Αυτοί είναι οι Lakers του LeBron James

Δυο ματς προετοιμασίας με τους Nuggets ήταν αρκετά, για να αποκαλυφθούν οι προθέσεις των Lakers για τη νέα σεζόν, την πρώτη με τον LeBron James στην πόλη των αγγέλων. Iδού τα καλά και τα κακά της υπόθεσης.

Αυτοί είναι οι Lakers του LeBron James
AP IMAGES

O Skip Bayless είναι "τηλεοπτική προσωπικότητα", αρθρογράφος, συγγραφέας και πρωταγωνιστής στην εκπομπή "Skip and Shannon Undisputed", του Fox Sports, όπου πήγε έπειτα από πολλά χρόνια στο ESPN. Φυσικά και ασχολήθηκε με τις πρώτες εμφανίσεις του LeBron James στους Lakers. Άρχισε την αναφορά του, στο πρώτο ματς με τους Nuggets, γλυκά. Είπε "δεν μπορούσα να σταματήσω να βλέπω τον LeBron. Είδα ακριβώς ό,τι περίμενα να δω. Μια εξόχως διασκεδαστική επίθεση από τους Lakers, να σπρώχνουν την μπάλα σαν τρελοί, είδα τάπες, είδα circus shots, είδα μια επίθεση φτιαγμένη για Hollywood". Μετά άρχισαν τα όργανα.

" Είδα επίσης, ελάχιστη έως ανύπαρκτη άμυνα. Γιατί αυτό ακριβώς θα παίζει η συγκεκριμένη ομάδα: από λίγη έως καθόλου άμυνα".

Mε τον LeBron James στο παρκέ, για το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, οι Lakers επέτρεψαν στο Denver 66 πόντους. Αυτό είναι καλό; Να δίνεις 124 πόντους σε όλο το ματς, είναι καλό; Δεν πιστεύω ότι είναι τόσο καλό. Φυσικά, ήταν στο -12, στο ημίχρονο, παρ' ότι ο LeBron είχε παίξει 15 λεπτά. Καλωσήλθες στη Δύση LaHollywood James. Γιατί αυτός θα είσαι.

Με τον LeBron ως ηγέτη, οι Cavaliers πέρυσι τερμάτισαν δεύτεροι από το τέλος, στη λίστα με τις καλύτερες άμυνες της ανατολικής περιφέρειας, όπως ο LeBron -που δεν παίζει άμυνα- δέχθηκε πρόταση για το ρεκόρ των 308 εκατ. δολ, για να μείνει.

Και μια στιγμή, προσθέσατε έναν starting point guard, τον Rajon Rondo, που μπορεί να προκαλέσει θέμα στην άμυνα; Σοβαρά; Και θα πάρει όλα τα λεπτά από τον Lonzo, γιατί ο Lonzo θα επιστρέψει κάποια στιγμή -αναρρώνει από επέμβαση. Όπως μιλά ο LeBron είναι σαν να θέλει για άνθρωπο του, στον άσο τον Rondo. Kαι ο Rondo μπορεί να κάνει καλή δουλειά, είναι έξυπνος, αλλά δεν παίζει άμυνα. Παρ' όλα αυτά, θα βγάλετε από το παιχνίδι τον παίκτη που έπαιξε την καλύτερη άμυνα πέρυσι. Αυτός ήταν ο Lonzo Ball. Για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν ήταν ο ηγέτης των Lakers στις τάπες και στα ριμπάουντ και για όλη τη χρονιά ήταν ο κορυφαίος στα κλεψίματα. Παρ' όλα αυτά μου λες ότι δεν θα παίζει αυτός, για να παίζει ο Rondo". Για την ιστορία, στο δεύτερο παιχνίδι με το Denver οι Lakers έχασαν στο τέλος (113-111).

Η πραγματικότητα θέλει το λαό των "Λιμνανθρώπων" να έχει κατενθουσιαστεί με τον "Κing" και να μην το κρύβει. Στην πρώτη του εμφάνιση στο Staples Center, στο ματς προετοιμασίας με τους Nuggets, οι φίλαθλοι προέβησαν σε μια κίνηση που δεν τη συνηθίζουν: βρίσκονταν στις θέσεις τους ώρες πριν το τζάμπολ, για να δουν τον μεγαλύτερο superstar που πάτησε το πόδι του στην πόλη τους, μετά τον Kobe Bryant. Παρεμπιπτόντως, στα αποδυτήρια, τα οποία ανακαινίστηκαν, ο LeBron πήρε το spot του "Black Mamba".

