Μπαρτζώκας: “Δεν είμαι καλός στις αλλαγές”. Σφαιρόπουλος: “Ο Ολυμπιακός θα αντιδρούσε”
Περισσότερο στις αλλαγές στο ρόστερ, παρά στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τη νίκη στη Νέα Σμύρνη.
Ο κόουτς του Ολυμπιακού ανέφερε: ” Είναι πάντα δύσκολο να παίξεις με τον Πανιώνιο εκτός, λόγω αφενός της ποιότητας αφετέρου της ατμόσφαιρας. Μετά την ήττα στο Μιλάνο η συγκυρία ήταν κακή, ενώ οι τραυματισμοί έχουν δημιουργήσει επιβάρυνση. Είχαμε συγκέντρωση και κυριαρχήσαμε σε ριμπάουντ και δημιουργία. Η καλή άμυνα του Πανιωνίου δεν μας στοίχισε, καθώς ελέγξαμε το παιχνίδι.
Για μένα δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να κάνω αλλαγές μεσούσης της χρονιάς. Δεν είμαι καλός να τις υποστηρίξω. Έχουμε κάνει μια δουλειά έξι μηνών κι έχουμε συγκεκριμένο τρόπο δουλειάς. Πρέπει ο νέος παίκτης να καταλάβει το σύστημά μέσα από τις προπονήσεις συντήρησης και τα δύο παιχνίδια που δίνουμε. Δεν μπορούμε να γνωρίσουμε τα καλά και κακά του Κόλινς, θέλει 2-3 εβδομάδες για να έρθει στο επίπεδο μας.
Ο Πετγουέι και ο Λο είναι παίκτες που δίνουν ενέργεια σε άμυνα και επίθεση. Οι τραυματισμοί επηρεάζουν τη λειτουργία μας ιδίως από την στιγμή που παίζουμε δύο ματς την εβδομάδα. Με την Κηφισιά ο Λοτζέσκι έπαθε διάστρεμμα Και για τέσσερις ημέρες έμειν εκτός. Έπαιξε με τη Μιλάνο χωρίς προπόνηση. Ο Σίμονς χτύπησε με την Κηφισιά. Όλα αυτά δημιουργούν δυσκολίες για μία ομάδα που δεν επιτρέπεται να χάνει. Είχαμε δύο μέρες για να πάρουμε τον Κόλινς και 2,5 για να πάρουμε τον Μουν. Ήταν ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που είχα να κάνω“.
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναγνώρισε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού λέγοντας: ” Δείξαμε ανταγωνιστικό πρόσωπο και παλέψαμε. Όταν παίζεις με τον Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό όλα είναι δύσκολα, ιδίως δε όταν προέρχεται από ήττα. Δείξαμε καλό πρόσωπο, παρά το γεγονός ότι δεν τα καταφέραμε με την άμυνα στον Σπανούλη. Τον αναγκάσαμε μεν να σουτάρει, αλλά είχε 5/6 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο και δεχθήκαμε 48 πόντους. Στο δεύτερο βελτιώσαμε την άμυνά μας και αναγκάσαμε τον Ολυμπιακό σε 21 λάθη, αλλά δεν μας άφησε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι.
Μια νίκη επί του Ολυμπιακού στα ίσια, δεν είναι εύκολη. Για να τον κερδίσεις, πρέπει να έρχεται από ένα σερί νικηφόρων αγώνων και να τον βρεις κουρασμένο. Από την στιγμή που ήρθε να παίξει μετά από ένα κακό αποτέλεσμα, ήταν σίγουρο πως θα αντιδρούσε“.