ΕΚΟ Basket League ημέρα 7η: Η αντιστρόφως ανάλογη πορεία 2 τριπόντων και 2 βολών

Το εβδομαδιαίο ημερολόγιο του Contra.gr για την αγωνιστική της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ. Ό,τι μεγάλο ή μικρό συνέβη στη 7η αγωνιστική της Basket League.

Ο Νώντας Παπαντωνίου ήταν εκείνος που με 2 τρίποντα 'εκτέλεσε' τον Κολοσσό στη Ρόδο
Ο Νώντας Παπαντωνίου ήταν εκείνος που με 2 τρίποντα 'εκτέλεσε' τον Κολοσσό στη Ρόδο EUROKINISSI SPORTS

Η 7η αγωνιστική της ΕΚΟ Basket League θα μείνει στη μνήμη για τους 35 πόντους του Κιθ Λάνγκφορντ, μία από τις κορυφαίες ατομικές επιδόσεις παίκτη της ΑΕΚ στην πρώτη κατηγορία. Με το ρυθμό μάλιστα που σκοράρει ο Αμερικάνος 'σκοπευτής' θα εξασφαλίσει, με μαθηματική ακρίβεια, μια θέση μεταξύ των πιο σημαντικών ξένων που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα με τον δικέφαλο αετό. Η 7η αγωνιστική είχε επίσης την επάνοδο του Σοφοκλή Σχορτσανίτη σε επίσημο αγώνα. Είχε, φυσικά, την παράδοση άνευ όρων του Άρη στη Λήμνο και την ανακοίνωση της διοίκησης (που δεν έχει χρήμα και φορολογική ενημερότητα) κατά των άψυχων παικτών.

Είχε, μεταξύ αυτών, ένα τρομερά αμφίρροπο σε εξέλιξη ματς, το αποτέλεσμα του οποίου οριοθετήθηκε από ένα εύστοχο τρίποντο και μία βολή που δεν έπρεπε να μπει, αλλά κατάληξε κατά λάθος στο καλάθι. Στο Φαληράκι ο Κολοσσός είχε αρχικά προηγηθεί 21-11 και 33-25, αλλά η μαχητική Λάρισα του Βαγγέλη Αγγέλου πια επέστρεψε (43-44) και ξέφυγε 73-67, πριν από την ισοπαλία του 75-75 στα 99 δεύτερα για τη λήξη. Το τρίποντο του Τσαλμπούρη από την κορυφή έγειρε την πλάστιγγα προς την πλευρά των 'θαλασσί', αλλά λογάριαζαν χωρίς τον Νώντα Παπαντωνίου. Η κάκιστη περιφερειακή αντίδραση (ή πιθανόν προπονητική επιλογή για under) στο πικ εν ρολ που 'έχτισε' με τον ψηλό ο έμπειρος πόιντ γκαρντ τού χάρισε δύο ελεύθερα τρίποντα και μολονότι ως τότε είχε 1/4 (συν 24% στη σεζόν με 8/34 στα πρώτα 6 παιχνίδια) δεν δίστασε στιγμή. Με το πρώτο εύστοχο ισοφάρισε (78-78, 39'03'') και με το δεύτερο, από τα 7.5 μέτρα, χάρισε προβάδισμα δύο πόντων (81-79, 39'38'') στην εκπρόσωπο του κάμπου, που παρεμπιπτόντως άλλαξε τον Ρέινολντς με τον Χίκι.

Είχε μεσολαβήσει μία εύστοχη βολή του Σταύρου Τουντζιαράκη, ένα χαμένος πόντος που προφανώς κόστισε στο φινάλε. Ωστόσο η τελευταία ελπίδα των Ρόδιων εξαντλήθηκε στο 79-82. Ο Τζάκσον είχε κοπεί εντυπωσιακά από τον Φλόιντ σε προσπάθεια για λέι απ και ο Χάμιλτον είχε 1/2 βολές, προτού ο Μπρέιζελτον σταθεί στη γραμμή για να εξαντλήσει τις πιθανότητες ισοφάρισης των γηπεδούχων και κατ' επέκταση παράτασης. Οι 9/13 του Αμερικάνου από τη γραμμή επέτρεπε στους Ρόδιους να ελπίζουν. Αντί όμως να στείλει στο δίχτυ την πρώτη και να χάσει τη δεύτερη, μήπως και εξασφαλιστεί το υπό διεκδίκηση επιθετικό ριμπάουντ, συνέβη το ανάποδο. Ο Μπρέιζελτον βρήκε σίδερο στην πρώτη και κατά λάθος (αφού η μπάλα αναπήδησε στη στεφάνη) έβαλε τη δεύτερη! Το τέλος είχε μόλις γραφτεί, καθώς στο χρονόμομετρο είχαν απομείνει λιγότερα από τα 3 δεύτερα!

> Στη ραψωδία του 'Ιβανώφειου' ο Κιθ Λάνγκφορντ σκόραρε τους 35 από τους 77 πόντους της ΑΕΚ. Σχεδόν τους μισούς στην 'κιτρινόμαυρη' επικράτηση επί του Ηρακλή με 9. Συνολικά ο Αμερικανός έχει πετύχει 130 από τους 554 της Ένωσης στο πρωτάθλημα, ποσοστό που αγγίζει το 24% της συνολικής παραγωγικότητάς της. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, δε, ο αντίστοιχος αριθμός εκτοξεύεται στο 29.7%. Συνυπολογίζοντας τις 1.8 ασίστ που μοιράζει, το usage% ομοιάζει με του Χάρντεν; Τι θα συμβεί αν η πηγή στερέψει;

> Το 107-71 του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο παιχνίδι με τον Ιωνικό δεν θα 'χε σημασία, αν δεν είχε συνδυαστεί με μια μικρή νίκη του Σοφοκλή Σχορτσανίτη επί του Γιώργου Παπαγιάννη και το... νέο ντεμπούτο του Γιώργου Βόβορα ως πρώτου προπονητή, αντί του Αργύρη Πεδουλάκη. Τον μέντορά του όπως τον περιέγραψε.

> Στη μάχη των συνονόματων Σμιθ που φιλοξενήθηκε στο κλειστό της Τζον Κένεντι ο Σκούτσι ήταν πιο παραγωγικός από τον Άνταμ και το Περιστέρι, παρόλο που άφησε μια διαφορά 22 πόντων να κατρακυλήσει στους 5 στα τελευταία 4 λεπτά, επιβλήθηκε 80-75 του ΠΑΟΚ.

Με τον Κώστα Χαραλαμπίδη ο 'Δικέφαλος' έχει αλλάξει εικόνα και θα κάνει ζημιές, υπό την προϋπόθεση ότι οι παίκτες του θα τελειώνουν και δεν θα ξοδεύουν τα λέι απ!

> Σαν να χάνει λάδια ο Προμηθέας, 'προδομένος' από την αδιάλειπτη προσπάθεια που έχει καταβάλει από την αρχή της σεζόν σε τρία μέτωπα (πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρώπη). Το εις βάρος του 70-63 στο Ρέθυμνο δεν θα μπορούσε ν' αποφευχθεί με τα λάθη να είναι ισάριθμα με τις ασίστ (13-13), τον Μπαμπ στους 3 πόντους και τον Έλις χωρίς εύστοχο σουτ. Συνολικά οι Πατρινοί έχασαν 43 εντός πεδιάς προσπάθειες και 5 βολές!

> Ένα Λαύριο μόνος του εξακολουθεί να είναι ο Κουίντον ΝτιΚόζι, καθώς για δεύτερη διαδοχική φορά κατεγράφη ως ο πρώτος σκόρερ (22 πόντοι), ο πρώτος ριμπάουντερ (8) και ο πρώτος πασέρ (4 ασίστ) στη νίκη επί του Πανιωνίου στο Φάληρο (77-71). Λίρα 100.

> Όσο ο Άρης δεν ρυθμίζει τα εσωτερικά ζητήματά του (ενημερότητα, απαγόρευση μεταγραφών, αλλαγές παικτών) τόσο θα καταλήγει έρμαιο οργανωμένων και καλοδουλεμένων συνόλων, όπως ο Ήφαιστος (85-59). Όταν μια διοίκηση εκδίδει ανακοίνωση κατά των παικτών παραδέχεται ότι είναι ανήμπορη ν' ανατρέψει το κλίμα που έχει βρει τους 'κίτρινους' στην τελευταία θέση. Το σταθερό Περιστέρι θα χαριστεί;

News 24/7

24MEDIA NETWORK