Στην πρώτη του προθέρμανση, στο νέο του "σπίτι" ο James είχε γύρω του ουρά από εικονολήπτες και ρεπόρτερ, οι οποίοι κατέγραφαν την κάθε του κίνηση". Όταν ήλθε η ώρα να παρουσιαστεί, το κοινό έπαθε φρενίτιδα από την εισαγωγή "στην 16η χρονιά του, από το St. Vincent-St. Mary". Ο Josh Hart αποκάλυψε ότι "μέχρι και ο ίδιος ο LeBron είπε στο ημίχρονο πως ο κόσμος τα έδωσε όλα".

Los Angeles Lakers forward LeBron James runs past fans on his way to the court before an NBA preseason basketball game against the Denver Nuggets Sunday, Sept. 30, 2018, in San Diego. (AP Photo/Gregory Bull)
Los Angeles Lakers forward LeBron James runs past fans on his way to the court before an NBA preseason basketball game against the Denver Nuggets Sunday, Sept. 30, 2018, in San Diego. (AP Photo/Gregory Bull) AP

Έξω από το Staples Center, η Nike είχε τοποθετήσει μια τεράστια αφίσα (κάλυπτε το πλαϊνό μέρος του απέναντι κτηρίου) με το αστέρι της να καρφώνει. Εντός της αρένας, μπορούσες να καταλάβεις πότε είχε... έστω την μπάλα στα χέρια του, από τις ιαχές του πλήθους. Το sellout κοινό των 18.997 ανθρώπων έζησε την κάθε στιγμή, με τον πρωταγωνιστή να το ευχαριστεί και να λέει πως "εκτιμώ όσους βρέθηκαν εδώ, για ένα τέτοιο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να δώσουμε ένα καλό show και πιστεύω τα καταφέραμε έως την τελευταία κατοχή".

Los Angeles Lakers forward LeBron James moves through the crowd after stepping off the court during the second half of an NBA preseason basketball game against the Denver Nuggets Sunday, Sept. 30, 2018, in San Diego. (AP Photo/Gregory Bull)
Los Angeles Lakers forward LeBron James moves through the crowd after stepping off the court during the second half of an NBA preseason basketball game against the Denver Nuggets Sunday, Sept. 30, 2018, in San Diego. (AP Photo/Gregory Bull) AP

Οι Lakers έχασαν και το δεύτερο φιλικό προετοιμασίας, από τους Nuggets (113-111). Αυτή τη φορά θα μπορούσαν να 'χαν πάρει το ματς. Αλλά ο rookie Isaac Bonga δεν πήρε το "ανοιχτό" σουτ. Αντ' αυτού προτίμησε να πασάρει και έτσι τελείωσε ο χρόνος. Ο "King" έχει ζήσει και χειρότερα από αυτό (σε τελικό -λέγε με JR Smith).

Los Angeles Lakers forward LeBron James (23) grabs a rebound over Denver Nuggets forward Paul Millsap (4) during the first half of an NBA preseason basketball game, Sunday, Sept. 30, 2018, in San Diego. (AP Photo/Gregory Bull)
Los Angeles Lakers forward LeBron James (23) grabs a rebound over Denver Nuggets forward Paul Millsap (4) during the first half of an NBA preseason basketball game, Sunday, Sept. 30, 2018, in San Diego. (AP Photo/Gregory Bull) AP

Προσπάθησε να ενθουσιάσει το πλήθος από την πρώτη φορά που έπιασε την μπάλα στα χέρια του, με no look πάσα, πίσω από την πλάτη, στον Rajon Rondo -στη γωνία. Εκείνος όμως, δεν σκόραρε. Μετά, επιχείρησε λόμπα στον JaVale McGee, στο transition για ένα κάρφωμα. Ο McGee όμως, δεν ολοκλήρωσε. Στο 6.43'' έβαλε τους πρώτους του πόντους. Το πλήθος πετάχθηκε στον αέρα, κάτι που ίσχυσε και για όλες τις επόμενες κινήσεις του. Προφανώς και επιθετικά έγινε ένας χαμούλης. Αμυντικά όμως, υπήρχε μια "τρύπα".

