Αξιολόγηση: 7 ομάδες κάτω από τη βάση (VIDEOS)

Το Contra.gr κάνει μια πρώτη ανάγνωση της σεζόν στο ΝΒΑ μετά τα μέσα της κανονικής περιόδου και βαθμολογεί κάτω από τη βάση επτά ομάδες που απογοητεύσουν, ανεξάρτητα με το αν θα πρωταγωνιστούσαν ή όχι.

Αξιολόγηση: 7 ομάδες κάτω από τη βάση (VIDEOS)

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Status: Το απόλυτο φαβορί για τους GM, με σταλινικά μάλιστα ποσοστά (70%), για την κατάκτηση του τίτλου στην Ανατολή και δεύτερο φαβορί για τον τίτλο έχει εξελιχθεί σε ομάδα που μάχεται να μπει στα πλέι οφ. Το "I'm coming home" του Λεμπρόν Τζέιμς σε συνδυασμό με τον ερχομό του Κέβιν Λοβ και την ταυτόχρονη παρουσία του MVP του Μουντομπάσκετ Κάιρι Ίρβινγκ δημιούργησε προϋποθέσεις κυριαρχίας αρχικά στη Σέντραλ. Το Κλίβελαντ όμως αποδεικνύεται πως δεν είναι Μαϊάμι, το άγχος έχει "πνίξει" τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο "King James" φλερτάρει με τη χειρότερη σεζόν της καριέρας του μετά τη rookie και ο Λοβ δεν είναι ο "λύκος" της Μινεσότα, με αποτέλεσμα το πρώτο μισό της σεζόν να τρέχουν και να μην φτάνουν. Εμφανής η έλλειψη ψηλών, μετά τον τραυματισμό του Βαρεζάο, κι ας πήραν τον Μοζγκόφ.

Πιθανότητες ανάκαμψης: 60%. Επειδή το ρόστερ των Καβς είναι γεμάτο ποιότητα και υπάρχουν επιλογές σε κάθε θέση, μετά και τις τελευταίες ανταλλαγές, αναμένεται κάποια στιγμή πως θα στρώσουν. Ακόμη και 8οι να τερματίσουν στην Ανατολή πριν από την post season, δεν θα είναι έκπληξη αν φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής. Μεγάλο το στοίχημα πλέον.

Αξιολόγηση: 7 ομάδες κάτω από τη βάση (VIDEOS)

Λος Άντζελες Κλίπερς

Status: Ομάδα με προπονητή των πρωταθλητή Ντοκ Ρίβερς και παίκτες όπως ο Κρις Πολ, ο Μπλέικ Γκρίφιν, ο ΝτεΑντρέ Τζόρνταν, ο Ματ Μπαρνς, ο Τζαμάλ Κρόφορντ και ο Τζέι Τζέι Ρέντικ δεν δικαιολογείται να μην κερδίζει 3 στα 4 παιχνίδια που δίνει, εντός ή εκτός "Staples Center". Μεταξύ 24 Νοεμβρίου και 10 Δεκεμβρίου έτρεξε σερί εννέα νικών, ευνοημένη από το πρόγραμμα που είχε, αλλά η αστάθεια και η ανισορροπία μεταξύ επίθεσης (5η καλύτερη) και άμυνας (15η χειρότερη, χαρακτηριστικό το gif) είναι λέξεις συνυφασμένες με τις εμφανίσεις της.

Πιθανότητες ανάκαμψης: 55%. Αν δεν βρει τον τρόπο να βγει και τώρα από τη σκιά των Λέικερς, δεν θα το κάνει ποτέ. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν, έχει 6-7 σούπερ παίκτες, αλλά θα χρειαστεί οπωσδήποτε να σκληρύνει στην άμυνα για να καλυφθεί η έλλειψη λύσεων στον πάγκο και να πρωταγωνιστήσει πραγματικά. Ειδάλλως μία από τα ίδια και εφέτος.

Σαν Αντόνιο Σπερς

Status: Οι πρωταθλητές του '14, η πιο επιτυχημένη ομάδα των τελευταίων 15 ετών, κινδυνεύει να μείνει εκτός από τη μάχη για τη διατήρηση των κεκτημένων. Ο ένας χρόνος παραπάνω στις πλάτες του Ντάνκαν (39), του Τζινόμπιλι (38) και του Πάρκερ (33), της τρομερής τριανδρίας, δουλεύει εις βάρος της ομάδας από το Σαν Αντόνιο, η οποία μέχρι τώρα κέρδισε μόνο ένα ματς στα πέντε που κρίθηκαν στην παράταση. Επιπρόσθετα ο Λίοναρντ έχει παίξει λίγο και η άμυνα έχει γίνει πολύ ευάλωτη επιτρέποντας στους αντιπάλους της να σκοράρουν 98.3 πόντους ανά αγώνα (11η εφέτος, 6η πέρυσι).Ο Πόποβιτς έχει αποφασίσει να ξεκουράζει τους "γερόλυκους" για να τους έχει φρέσκους, αλλά μετά από άμυνες όπως αυτή στην τελευταία φάση του αγώνα με τους Πίστονς, θα πρέπει να το ξανασκεφτεί.

Πιθανότητες ανάκαμψης: 50%. Μόνο και μόνο γιατί έχουν εμποτιστεί με το μικρόβιο του πρωταθλητισμού. Αρκεί να είναι μεταξύ των πρώτων οκτώ της Δύσης. Μετά η δουλειά γίνεται ακόμη κι αν χρειαστεί να σπάσουν κάθε έδρα για να μην παραδώσουν τα σκήπτρα στον επόμενο.

Μαϊάμι Χιτ

Status: Παρόλο που χάρη στον Πατ Ράιλι ουδείς εκ των υπολοίπων της συντροφιάς των δαχτυλιδιών (Ουέιντ, Μπος, Τσάλμερς) ακολούθησε τον Λεμπρόν Τζέιμς στην έξοδο, οι περυσινοί φιναλίστ και δις πρωταθλητές την τελευταία τριετία παίζουν σαν να έχασαν το συνδετικό κρίκο της αλυσίδας. Οι ήττες είναι -για την ώρα- περισσότερες από τις νίκες, ο Λούολ Ντενγκ δεν έχει το βασιλικό στέμμα και τα ερωτηματικά για την επάρκεια του κόουτς Σπέλστρα πολλαπλασιάζονται (ρωτήστε τον Τάσο Μαγουλά επ' αυτού), τη στιγμή που επιθετικά είναι 28η (πέρυσι 12η) μεταξύ των 30 ομάδων της λίγκας και βγάζει συστήματα όπως το παρακάτω.

Πιθανότητες ανάκαμψης: 30%. Η είσοδος στα πλέι οφ είναι ο πρώτος στόχος. Αν στεφθεί από επιτυχία, θα είναι ωφέλιμο γι' αυτούς να θεωρούνται αουτσάιντερ. Παίζοντας διαδοχικές χρονιές στους τελικούς διαθέτουν το "know how" των αγώνων χωρίς επιστροφή.

Μπρούκλιν Νετς

Status: Με τη μετάβαση από το Νιου Τζέρσεϊ στο Μπρούκλιν υποτίθεται ότι προέκυπτε κάτι νέο, φρέσκο, διαφορετικό, από μηδενική βάση. Μετά από 2,5 χρόνια η ομάδα σαν να μην έχει ξεκολλήσει από το σημείο εκκίνησης. Το ρόστερ ένα από τα πιο ακριβά του πρωταθλήματος, με Ντερόν Ουίλιαμς, Τζο Τζόνσον, Κέβιν Γκαρνέτ και Μπρουκ Λόπες, στον πάγκο κάθεται ένας πολύπειρος κόουτς (Λιονέλ Χόλινς) και στην ηγεσία βρίσκεται ένας ζάπλουτος Ρώσος (Μιχάιλ Προχόροφ). Ιδανικά υλικά για ένα σύνολο με προσανατολισμό πρωταθλητισμού. Άνθρακας όμως ο θησαυρός. Καμία συνοχή και για την ώρα είναι οριακά μέσα στα πλέι οφ.

Πιθανότητες ανάκαμψης: 15%. Αν ο "D-Will" θυμίσει τον ηγέτη των Τζαζ, αν ο "KG" θέλει να φύγει με ψηλά το κεφάλι και αν ο Τζόνσον βάλει κάνα σουτ παραπάνω, οι Νετς ίσως σταθούν στα πόδια τους. Διαφορετικά άλλη μία σεζόν θα τελειώσει πρόωρα, μπουν - δεν μπουν στα πλέι οφ.

Λος Άντζελες Λέικερς

Status: Ήταν σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα ήταν σε θέση να διεκδικήσουν πράγματα σε μια Δύση που βρίθει ομάδων με πιο ποιοτικά ρόστερ. Άλλο όμως αυτό και άλλο να έχουν το ρόλο του "φτωχού συγγενή" σε όλο το ΝΒΑ, ρόλος που δεν ταιριάζει στα 16 τρόπαια της βιτρίνας. Ο Κόμπε Μπράιαντ κάνει ό,τι μπορεί, όποτε φυσικά μπορεί. Οι υπόλοιποι ωστόσο, όπως ο Μπούζερ, ο Λιν και ο Γιανγκ, αδυνατούν να μπουν στα παπούτσια παικτών του μακρινού ή πρόσφατου παρελθόντος. Το 1-9 στα πρώτα δέκα παιχνίδια της σεζόν κατέδειξε τη συμπληρωματική θέση των "λιμνάνθρωπων" στο πρωτάθλημα, τουλάχιστον δεν θα είναι ουραγοί.

Πιθανότητες ανάκαμψης: 10%. Όσο φιλότιμος κι αν είναι ο "Black Mamba", ο διακόπτης δεν γυρίζει. Οι Λέικερς οφείλουν να χτιστούν από μηδενική βάση, να διαλέξουν παίκτες που θα στηρίξουν την προσπάθεια επανόδου στην κορυφή. Μόνο έτσι δεν θα αγανακτεί στην καρέκλα του ο Τζακ Νίκολσον.

Αξιολόγηση: 7 ομάδες κάτω από τη βάση (VIDEOS)

Νιου Γιορκ Νικς

Status: Είναι για το ΝΒΑ ό,τι η Λίβερπουλ για την Premier League την τελευταία 20ετία. Και το γράφει αυτό ένα δεδηλωμένος φίλος των "ρεντς". Όπως κάθε καλοκαίρι, η σεζόν άρχισε με όνειρα πρωταθλητισμού, λογίζονταν ως φαβορί για τον τίτλο στην Ατλάντικ τουλάχιστον. Ο Φιλ Τζάκσον ανέλαβε πρόεδρος-εμπνευστής ενός νέου πρότζεκτ, διόρισε ένα δικό του παιδί στον πάγκο (Φίσερ), ο Καρμέλο Άντονι ανανέωσε το παχυλό συμβόλαιό του και το ρόστερ συνδύαζε εμπειρία και ποιότητα. Καλή η θεωρία, αλλά στην πράξη τίποτα δεν έχει λειτουργήσει. Οι Νικς άρχισαν τη χρονιά με ήττα από τους Μπουλς και από τότε μετρούν σύνολο 36 (σε 41). Από τις 12 Δεκεμβρίου μάλιστα 16 στη σειρά!

Πιθανότητες ανάκαμψης: 0%. Όσες νίκες κι αν κάνουν οι Νικς, τίποτα δεν αλλάζει. Τουλάχιστον όχι όσο ο Κόουλ Ολντριτς σουτάρει όπως στο παρακάτω video. Η σεζόν έχει χαθεί, ήδη έχει αρχίσει να μπαίνει σε εφαρμογή το plan B για την επόμενη. Ο Τζάκσον ανέλαβε την ευθύνη για ό,τι συνέβη, στηρίζει τον Φίσερ, όχι τους παίκτες. Αναζητείται πλέον φόρμουλα για ν' αλλάξει ολοκληρωτικά το ρόστερ, αφού οι Νικς έχουν ανάγκη από παίκτες πρωταγωνιστές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK