Αυτό ήταν μπάσκετ. Η Ισπανία στον ημιτελικό

Αυτό ήταν μπάσκετ. Η Ισπανία στον ημιτελικό
Αργήσαμε λίγο, περιμέναμε υπομονετικά, ταλαιπωρηθήκαμε πολύ αλλά στον τελευταίο προημιτελικό του ευρωμπάσκετ, το μπάσκετ αναγεννήθηκε. Η κολυμπήθρα του Σιλωάμ λέγεται Κροατία-Ισπανία. Ο εκπληκτικός, απίστευτος, συγκλονιστικός προημιτελικός ήταν ο τελικός.
Αν δεν υπήρχε η εθνική μας, το ευρωμπάσκετ θα έπρεπε να τελειώσει με αυτόν τον αγώνα για να μείνει η εντύπωση ότι τελικά όποιοι θέλουν, διότι όλοι μπορούν, παίζουν μπάσκετ. Όπως το μάθαμε να το αγαπάμε ακόμα και αν το σκορ δεν φτάνει στους 120 πόντους. Οι Ισπανοί πέρασαν στον ημιτελικό κόντρα στην Γερμανία νικώντας στην παράταση τους σπουδαίους και αδικημένους Κροάτες με 101-85.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Κροάτες πατούσαν πιο γερά στα πόδια τους. Οι ψηλοί τους Βούισιτς, Κασούν και Πρκάτσιν έκαναν σπουδαίο παιχνίδι. Ο Κασούν με συνεχόμενα καρφώματα έγραψε το 13-3 και αυτό αποτέλεσε την καλύτερη βάση για να προηγηθούν οι Κροάτες με 25-33 στο ημίχρονο. Το δεύτερο ημίχρονο όμως ήταν μία άλλη ιστορία. Οι Ισπανοί χάρις στους Βάσκεθ-Ναβάρο βρήκαν τον ρυθμό τους και ισοφάρισαν 40-40.

Το παιχνίδι πήρε μπασκετική φωτιά αφού το ένα καλάθι διαδεχόταν το άλλο με το επιθετικό ταλέντο να ξεχειλίζει στο παρκέ. Οι διαιτητές όμως χάλασαν ένα μέρος της εικόνας αφενός μετρώντας στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου εκπρόθεσμο τρίποντο του Ούκιτς το οποίο διαμόρφωσε το 55-53. Οι ρέφερι φόρτωσαν τους Κροάτες με συνεχόμενα φάουλ και στο κρισιμότερο σημείο έδωσαν την ευκαιρία στους Ισπανούς να πάνε στην παράταση. Με το σκορ στο 73-70 ο Ναβάρο ευστόχησε στην πρώτη βολή κι έχασε την δεύτερη. Ο Γκίριτσεκ πήρε το ριμπάουντ αλλά δέχθηκε την μεγαλοπρεπέστατη τρικλοποδιά του Καρμπαχόσα για να χάσει την μπάλα. Ο Βάσκεθ την μάζεψε και με χουκ ισοφάρισε 73-73.

Τι έγινε στην παράταση; ΜΠΑΣΚΕΤ, ΜΠΑΣΚΕΤ, ΜΠΑΣΚΕΤ. Οι Ισπανοί προηγήθηκαν 88-83 ένα λεπτό πριν το φινάλε κι εκεί χάλασε η εικόνα καθώς οι Κροάτες εκνευρίστηκαν με μία απόφαση για φάουλ στον Ναβάρο. Ο Νέβεν Σπάχια χρεώθηκε με τεχνική ποινή για την επίθεσή του στον διαιτητή και όλα τελείωσαν με τον Καταλανό γκαρντ να εκτελεί αναρίθμητες βολές και να γράφει το τελικό 101-85.


ΙΣΠΑΝΙΑ: Φερνάντεθ 4, Καμπέθας 3, Ναβάρο 36(18/21β), Καλντερόν 10, Ρέγιες 4, Χιμένεθ 4, Βάσκεθ 26(9/12σ), Καρμπαχόσα 14(1).

ΚΡΟΑΤΙΑ: Κασούν 8, Ούκιτς 15(2), Πόποβιτς 15(2), Βούισιτς 5(1), Πρκάτσιν 6, Ζίζιτς 4, Γκίριτσεκ 17(1), Πλάνινιτς 2, Τόμας 3, Μάμιτς 8(2), Μπάγκαριτς 2.



News 24/7

24MEDIA NETWORK