Τι έγραψε το ESPN

" Ο συμπαίκτες του James έδειξαν κάποια στιγμιότυπα από το πώς θέλουν να παίξουν φέτος οι Lakers" έγραψε το ESPN, "με αλτρουιστική κυκλοφορία της μπάλας, του τύπου των 28 ασίστ και των 43 εντός παιδιάς. Με physical και με ψηλό τέμπο". Τέσσερις starters είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Rondo 11π.-7 ασίστ, Hart 14π. και McGee 15π.-8ριμπ-5 τάπες). Ο αρχηγός είπε ότι "νιώθω πως αυτό το βράδυ παίξαμε πιο ομαδικά από ό,τι στο πρώτο παιχνίδι με τους Nuggets", όταν είχαν χάσει 124-107, " οπότε ήταν μια θετική βραδιά για εμάς". Για τον εαυτό του είπε πως " είναι ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα αρχή. Νιώθω πολύ ενθουσιασμένος".

Τι έγραψε το Yahoo!Sports

" Κατ' αρχάς, ο LeBron James είναι πάρα πολύ καλός, στο μπάσκετ. Προφανώς. Αυτό ήταν κάτι που γνωρίζαμε, όπως ξέρουμε ότι η Meryl Streep θα είναι υποψήφια για Oscar (σ.σ. έχει τις περισσότερες υποψηφιότητες). Παρ' όλα αυτά, το να τον βλέπεις να παίρνει στα χέρια του το ματς, ακόμα και αν άνηκε στο πρόγραμμα της preseason, μας θύμισε τι δύναμη της φύσης μπορεί να γίνει. Και γιατί κανείς δεν θέλει να τα βάλει με αυτούς τους Lakers".

Ως ένα από τα σημεία-κλειδιά των φετινών Lakers αναφέρθηκε η εξέλιξη της συνύπαρξης των James-Brandon-Ingram. Στα δυο φιλικά ο King έδειξε να αναζητά τον Ingram στην επίθεση, σε πλεονεκτική θέση. " Αν ο Ingram δείξει τη διάθεση να δουλέψει στις κινήσεις του μακριά από την μπάλα, θα 'χει ευκαιρίες για σκοράρισμα από τον LeBron όλη τη σεζόν".

Τι έγραψε η USA Today

Ο James λατρεύει να "τρέχει" τις επιθέσεις της ομάδας του, έχοντας την μπάλα στα χέρια του. Μόνο που οι Lakers έχουν αρκετούς χειριστές (Ingram, Rondo, Ball, Hart και Stephenson). " Γενικά, υπάρχει το σενάριο πως ο James θα γίνει post player όσο μεγαλώνει και οι Lakers του δίνουν την ευκαιρία να κυριαρχήσει των αντιπάλων, κοντά στο καλάθι. Πάλι όμως, θα 'χει πολλές ευκαιρίες στην περιφέρεια, ως κύριος χειριστής. Αυτό το ρόστερ του δίνει την ελευθερία να κάνει λιγότερα, όποτε το επιλέξει".

Παρατηρήθηκε αυτό που επισημάνθηκε αρχικά από τον Bayless, πως ο Rondo θα πάρει το χρόνο του Ball. " Αυτοί οι δύο παίκτες δεν έχουν το ίδιο στιλ, αλλά είναι της νοοτροπίας pass-first. Ο Rondo είχε 11 ασίστ εναντίον του Denver και όταν μοιραστέι το χρόνο με τον Ball και τον James, οι Lakers θα γίνουν μια από τις καλύτερες ομάδες της λίγκας, σε πάσες".

O κόουτς Luke Walton έδειξε να δοκιμάζει το βάθος που έχει η ομάδα του, στον πάγκο, σε συνδυασμό με την ικανότητα του LeBron να παίζει σε διάφορες θέσεις -σε χαμηλά ή ψηλά σχήματα, ώστε να δημιουργούνται mismatches. Ξεκίνησε με τους James, Rondo, Ingram, Kentavious Caldwell-Pope και JaVale McGee και αργότερα, στο πρώτο ημίχρονο παρέταξε τους James, Ingram, Hart, Stephenson και Kyle Kuzma.

Η τελευταία -ξεκάθαρη- διαπίστωση είναι πως " οι Lakers θέλουν να τρέξουν. Έχουν τους παίκτες, για να το κάνουν και το έδειξαν από τα πρώτα ματς. Ο LeBron λατρεύει να αρπάζει το ριμπάουντ και να τρέχει, όπως νιώθει μια χαρά στο να περνά μακριές πάσες. Με νέα παιδιά, όπως οι Ball, Ingram, Kuzma και Hart, οι Lakers δείχνουν τη διάθεση να τρέχουν, έπειτα από εύστοχη ή άστοχη προσπάθεια των αντιπάλων".

Photos: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK