Αυτοί είναι οι 14 παίκτες του Ολυμπιακού Β'

Από 17 ως 32 ετών οι παίκτες που εκπροσωπούν τον 'δαφνοστεφανωμένο έφηβο' του Ολυμπιακού στις διοργανώσεις εκτός Euroleague. Η παρουσίαση των 14 παικτών της Development Team των 'ερυθρόλευκων'.

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης δίνει οδηγίες στους παίκτες του κατά τη διάρκεια της αναμέτρηση του κυπέλλου με τον Ερμή Λαγκαδά
Ο Δημήτρης Τσαλδάρης δίνει οδηγίες στους παίκτες του κατά τη διάρκεια της αναμέτρηση του κυπέλλου με τον Ερμή Λαγκαδά MOTIONTEAM

Ο εγχώριος Ολυμπιακός, η οποία του Κυπέλλου και της Α2, έχει αποκτήσει μια νέα μορφή και δομή. Εντελώς διαφορετική από εκείνη του Ντέιβιντ Μπλατ που θα εμφανιστεί στο 'Αστρομπάλ' της Λιόν, την τέταρτη ημέρα του Οκτώβρη, κάνοντας επίσημη πρεμιέρα στην Euroleague με αντίπαλο τη γαλλική Βιλερμπάν.

Το 'ερυθρόλευκο' εγχείρημα έχει ως βάση παίκτες από την εφηβική ομάδα που αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας για δύο σερί σεζόν (2018, 2019) και μερικούς ακόμη με πιο πλούσιες παραστάσεις έτσι ώστε να εξασφαλιστεί μια απαιτούμενη ισορροπία μεταξύ εξέλιξης υλικού - εμπειρίας στο παρκέ. Με πρώτο και βασικό στόχο να καλυφθεί -όσο το δυνατόν γρηγορότερα- το χάντικαπ του -6 στο πρωτάθλημα και να εξασφαλιστεί άνευ έξτρα κόπου και άγχους η παραμονή, αφού η άνοδος δεν ενδιαφέρει προτού αλλάξει το status quo στην Ομοσπονδία.

Την πρώτη γεύση για το τι εστί Ολυμπιακός B' - Αναπτυξιακή ομάδα πήραμε στο νικηφόρο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Ερμή στο Λαγκαδά. Χωρίς βέβαια τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι. Το παιχνίδι της Τετάρρτης με το Ανατόλια, μία από τις 15 ομάδες που θ' αντιμετωπίσουν στο πρωτάθλημα, ήταν υψηλότερου βαθμού δυσκολίας, μολονότι διεξήχθη εντός έδρας. Η παρέα των Σωτήρη Καραποστόλου, Αντώνη Ασημακόπουλου και Γιώργου Μπρόζου νίκησε 91-76 και απέκλεισε από τη συνέχεια τους παίκτες των Δημήτρη Τσαλδάρη - Νίκου Μπάρλου.

Ποιοι όμως είναι αυτοί;

Νίκος Αρσενόπουλος (Γκαρντ, 1.91, 19χρ.)

Ο Νίκος Αρσενόπουλος θα είναι εξ αυτών των παικτών πάνω στους οποίους θα στηριχθεί ο... ελληνικός Ολυμπιακός
Ο Νίκος Αρσενόπουλος θα είναι εξ αυτών των παικτών πάνω στους οποίους θα στηριχθεί ο... ελληνικός Ολυμπιακός MOTIONTEAM

Εκτελώντας το 'αγροτικό' του στο Ψυχικό και 'ψήνοντας' τον εαυτό του στη φωτιά της Α2, ο διεθνής με την Εθνική Εφήβων σούτινγκ γκαρντ γύρισε στο Φάληρο με την προοπτική της μετεξέλιξης σε ηγετική φυσιογνωμία για την 'ερυθρόλευκη' περιφέρεια. Το σουτ το έχει, το θράσος περισσεύει επίσης. Στο χέρι του είναι να μην χαθεί στο δρόμο και να κερδίσει σταδιακά τη θέση του στην πρώτη ομάδα.

Θωμάς Ζευγαράς (Φόργουορντ/Σέντερ, 2.06, 18χρ.)

Με άνοιγμα χεριών που υπερβαίνει τα 2μ10, ο Καρδιτσιώτης ψηλός έχει παρομοιαστεί με τον Δήμο Ντικούδη, τόσο λόγω θεσσαλικής καταγωγής όσο και στιλ παιχνιδιού. Ο σοβαρός τραυματισμός που είχε προ ετών τον κράτησε λίγο πίσω, αλλά πάνω απ' όλα έχει σημασία πως επανήλθε υγιής και πέρυσι αναδείχθηκε πανελλήνιος πρωταθλητής με την εφηβική ομάδα.

Νίκος Καμπούρης (Σέντερ, 2.04, 27χρ.)

Νίκος Χρηστίδης και Νίκος Καμπούρης στον αγώνα με τον Ερμή Λαγκαδά
Νίκος Χρηστίδης και Νίκος Καμπούρης στον αγώνα με τον Ερμή Λαγκαδά MOTIONTEAM

Ναι, ο γιος του Αργύρη είναι, ναι φοράει το #7 αλλά μην θεωρήσεις πως παίζει με... πατρικό δάκτυλο. Καλή η σεζόν πέρυσι στον Αμύντα, είχε ωριμάσει ήδη παίζοντας σε Μαντουλίδη και Μαρούσι. Πρόκειται για ψηλό που δεν θα διστάσει να βάλει το κορμί του στη μάχη προς όφελος του υπόλοιπου συνόλου. Εφεδρικός ο ρόλος του. Είχε αρχίσει την πορεία του στον Παννεαπολιακό, αλλά συνέχισε στις ακαδημίες του πειραϊκού συλλόγου (ως παίκτης μέχρι το εφηβικό και αργότερα προπονητής).

Ιωσήφ Κολοβέρος (Γκαρντ, 1.84, 17χρ.)

Ο βενιαμίμ του 'ερυθρόλευκου' συνόλου, μόλις στις 28 Αυγούστου συμπλήρωσε τα 17 του. Μικρό παιδί εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, εκεί μέσα θα ενηλικιωθεί ο μικροκαμωμένος πόιντ γκαρντ που θα πρέπει να δουλέψει σίγουρα στην ενδυνάμωση για ν' ανέβει επίπεδο. Το γεγονός πως έχει ήδη παίξει σε αγώνα της Basket League αντανακλά την πίστη στο ταλέντο του.

Ηλίας Μωραΐτης (Γκαρντ, 1.90, 18χρ.)

Γιος του Κώστα Μωραΐτη και αδερφός του Δημήτρη της ΑΕΚ. Προτίμησε ν' ακολουθήσει το δρόμο του πατέρα του και το καλοκαίρι του 2008 εντάχθηκε στο τμήμα των Εφήβων, πανηγυρίζοντας πέρυσι το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Καλύπτει και τις δύο θέσεις των γκαρντ, κοιτάει αρκετά το γήπεδο βλέποντας πρώτα την πάσα, και προτιμάει τις διεισδύσεις παρά το σουτ. Το οποίο, αλήθεια είναι, ότι δεν εμπιστεύεται πλήρως.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης (Γκαρντ, 1.86, 17χρ.)

Απρόσμενος πρωταγωνιστής στην πορεία της Εθνικής Εφήβων ως τα ημιτελικά του Πρωταθλήματος στο Βόλο, με τη στατιστική να καταγράφει 11.7 πόντους, 3.7 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ και 1.4 κλεψίματα. Ή αλλιώς ο μικρός ο μέγας. Ο Θεσσαλονικιός 'άσος' άφησε τον Μαντουλίδη και εντάχθηκε στον Ολυμπιακό αμέσως μετά (18 Αυγούστου), προτιμώντας να δοκιμαστεί στην σκληρή Α2, παρά ν' ανήκει στον Ιωνικό Νικαίας και να βλέπει με το κιάλι το χρόνο συμμετοχής στη Basket League. Μαμούνι σαν τον πατέρα του Σωτήρη, θα τον δεις να πιέζει στην μπάλα και να τρέχει το γήπεδο σαν αστραπή.

Πέτρος Νοέας (Φόργουορντ, 2.06, 32χρ.)

Ο γερόλυκος του ρόστερ, βαδίζοντας προς τα 33 του πια. Μεσσήνιος φόργουορντ με μακρά θητεία στο Μαρούσι (2003-2009, 2010-11) όντας μέλος της ομάδας που έφτασε στους τελικούς του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου και μετρώντας διψήφιο αριθμό αγώνων στο Eurocup. Ακολούθησαν η ΑΕΚ, ο Κόροιβος, ο Αρκαδικός, ο Προμηθέας, ο Πανιώνιος και το Ψυχικό διανύοντας πολλά χιλιόμετρα στα παρκέ των χαμηλότερων κατηγοριών.

Παναγιώτης Οικονόμου (Γκαρντ, 1.95, 18χρ.)

Παιδί των ακαδημιών του Αμύντα, βρέθηκε προ τριών ετών η φόρμουλα να πάρει 'μεταγραφή' στους Πειραιώτες. Θα έπρεπε να σουτάρει καλύτερα ως παίκτης των φτερών, είναι όμως εφικτό να βελτιωθεί και ν' αναπτύξει το παιχνίδι του δίνοντας μια έξτρα διάσταση στο επιθετικό ρεπερτόριό του.

Ανδρέας Πετρόπουλος (Φόργουορντ, 1.96, 25χρ.)

Ο Ανδρέας Πετρόπουλος είναι από τα έμπειρα παιδιά του 'ερυθρόλευκου' ρόστερ
Ο Ανδρέας Πετρόπουλος είναι από τα έμπειρα παιδιά του 'ερυθρόλευκου' ρόστερ MOTIONTEAM

Η ανάγκη για έμπειρους παίκτες που θα βοηθήσουν την πιτσιρικαρία τον έφερε στο ΣΕΦ. Κουβέντιαζε με τον Χαρίλαο Τρικούπη, όταν ο Ολυμπιακός τού ζήτησε να βοηθήσει σε αυτό το πείραμα. Με θητεία σε Καστοριά (πέρυσι), Δόξα Λευκάδας, Ιωνικό και Πανιώνιο, άρπαξε μια ευκαιρία που απίθανο είναι να του παρουσιαζόταν ποτέ άλλοτε.

Αλεξέι Ποκουσέφσκι (Φόργουορντ, 2.12, 18χρ.)

Αν και χρόνια στην Ελλάδα, παραμένει μόνο με σέρβικη υπηκοότητα και θα είναι ο μοναδικός αλλοδαπός του ρόστερ. Ο Ντέιβιντ Μπλατ τον ξεχώρισε από νωρίς και τον έκανε μέλος της ανδρικής ομάδας δίνοντάς του χρόνο σε δύο αγώνες της Euroleague. Στον έναν εξ αυτών, με την Μπάγερν Μονάχου, σκόραρε από τη γραμμή των βολών, παίρνοντας 2 ριμπάουντ και δίνοντας 1 ασίστ σε 51''.

Βαγγέλης Τζόλος (Γκαρντ, 1.92, 28χρ.)

Ο Βαγγέλης Τζόλος είναι ο βασικός πόιντ γκαρντ του Ολυμπιακού Β'
Ο Βαγγέλης Τζόλος είναι ο βασικός πόιντ γκαρντ του Ολυμπιακού Β' MOTIONTEAM

Από την ΑΕΚ στον Ολυμπιακό με ενδιάμεσους σταθμούς τον Φιλαθλητικό (μετά τον Αντετοκούνμπο), τον Ίκαρο Καλλιθέας, τον Εθνικό, την Κύμη, τη Δόξα Λευκάδας και τον Ερμή Αγυιάς. Προφανώς ξέρει την κατηγορία όπως τη δεξιά παλάμη με την οποία κουμαντάρει την μπάλα.

Παναγιώτης Τσάμης (Σέντερ, 2.04, 17χρ.)

Ανήλικος ακόμη ο ταλαντούχος σέντερ που το καλοκαίρι ήταν στέλεχος της Εθνικής Εφήβων στο Πανευρωπαϊκό με έφεση στο ριμπάουντ, κυρίως στο επιθετικό. Η καταγωγή του είναι από την Ηλεία, αλλά στην Καβάλα -λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων του πατέρα του- έμαθε το μπάσκετ παίζοντας στον τοπικό Αστέρα.

Ανδρέας Τσουμάνης (Πάουερ Φόργουορντ, 2.03, 18χρ.)

Γιαννιώτης ψηλός που αρχίζει την τέταρτη χρονιά του στον Πειραιά. Το βάπτισμα του πυρός στην Basket League το πήρε τον Μάη του 2018, σε αγώνα με τον Γυμναστικό Λάρισας. Ο 'Τσουμ' του Ολυμπιακού θα ήθελε πολύ να πατήσει πάνω στα χνάρια του Γιώργο Πρίντεζη, αλλά φυσικά έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να φτάσει στο ίδιο σημείο.

Βασίλης Χρηστίδης (Σέντερ, 2.08, 21χρ.)

Ο πιο έμπειρος από τους μικρούς ο Θεσσαλονικιός σέντερ, τα 4 χρόνια στον Άρη, μετά τα πρώτα στον Μαντουλίδη, τον βοήθησαν ν' αναπτύξει το αίσθημα αυτοσυντήρησης σ' ένα απαιτητικό περιβάλλον. Πέρυσι εμφανίστηκε σε 20 ματς της κανονικής περιόδου, ανά 5'34'' με 1.8 πόντους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK