Αυτοί που φώναζαν να μην πάνε οι ΝΒΑers στο restart του Ορλάντο, θα είναι εκεί

Eννέα παίκτες δήλωσαν πως δεν θα εμφανιστούν στο restart του ΝΒΑ. Μεταξύ τους δεν είναι ο Κάιρι Έρβινγκ. Στη λίστα υπάρχει ένα θύμα της εκτεταμένης αστυνομικής βίας σε Αφροαμερικανούς και ένα 'θύμα' εκδίκησης της πρώην συζύγου για να δώσει διαζύγιο.

Ο 6χρονος γιος του Έιβερι Μπράντλι έχει ιστορικό με προβλήματα στο αναπνευστικό και για αυτό ο γκαρντ των Λέικερς δήλωσε πως δεν θα πάει στο Ορλάντο, για το restart που δίνει ως φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου την παρέα του.
Ο 6χρονος γιος του Έιβερι Μπράντλι έχει ιστορικό με προβλήματα στο αναπνευστικό και για αυτό ο γκαρντ των Λέικερς δήλωσε πως δεν θα πάει στο Ορλάντο, για το restart που δίνει ως φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου την παρέα του. AP PHOTO/JOHN HEFTI

O Kάιρι Έρβινγκ έχει τα θέματα του. Τα 'χει ομολογήσει και φάνηκε να 'χει κάνει και την αυτοκριτική του -μαζί με τη δουλειά για να τα διαχειριστεί. Μείνε στο 'φάνηκε', γιατί οι πληροφορίες από την άλλη ακτή του Ατλαντικού αναφέρουν ότι τα όσα έχει περάσει, του 'χουν δημιουργήσει μια αίσθηση ότι μπορεί να λέει ό,τι γουστάρει, με όποιον τρόπο γουστάρει και όποιον πάρει ο χάρος -αφού είναι ειλικρινής με τον εαυτό του. Όπως πιθανόν να γνωρίζεις, όλα τα πράγματα σε αυτήν τη ζωή θέλουν τον τρόπο τους. Επίσης, κανείς δεν είναι ανώτερος κανενός -ή δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από άλλους. Πράγμα που αποτελεί και τη βάση του κινήματος Black Lives Matter, προς χάριν του οποίο ο Έρβινγκ πρότεινε να μην πάει κανείς στο Ορλάντο, για το restart του ΝΒΑ.

Ο Εντ Ντέιβις ήταν μεταξύ πολλών που χαρακτήρισαν ως ουτοπική τη λογική του Έρβινγκ, εκείνος συνέχισε να δηλώνει αμετανόητος, αλλά την ίδια ώρα δεν δήλωσε πως θα απουσιάσει από τη 'φούσκα' της Disney World (δικαίωμα που έδωσε το ΝΒΑ, χωρίς να υπάρχει ποινή -μόνο κόψιμο 1/92 του ετήσιου μισθού για κάθε ματς που θα χάσουν), με τη σχετική προθεσμία να 'χει λήξει από τις 25/6. Βέβαια, μπορεί να χρησιμοποιήσει το χαρτί της αποθεραπείας στον χειρουργημένο ώμο και να μην παίξει. Πάντως, το 'δεν πάω' δεν το είπε, επίσημα.

Δες ποιοι είναι στην επίσημη λίστα των απόντων -με τους Τζόρνταν και Ολαντίμπο να κάνουν χρήση του opt out, αφότου παρήλθε η προθεσμία. Ο λόγος που διαβάζεις αυτά που ακολουθούν, έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι οργανισμοί έπρεπε να δηλώσουν τις αποστολές τους για την Disney World (τα μέλη που θα πάνε εκεί) έως την 1η Ιουλίου. Οπότε δεν αναμένονται πολλές ανανεώσεις στη λίστα.

Ας δούμε τώρα, την ιστορία του καθενός

O Bίκτορ Ολαντίμπο έγινε το μεγαλύτερο όνομα αυτών που δήλωσαν πως δεν θα μπορέσουν να παραστούν στο Ορλάντο, το Σάββατο 4/7. Ο 28χρονος σούτινγκ γκαρντ των Πέισερς (είναι στην 5η θέση της Ανατολής) είχε υποστεί τραύμα στον τετρακέφαλο, στην εκκίνηση της σεζόν και δεν θέλησε να ρισκάρει. Ο φυσικοθεραπευτής του εξήγησε ότι “επέστρεψε, μπήκε στο rotation, απέκτησε ξανά αίσθηση του παιχνιδιού, το γόνατο ανταποκρίθηκε και μετά διέκοψε τα πάντα, λόγω πανδημίας. Έκτοτε δεν έχει καταφέρει να δοκιμάσει το πόδι του σε κανονικές συνθήκες. Και οι 21 ημέρες που θα 'χουν για την προετοιμασία τα παιδιά, είναι πολύ λίγες για έναν άνθρωπο με τον τραυματισμό του Βίκτορ”.

Tι είπε

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Athletic ξεκαθάρισε πως θέλει να παίξει, γιατί είναι ανταγωνιστικός τύπος και επειδή αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους υπόλοιπους παίκτες της Ιντιάνα. Παρ' όλα αυτά “στην παρούσα φάση δουλεύω για να επιστρέψω σε συνθήκη πέντε εναντίον πέντε. Επειδή το τραύμα είναι σε μαλακό ιστό, υπάρχει αυξημένος συντελεστής ρίσκου που μπορεί να καθυστερήσει την αποθεραπεία μου. Πρέπει να συμπεριφερθώ έξυπνα.

Μέρος της αποθεραπείας είναι να δουλεύεις επί της επιστροφής σου και να βρεθείς στο 100%. Στο τέλος της ημέρας, το να γυρίσω στα παρκέ και να κάνω όσα θα κάνουν όλοι τόσο γρήγορα -με οκτώ παιχνίδια και μετά playoffs- θα με κάνει πιο επιρρεπή στην υποτροπή. Το θέμα δεν είναι το τώρα, αλλά η μακροβιότητα”. Σχεδιάζει ωστόσο, να ταξιδέψει στο Ορλάντο για να είναι μαζί με την ομάδα του. Η Ιντιάνα θα αρχίσει τη διαδικασία την 1η Αυγούστου, εναντίον των Σίξερς.

Ο Νταβίς Μπερτάνς ήταν από τους πρώτους που έκαναν χρήση της option που έδωσε το ΝΒΑ -σε όποιον ήθελε να αποφύγει τη διαδικασία του Ορλάντο. Ο πάουερ φόργουορντ των Ουίζαρντς προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του στο ΝΒΑ (κατά τον Σκότι Πίπεν ήταν φαβορί για το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της χρονιάς), με 15.4 πόντους ανά ματς και με το τέλος του πρωταθλήματος θα γίνει unrestricted free agent. Δεδομένου και ότι είναι και 27 χρόνων, θα διεκδικήσει το 'καλό' συμβόλαιο.

Τι είπε

Η Ουάσινγκτον θα διεκδικήσει στα οκτώ ματς την πρόκριση στα playoffs και αν όλα πάνε καλά, θα τερματίσει 8η -και θα πέσει πάνω στους Νετς στην postseason. Ο ατζέντης του Λετονού είπε στο Hoopshype ότι “δεν ήταν δύσκολη η απόφαση του. Αν οι Ουίζαρντς ήταν στην 5η ή την 6η θέση, τα πράγματα θα ήταν άρδην διαφορετικά”.

Ο Τρέβορ Αρίζα είναι στη διαδικασία διαζυγίου και μεταξύ αυτών που συντηρούν το μισθό των δικηγόρων των δυο πλευρών (στις διαπραγματεύσεις) είναι ο 12χρονος γιος τους. Η μητέρα του παιδιού επέτρεψε, με δικαστική απόφαση στον starter των Μπλέιζερς να περάσει ένα μήνα με το παιδί ΠΑΝΩ ΣΤΟ RESTART -προφανώς, γνωρίζοντας ότι ο Αρίζα θα 'χε να επιλέξει. Διάλεξε το γιο του και θα χάσει μεταξύ ενός και 1.8 εκατομμυρίων δολαρίων -από τις απουσίες. Οι Μπλέιζερς έχουν δικαίωμα να υπογράψουν αντικαταστάτη του, ενώ περιμένουν το γιατρό να δώσει το ΟΚ για τους Ζακ Κόλινς και Γιουσούφ Νούρκιτς -ήταν τραυματίες. Το Πόρτλαντ είναι στην 9η θέση της Δύσης, με τους Κινγκς και Πέλικανς. Στο Νο8 που οδηγεί στα playoffs είναι το Μέμφις με 3 1/2 παιχνίδια.

Τι είπε

Ο Αρίζα δεν μπορεί να πει κάτι, αφού είναι στα δικαστήρια με την πρώην σύζυγο του. Είπε ο Ντάμιαν Λίλαρντ. Πως η απώλεια του θα είναι μεγάλη “και δεν νομίζω πως μπορούμε να την καλύψουμε. Προφανώς και σέβομαι την απόφαση του. Αν ήμουν στη θέση του, θα έκανα το ίδιο”.

O JR Σμιθ επιστρέφει στη λίγκα, μετά το 2018, για τους Λέικερς. Για την ακρίβεια, για να καλύψει το κενό του Έιβερι Μπράντλι, ο οποίος ενημέρωσε πως δεν θα μπορέσει να παίξει στο Ορλάντο 'για να μείνω με την οικογένεια μου και να διασφαλίσω την υγεία του μεγαλύτερου παιδιού μου, του 6χρονου Λίαμ'. Με την Άσλεϊ έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. Ο Λίαν έχει ιστορικό αναπνευστικών προβλημάτων, που δεν θα έδινε το ΟΚ στην οικογένεια να ακολουθήσει το NBAer στο Ορλάντο. Κάπου εδώ να θυμίσω ότι οι στοιχηματικές εταιρίες δίνουν ως φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου στους Λέικερς. Δηλαδή, αυτό συνέβαινε πριν τις εξόδους.

Τι είπε

“Με δεδομένη τη δέσμευση μου στον οργανισμό και τους συμπαίκτες μου, κατ' αρχάς παίζω μπάσκετ για την οικογένεια μου. Σε αυτούς τους καιρούς δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα κάνω κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία της οικογενείας μου. Θα χρησιμοποιήσω το χρόνο για να επικεντρωθώ στη δημιουργία projects που θα βοηθήσουν να γίνουν πιο δυνατές οι κοινότητες μου”. Μαζί με τον Κάιρι Ίρβινγκ ηγούνται 'συνασπισμού' παικτών που έχει ως στόχο να κάνει διαρκώς πράγματα που θα 'χουν στο επίκεντρο την κοινωνική αδικία, την ισότητα των φυλών και την δυναμική έκφραση των NBAers.

Ο ΝΤΟΥΑΪΤ ΧΑΟΥΑΡΝΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ -ΕΠΙΣΗΜΩΣ

Σε videoσυνέντευξη, ο αντιπρόεδρος του οργανισμού, Ρομπ Πελίνκα είπε στους δημοσιογράφους πως δεν είναι δεδομένη η συμμετοχή του Χάουαρντ στο Ορλάντο, λόγω της ανάγκης που νιώθει να επικεντρωθεί όλη η προσοχή στο Black Lives Matter. “Ένας από τους γιους του, ο 6χρονος, έχασε με τραγικό τρόπο τη μητέρα του πριν κάποιες εβδομάδες”, ενώ και ο Χάουαρντ 'αποχαιρέτησε' τη δική του μητέρα, πριν λίγο καιρό. Ακόμα δεν έχει επισημοποιήσει την απουσία -και καθημερινά του τηλεφωνούν οι συμπαίκτες του για να τον πείσουν να τους ακολουθήσει.

Η σύντροφος του Oυίλι Κόλεϊ-Στάιν θα φέρει στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, μέσα στον Ιούλιο και αυτός ήταν ο λόγος που ο σέντερ των Μάβερικς τήρησε όλα τα μέτρα του lockdown, με θρησκευτική ευλάβεια. Αυτός έγινε και ο λόγος που δήλωσε πως δεν θα πάει στην Disney World. Στη θέση του το Ντάλας πήρε τον Τρέι Μπερκ “γιατί χρειαζόμαστε έναν γκαρντ περισσότερο, δεδομένου ότι μας λείπει ένας backup των Ντόντσιτς και Τιμ Χάρνταγουεϊ”. Aυτός που έκανε τη δουλειά (Τζέιλεν Μπράνσον) έχει υποβληθεί σε επέμβαση στον ώμο. Οι Μαβς θα κάνουν πρεμιέρα στις 31/7 με το Χιούστον.

Ο ΝτιΆντρε Τζόρνταν υποβλήθηκε, όπως πολλοί άλλοι NBAers, σε τεστ για Covid-19 και στις 30/6 τον ενημέρωσαν πως είναι θετικός. To αυτό ίσχυσε και για τον Σπένσερ Ντινουίντι -ο οποίος δεν έκανε χρήση του opt out. Το Μπρούκλιν είναι στο Νο7 της Ανατολής, μισό παιχνίδι μπροστά από τους Μάτζικ για την τελευταία θέση που οδηγεί στα playoffs. Οι Νετς διέγραψαν και τον Ουίλσον Τσάντλερ, γιατί θέλει να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένεια του. Για την ακρίβεια, με τη γιαγιά που τον μεγάλωσε και τα τρία του παιδιά. Με το τέλος της σεζόν θα γίνει free agent.

Τον Απρίλιο του 2017 είχαν επιδικαστεί 4.000.000 δολάρια στον Θάμπο Σεφολόσα. Δικαστήριο υποχρέωσε το New York Police Department να του δώσει αυτά τα λεφτά, για τα αποτελέσει ανάμνηση η μήνυση που 'χε καταθέσει ο τότε φόργουορντ των Χοκς. Σε αυτήν κατηγόρησε πέντε αστυνομικούς για λανθασμένη σύλληψη και χρήση εκτεταμένης βίας, σε διαπληκτισμό που είχαν έξω από nightclub του Μανχάταν, τον Απρίλιο του 2015. Τα τραύματα που του προκάλεσαν τα όργανα είχαν ως συνέπεια να χάσει τα πέντε τελευταία ματς της regular season και τα playoffs. Eίχε κατηγορηθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά, παρεμπόδιση και αντίσταση κατά τη σύλληψη, κατά τη φερόμενη παρέμβαση του σε έρευνα της αστυνομίας για τη μαχαιριά που δέχθηκε ο Κρις Κόπελαντ -των Πέισερς. Δες το video.

Αυτό που έγινε με τον Τζορτζ Φλόιντ προφανώς και ξύπνησε αναμνήσεις στον φόργουορντ των Ρόκετς, ο οποίος αποφάσισε να μην πάει στο Ορλάντο. Το Χιούστον πήρε στη θέση του τον Λουκ Εμπα Α Μούτε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK