Μπάνκι: “Δύναμη και ποιότητα ο Μασιούλις”
Ο πρώην προπονητής του Γιόνας Μασιούλις στη Σιένα, Λούκα Μπάνκι, σκιαγράφησε το προφίλ του Λιθουανού φόργουορντ του Παναθηναϊκού.

Ο Ιταλός τεχνικός μίλησε στην εφημερίδα Sportday:
« Είναι παίκτης φημισμένος με αρκετή ποιότητα στο παιχνίδι του. Παίζει πολλά χρόνια σε υψηλό επίπεδο, ενώ βοήθησε αρκετά την εθνική ομάδα της χώρας του στο προ-ολυμπιακό τουρνουά. Ήταν ο καλύτερός της παίκτης. Είναι αρκετά έμπειρος και πολύ δυνατός στη θέση του φόργουορντ. Ξέρει καλά πώς να ανταποκρίνεται σε ανταγωνιστικό επίπεδο.
Η θέση του είναι η 3, αλλά ο Γιόνας μπορεί να παίξει σε τρεις θέσεις με αρκετή άνεση. Είναι παίκτης… πασπαρτού και έχει πολλές γνώσεις για το αντικείμενο. Θα δώσει δύναμη στην περιφερειακή γραμμή του Παναθηναϊκού και στο νέο χτίσιμο που γίνεται».
« Είναι πολύ καλός αμυντικός. Δουλεύει αρκετά σε αυτό τον τομέα και με τη δυναμικότητα που έχει, διαθέτει έφεση και στα ριμπάουντ, είτε είναι επιθετικά, είτε αμυντικά. Μπορεί να αγωνιστεί είτε σε χαμηλό, είτε σε ψηλό σχήμα με αρκετή άνεση. Ο Μασιούλις είναι παίκτης ομάδας και προτιμάει περισσότερο να δώσει ασίστ παρά να σκοράρει. Το κάνει όταν του το επιτρέπουν οι συνθήκες με μακρινά και κοντινά σουτ».
« Ήρθε στην ομάδα, έτοιμος 100% μετά τον τραυματισμό που είχε για να μας βοηθήσει. Ήταν εξαιρετικός στα καθήκοντά του. Αρκετά καλός στην περιφέρεια. Ο τρόπος παιχνιδιού του ανέβασε επίπεδο την ομάδα που κατέκτησε και το πρωτάθλημα»