Σπανούλη παρόντος πάσα αρχή παυσάτω: 10 σημειώσεις από την 4η αγωνιστική

Το αρχηγικό καλάθι του Σπανούλη που δεν είδε κανέναν, ο τιτάνας Προμηθέας που 'έκαψε' την ΑΕΚ, το... 7-0 του Περιστερίου, το ματ που κάνει ο Λοτζέσκι, οι ιωαννιδικές μέθοδοι του Αγγέλου και ο... κόουτς Γιάνκοβιτς.

Σπανούλη παρόντος πάσα αρχή παυσάτω: 10 σημειώσεις από την 4η αγωνιστική
EUROKINISSI

Η 4η αγωνιστική ήταν το πρώτο check point για τις ομάδες της Basket League. Το ερχόμενο τριήμερο (Παρασκευή ως Δευτέρα) έχουν προγραμματιστεί οι 4 προημιτελικοί του κυπέλλου και το πρωτάθλημα θα διακοπεί αναγκαστικά, με αποτέλεσμα οι μισές ομάδες να μένουν άπραγες, εξασφαλίζοντας ωστόσο χρόνο ανασύνταξης. Να δουν πού ακριβώς βρίσκονται και πού πάνε. Ν' αλλάξουν (από ξένους μέχρι και ιδιοκτήτες) ή να δουλέψουν σε αδυναμίες. Να οριοθετήσουν πραγματικούς και όχι ουτοπικούς στόχους.

Η σεζόν κυλάει, οι αγωνιστικές φεύγουν, τα περιθώρια όχι πολλά.

Μέχρι τότε βέβαια, ας δούμε τι μας άφησαν τα επτά παιχνίδια.

10.

Ο 'πάνθηρας' της Νέας Σμύρνης μετατράπηκε ξανά σε... νεογέννητο γατί. Η ομάδα που 'δάγκωσε' τον Άρη ούτε που γρατζούνισε το Λαύριο και με 1/17 τρίποντα πήγε σαν πρόβατο επί σφαγή (90-60). Ο Πανιώνιος δεν έχει την πολυτέλεια σε τέτοιες εμφανίσεις, γιατί θα χρειαστεί οπωσδήποτε εκτός έδρας νίκες, 1-2 τουλάχιστον όπως κυλάει η σεζόν.

9.

Αν κάτι περισσότερο από την ήττα του ΠΑΟΚ στο Χολαργό οφείλει ν' απασχολήσει και να προβληματίσει τον κόουτς Παπαθεοδώρου είναι η πτώση της απόδοσης του Αντώνη Κόνιαρη. Με Χάτσερ - Γκος ως βασικό δίδυμο στην περιφέρεια ο 21χρονος γκαρντ αρχίζει να χάνει σε χρόνο και κατ' επέκταση σε αυτοπεποίθηση. Θα είναι πισωγύρισμα για τον ίδιο μετά το περυσινό 'ξεπέταγμα' και τη διατήρηση του τίτλου στην κατηγορία του καλύτερου νέου να παίζει λίγο.

8.

Όσο ο Βαγγέλης Αγγέλου πιέζει με 'ιωαννιδικές' μεθόδους τους παίκτες του, φωνάζει, τους τραβάει από τα χέρια και επιχειρεί να τους 'χειραγωγήσει' με ασύμβατο για τη σύγχρονη εποχή τρόπο μόνο να χάσει έχει. Αυτούς και τ' αποδυτήρια. Σε μια τέτοια περίπτωση πιο πιθανό θα είναι ν' αλλάξει ο προπονητής παρά οι ξένοι. Ακόμη κι όταν ο Άρης μείωσε σε 48-40, ο ίδιος ωρυόταν στο τάιμ άουτ.

Σπανούλη παρόντος πάσα αρχή παυσάτω: 10 σημειώσεις από την 4η αγωνιστική

7.

Περισσότερο τον Μιχάλη Λούντζη παρά τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο έχει ευνοήσει η ένταξη στο Λαύριο. Τούτο σημαίνει πως του έκανε καλό ο δανεισμός στα Τρίκαλα, πάτησε στα πόδια και τώρα που ανέβηκε ένα σκαλοπάτι, ανταποκρίνεται πολύ πιο άνετα. Άνευ πίεσης. Αντιθέτως ο 'Χαραλαμπό', που δεν πιέστηκε να παίξει το Σάββατο, έκανε βήμα πίσω και ακόμη ψάχνει να τοποθετηθεί στο χώρο.

6.

Από τη Ρόδο στη Λήμνο ένα καράβι... δρόμος. Το Σάββατο το μέλλον του νησιωτικού μπάσκετ συναντήθηκε με το παρελθόν. Ραντεβού έδωσαν στο παρόν. Σαν μια τελετή παράδοσης-παραλαβής. Η τελευταία φορά που ο Κολοσσός έλειψε από την κορυφαία κατηγορία ήταν το 2006-07. Έκτοτε η παρουσία του σταθερή και καθόλου αμελητέα. Ο Ήφαιστος, ο οποίος νίκησε 82-76 τους Ροδίτες, διαθέτει όλα τα εχέγγυα να γίνει ο νέος πόλος του Αιγαίου. Αρκεί να συνεχίσει με την ίδια διάθεση και ν' αντέξει οικονομικά.

5.

Το καλοκαίρι του 2013 ήταν από τους πιο περιζήτητους Έλληνες της αγοράς. Είχε 12.2 πόντους με 58% στα δίποντα, 39% στα τρίποντα, 6.5 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ ανά αγώνα. Πέντε χρόνια μετά έκανε προπονήσεις με τον Χολαργό και υπέγραψε συμβόλαιο 'μονιμότητας' με τους νεοφώτιστους στις 18 Σεπτεμβρίου, γιατί δεν βρήκε κάπου αλλού που να νιώθει αναγκαίος, όπως είχε πει σε συνέντευξή του. Κακό του κεφαλιού εκείνων που δεν τον έβαλαν στις λίστες τους. Γιατί μετά τους 19 πόντους και τα 9 ριμπάουντ απέναντι στον ΠΑΟΚ (82-76), τη στιγμή που έχει κατά μέσο όρο 14 και 7 στα πρώτα τέσσερα ματς, αμφιβάλλει κανείς ότι θα ήταν πολύτιμος στον ελληνικό κορμό ομάδων που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν; Αφήστε που κάνει και για... προπονητής!

BASKET LEAGUE / ΧΟΛΑΡΓΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΧΟΛΑΡΓΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

4.

Με τον τρόπο που έχει δομηθεί ο εφετινός Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ο Ματ Λοτζέσκι είναι ο δεύτερος πιο πολύτιμος παίκτης μετά τον Νικ Καλάθη. Δεν είναι μονάχα το σουτ, είναι ο συνολικός τρόπος που κινείται στο παρκέ προκαλώντας ρήγματα με τις κινήσεις του πίσω από τα σκριν και μακριά από την μπάλα. Η επιστροφή του στη δράση ύστερα από 2 εβδομάδες συνδυάστηκε με 16 πόντους με 7/8 σουτ. Τον έχει ανάγκη ο Τσάβι Πασκουάλ, στο 88-64 επί του Ρεθύμνου πήρε φόρα ενόψει Μπουντούτσνοστ.

3.

Το Περιστέρι μοιάζει με... ασημένιο γεράκι. Άτρωτο ως εδώ, μετράει ήδη 4-0 στο πρωτάθλημα μετά το θριαμβευτικό 87-56 στη Χαλκίδα και φιγουράρει στην κορυφή της κατάταξης. Παρά μάλιστα τον ενθουσιασμό στην Τζον Κένεντι, ο Αργύρης Πεδουλάκης δηλώνει ότι "έχω την εμπειρία για να μην αποπροσανατολιστούμε". Επειδή ο Έλληνας κόουτς έχει... μαντικές ικανότητες όντως, ετοιμαστείτε για ένα πιθανό 7-0 της ομάδας των δυτικών προαστίων. Ως τις 8 Δεκεμβρίου και το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, έχει Ήφαιστο και Λαύριο εντός, Άρη εκτός.

2.

Κατά τη μυθολογία, ο Προμηθέας ήταν απόγονος των Τιτάνων. Πανέξυπνος μεν, προνοητικός και συνετός δε. Στοιχεία που είχε η ομάδα του Μάκη Γιατρά στο 79-69 απέναντι στην ΑΕΚ. Κάνοντας την πρέπουσα διαχείριση στη διάρκεια του αγώνα και φορτσάροντας στο φινάλε. Τότε που η Ένωση στέρεψε από καθαρό μυαλό, ιδέες και δυνάμεις σπαταλώντας τη μία επίθεση μετά την άλλη. Την έκαψε με τη δική της φωτιά ο Προμηθέας, βγάζοντας εκτός εξίσωσης Λαρεντζάκη και Γκρίφιν.

BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

1.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε 25 πόντους στα 10 λεπτά της πρώτης περιόδου και 24 στα 20 λεπτά του δευτέρου μισού! Αν μάλιστα ο Βασίλης Σπανούλης των 4 φάουλ δεν έμπαινε στο παρκέ 1'54'' πριν από τη λήξη για να πάρει την την μπάλα από την επαναφορά, να την κατεβάσει και χωρίς να την αλλάξει με κανέναν να εκτελέσει στα 1'32'' ευστοχώντας σε ακροβατικό λέι απ απέναντι σε τρεις, δεν αποκλείεται η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ να κινδύνευε περισσότερο από τον Άρη, ο οποίος από το -15 στο 22'30'' είχε φτάσει μέχρι το -4. Ο 'κάπτεν' των Πειραωτών δεν είχε μονάχα 11 πόντους. Μέτρησε επίσης 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ στο 68-64.

Photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK