανά αγώνα. Στο παρελθόν πέρασε και από τα πρωταθλήματα της Χιλής και της Ισπανίας αλλά η παρουσία του προκάλεσε αίσθηση στο πρόσφατο Παναμερικανικό πρωτάθλημα όπου αναδείχθηκε κορυφαίος ριμπάουντερ με 15,6 ανά αγώνα. Παράλληλα, είχε 18 πόντους μέσο όρο, επίδοση που τον έφερε στην όγδοη θέση της σχετικής λίστας της διοργάνωσης.

Λίγα λεπτά μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με την ομάδα της Ατλάντα, ο Μπατίστα δήλωσε: "Η σημερινή είναι η ευτυχέστερη μέρα της ζωής μου. Είμαι πολύ υπερήφανος διότι πρόκειται για μία ιστορική στιγμή τόσο για μένα όσο και για την πατρίδα μου".

News 24/7

24MEDIA NETWORK