Basket League ημέρα 4η: Ο Βασίλης (Χαραλαμπόπουλος) ξύπνησε

Το εβδομαδιαίο ημερολόγιο του Contra.gr για την αγωνιστική της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ. Ό,τι μεγάλο ή μικρό συνέβη στη 4η αγωνιστική της Basket League.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος παίζει πολύ και δείχνει αναγεννημένος
Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος παίζει πολύ και δείχνει αναγεννημένος EUROKINISSI

Όσο κι αν παροικούντες τον ΕΣΑΚΕ παλεύουν να διαφημίσουν/πουλήσουν ένα στραπατσαρισμένο προϊόν, οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, μετά το πέρας της 4ης αγωνιστικής της ΕΟΚ Basket League, ομολογούν ότι τίποτα δεν είναι το ίδιο με τα προηγούμενα χρόνια. Ο Αργύρης Πεδουλάκης υποστήριζε, ορμώμενος από το 104-88 του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην Πυλαία, πως "δεν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε δυνατές προπονήσεις και γι' αυτό χρησιμοποιούμε το ελληνικό πρωτάθλημα για να κάνουμε πράγματα. Δεν έχουμε επιλογή. Φαίνεται ότι δεν είναι σωστό, αλλά το κάνουμε, γιατί έτσι πρέπει". Ενώ ο Χρήστος Σαλούστρος του (ευνοημένου από την ανατροπή) Περιστερίου έλεγε στον Sport24 Radio 103.3 πως "το θέμα του Ολυμπιακού θεωρώ ότι χαλάει τη μαγιά του μπάσκετ. Χωρίς τον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα δεν είναι το ίδιο, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, από άποψη χορηγών και ανταγωνισμού. Ο Παναθηναϊκός τρέχει μια κούρσα μόνος του, η διαφορά είναι εμφανής".

Άνθρακας ο θησαυρός. Τουλάχιστον πάντως μέσα στη λάσπη λαμπυρίζουν μικρά διαμαντάκια. Η συνολική πορεία του Ηρακλή στο πρωτάθλημα είναι ένα. Άλλο είναι ο Κρις Μπαμπ του Προμηθέα που προσφέρει άλλο χρώμα. Τρίτο η απόδοση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου που επανασυστήνεται με τον Ιωνικό (ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, τον Α') σαν εκείνους τους ηθοποιούς που έχουν κάνει μια παύση, αλλά επιστρέφουν στο σανίδι και γίνονται δεκτοί με ενθουσιασμό. Ο νικηφόρος αγώνας (77-72) των Νικαιωτών στο Παλέ με αντίπαλο τον Άρη (Σούλη, we have a problem μετά την τρίτη σερί ήττα) λειτούργησε ως η απαιτούμενη συνέχεια δύο εμφανίσεων με διψήφιο αριθμό πόντων. Μ' άλλους 14 φόρτωσε ο 22χρονος φόργουορντ το καλάθι των 'κίτρινων', δημιουργώντας την προσδοκώμενη ανισορροπία στο παρκέ ως ο 6ος παίκτης του Νίκου Βετούλα. Κινήσεις με ή χωρίς την μπάλα, ενέργεια, δημιουργικότητα, μαχητικότητα. Στοιχεία με τα οποία 'έχτισε' τις βάσεις για την απόκτηση μιας ισχνής διαφοράς, δίνοντας εκτός από σκορ 7 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 3 ασίστ.

Μένει πλέον πολύ χρόνο στο παρκέ (πάνω από 25 λεπτά) και αυτό του χαρίζει ψυχολογία, νιώθει χρήσιμος. Κυρίως δε καλά με τον εαυτό του, παλεύοντας ακόμη ν' αφήσει πίσω άλλον ένα προβληματικό χρόνο -στο Λαύριο συμπτωματικά- με ελάχιστες παρουσίες (12) και εμφανή έλλειψη ρυθμού που τον επηρέαζε σε κάθε ενέργειά του. Δυσκίνητος, σχεδόν. Το συμβόλαιο 4ετούς διάρκειας με τους Πειραιώτες και η δουλειά στην προετοιμασία τον 'ανέβασαν' τόσο ώστε η έναρξη της νέας σεζόν να μοιάζει ως η επανεκκίνηση μιας καριέρας που είχε διακοπεί με εκατέρωθεν πράξεις και παραλήψεις. Από τους 'ερυθρόλευκους' προτιμήθηκε να δοθεί δανεικός παρά να 'χαθεί' ως τριτο-τέταρτη επιλογή στο ροτέισον του Ντέιβιντ Μπλατ (που ήδη έφυγε για να μείνει ο Κεμζούρα) και -εκ των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων- η επιλογή αυτή ήταν η πιο σοφή που ελήφθη στο λιμάνι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Προσώρας ο Χαραλαμπόπουλος είναι ο πέμπτος σε λεπτά συμμετοχής, αλλά ο τέταρτος σκόρερ (11.2) και ο πρώτος ριμπάουντερ του Ιωνικού. Στα τελευταία τρία παιχνίδια έχει τελειώσει 13/20 δίποντα, δηλαδή 65% μέσα από τη γραμμή, μετρώντας επίσης 21 ριμπάουντ (ή μ.ο 7) και 8 ασίστ (2.7). Αν μάλιστα συνεχίσει να σουτάρει με την ίδια συχνότητα, χωρίς να φθείρεται η αυτοπεποίθησή του, θα βρει το χέρι του απ' έξω (3/11), δίνοντας έξτρα διάσταση στο παιχνίδι του. Η πρόοδός του θα παρακολουθείται.

Ο Ντάριους Γκάρετ του Ηρακλή ήταν ο κορυφαίος στη νίκη επί της Λάρισας
Ο Ντάριους Γκάρετ του Ηρακλή ήταν ο κορυφαίος στη νίκη επί της Λάρισας EUROKINISSI SPORTS

> Η Λάρισα διαθέτει τον πρώτο ριμπάουντερ της κατηγορίας (Παρκς) και τον δεύτερο καλύτερο πασέρ (Ρέινολντς). Ουδείς εκ των δύο όμως απέτρεψε το 27-15 του πλουραλιστικού Ηρακλή στην τέταρτη περίοδο, οι παίκτες του οποίου έχασαν μόνο 21 από τα 55 σουτ που επιχείρησαν, τελειώνοντας με 29 ασίστ για 13 λάθη.

> Ο Τζίμερ Φριντέτ σουτάρει με 68.4% στα τρίποντα. Στη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επί του ΠΑΟΚ είχε 6/7. Είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση παίκτη του 'τριφυλλιού' στα χρόνια του επαγγελματικού μπάσκετ. Τον προσπερνούν μονάχα Ουίνστον, Νίκολας και Ντένμον.

> Ο Σαμάρντο Σάμιουελς ήρθε για ν' αλλάξει τη μοίρα του Πανιωνίου, αλλά η αξία του εξίσου κοσμογυρισμένου Φώτη Λαμπρόπουλου δεν αποσταθεροποιείται. Το 70-67 επί του Ρεθύμνου, με το τρίποντο του Πάσαλιτς πριν από την εκπνοή, είχε τη δική του συνεισφορά με 20 πόντους (7/10 δίποντα, 2/3 τρίποντα).

> Ο Κρις Μπαμπ έκανε... το μπαμ με τους 22 πόντους του στο 81-80 του Προμηθέα επί του Κολοσσού. Το 1/4 της παραγωγικότητας των Πατρινών συνοδεύτηκε από ποσοστό ευστοχίας που άγγιξε το άριστο (6/7 εντός πεδιάς, 7/8 βολές).

> Όσο η ΑΕΚ ψάχνει άλλοθι στη διαιτησία για το 91-90 από το Περιστέρι τόσο θα χάνει το δέντρο (διαχείριση υλικού) για χάρη του δάσους. Τα 37 λεπτά του Κιθ Λάνγκφορντ είναι πάρα πολλά απέναντι σε μια ομάδα που ξέρει να παίζει άμυνα. Σχεδόν 1 λεπτό για κάθε έτος της ηλικίας του. Λογική η κόπωση, σωματική και πνευματική, πριν από την κομβική βολή που χάθηκε.

> Ο Γκλιν Γουότσον του Λαυρίου επικύρωσε στο 66-61 επί του Ηφαίστου την καταγωγή του. Αέρινος ο 22χρονος πόιντ γκαρντ από το Σικάγο των ανέμων, είναι ο παίκτης που τελειώνει περισσότερες από 3/4 επιθέσεις μέσα από τη γραμμή των 6μ75 (71.4%) - πέμπτος της κατηγορίας και ο μοναδικός περιφερειακός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK